Review: LotusLabel Kabuki-kwast

Kwasten en penselen zijn toch wel de basis van je dagelijkse make-up. Je kan nu eenmaal niet voor alles je handen gebruiken (hoewel ik moet toegeven dat ik mijn vloeibare foundation nog steeds het liefst met m’n vingers aanbreng!) dus een béétje makeup-addict moet enkele goede basic tools. Dat is ook de mening van LotusLabel, een nieuwe webshop die tracht zo goed mogelijke kwasten aan een zo laag mogelijke prijs te verkopen.

Zo kwam deze kabuki-kwast in ons bezit om te testen voor Joliette. Perfect voor m’n minerale foundation (los mineraalpoeder van Everyday Minerals) en m’n MSF Natural van M.A.C.! Maar is alles wel rozengeur en manenschijn met deze hot pink kabuki? We testten hem gedurende twee weken.

We kregen deze kabuki met een bijbehorend roze tasje toegestuurd. Kwestie van je kwast mee te kunnen nemen op reis en/of in je handtas. Momenteel heb ik het mini-etui geadopteerd als lipstickopberger. Handig! De kwast staat boven op mijn makeup-tafel en ik gebruik hem al twee weken ’s ochtends om m’n MSF op te brengen. Dat doet hij heel goed en het effect is mooi. Bovendien poedert het lekker weg, want de kabuki is echt behoorlijk groot.

De Kabuki kwam met een leuk zakje om hem op te
bergen. Ook dit heeft het logo van Lotuslabel.

Helaas zijn er twee dingen die me hoe langer hoe meer beginnen te storen. Deze kwast verliest namelijk z’n haar. Voor het eerste gebruik heb ik er de losse haren uitgehaald (en dat waren er wel wat) maarrrr na twee weken, en dus ook twee wasbeurten, verliest hij nog steeds haar. Lastig, want als ik aan het poederen ben wil ik achteraf niet alle haren van mijn gezicht moeten plukken.
Ten tweede dient er iets gezegd over de zachtheid van de kwast. Helemaal in het begin – twee weken geleden, dus – was hij lekker zacht en een zaligheid om over je huid te halen. Nu is hij helaas lang niet meer zo zacht en prikt hij een beetje. Nini ging van “Oeehhh, zacht!” naar “Umm, no likey …” op een dikke week. Ik vind hem nog wel meevallen. Het is niet dat ik er een rode huid van krijg ofzo, maar echt zacht is hij dus niet meer. Ik heb hem niet anders behandeld dan mijn andere kwasten & penselen (1x per week wassen en regelmatig M.A.C. Brush Cleanser gebruikt).

Anderzijds wil ik toch even meegeven dat deze kabuki m’n makeup mooier aanbrengt dan m’n tot nu toe favoriete The Body Shop variant. Dus het is een beetje wikken en wegen. Vind ik hem nu fijn of niet … ?! Aan de ene kant dus niet wegens de chronische haaruitval en het afnemen van de zachtheid, maar  aan de andere kant is er ook het feit dat hij zo goed werkt. Ik grijp ’s ochtends steevast naar deze kwast.
Dus rest er mij enkel de basic & belangrijke vraag: zou ik hem (opnieuw) kopen? Eerlijk? Daar moet ik toch twee keer over nadenken.

Boven : Zo stond de Kabuki de eerste dag mooi te
wezen op m’n (met mascara besmeurde, waarvoor
excuus) make-up tafel.

Onder : Na twee weken al iets minder glorieus.

lotuslabel_x1

pluspunten:
– ziet er mooi uit
– lekker groot
– brengt de make-up mooi aan

minpunten:
– verliest haren
– blijft helaas niet zacht
– label verdwijnt na enig gebruik

prijs/kwaliteit: redelijk

Conclusie: Het is een relatief fijne kwast met enkele belangrijke minpunten. Ok voor beginners en dames die niet elke dag hun kabuki intensief gebruiken.

Deze roze Kabuki is te koop bij de webshop van Lotuslabel voor €8,50.

Meer Joliette

21 Comments

 • 7 jaar ago

  Ai, dat is niet leuk inderdaad. Met deze kabuki had ik dus hetzelfde probleem. Met de Catrice kabuki en de sigma contour kwast heb ik echter geen ervaring …

  Voor wat het waard is misschien een tip voor het wassen van kwasten: Altijd wassen met een mild product (bv. babyshampoo) en lauw (zéker niet heet!!!) water. Dan de haren voor het drogen in model duwen, dan voorkom je dat ze uit elkaar gaan staan.

 • lisette
  7 jaar ago

  Ik heb dit probleem dus ook,Ik heb hem net gewassen. en hij is gelijk niet meer zo roze als hij was. De haartjes zijn stug en krullerig op het einde. En hij voelt prikkelig op mijn huid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik heb hetzelfde met mijn catrice kabuki gehad en mijn sigma contour kwast. De haren staan helemaal uit elkaar

 • 7 jaar ago

  Ik heb hem op 2+ weken 2 x gewassen: één keer voor het eerste gebruik en één keer na ongeveer anderhalve week. Daartussen heb ik hem af en toe provisoir schoongemaakt met M.A.C. Brush Cleanser. Van een goede kwast mag je verwachten dat je hem mag wassen en dat hij dan nog steeds (kinda) zacht is.

  Trouwens, ik was mijn haar om de andere dag en het is heel schoon, zacht en shiny. ;)

  Maar leuk dat hij bij jou nog steeds zacht is en dat je nog steeds fan bent.

 • Angela
  7 jaar ago

  Ik heb hem ook maar bij mij is hij nog helemaal goed hoor. Ik was hem zorgvuldig, als je je haar elke dag wast dan gaat het er natuurlijk ook niet meer uit zien en wordt het stug. Van die haaruitval dat had ik alleen aan het begin, dat is logisch bij nieuwe kwasten. Ik ben nog steeds een fan. :)

 • 7 jaar ago

  Hij ziet er wel erg mooi uit maar jammer dat er haren uitvallen enz :/

 • 7 jaar ago

  hmm.. een borstel met haaruitval.. niet sexy nee ;)

 • Nele
  7 jaar ago

  Goede review! Voor mij wegen de contra’s toch zwaarder door dus ik zou hem niet kopen…

  Ik was er bijna 100% dat ik vanochtend met jou in de trein zat, tot ik hoorde dat je Frans praatte :D Het meisje in kwestie leek als twee druppels water op jou! (ik zag je bij de livechat :) )

 • 7 jaar ago

  Ziet er niet al te best uit, jammer want hij zag er wel schattig uit!
  Deze komt er dus niet in! XD

 • 7 jaar ago

  de minpunten zijn voor mij reden om hem dan toch maar niet in huis te halen. Al zou hij wel mooi staan op m’n meubeltje :)

 • 7 jaar ago

  Het ziet er echt wel schattig uit! Spijtig dat hij haar verliest en niet zo zacht is want dat vind ik toch wel belangrijk!

 • 7 jaar ago

  Jammer! Ik vond em juist zo schattig eruit zien!!

 • 7 jaar ago

  goede review! alleen vind ik het een beetje duur voor een kwast die zijn haren verliest en niet meer zacht is!

 • 7 jaar ago

  Eerlijke review! Ik zou deze kwast hierdoor niet aanschaffen.

 • 7 jaar ago

  Heb het jammer genoeg ook nog steeds met mijn Sigma kwasten ! :ween:

 • 7 jaar ago

  hmm als ie na twee weken al niet meer zacht is vind ik het de 8,50 niet waard.

 • 7 jaar ago

  ik heb em ook gekocht maar moet eerlijk zeggen heb em nog niet gebruikt..
  ik doe vloeibare foundation ook t liefst met de hand haha

 • nathalie
  7 jaar ago

  Goeie review!

 • 7 jaar ago

  Hij ziet er wel superschattig uit!
  Jammer van de minpunten :(

 • 7 jaar ago

  Jammer van de minpunten. De zachtheid gaat wel erg snel weg zeg! Ook als je de kwast met conditioner ‘na wast’? Even de conditioner in laten trekken en weer uitspoelen. Misschien werkt het! Jammer genoeg is er aan de haaruitval weinig te doen. Het lijkt mij ook niet fijn om de haren van m’n gezicht te moeten plukken, hihi ^^

 • 7 jaar ago

  Leuke review! Ga wel eens kijken naar die webshop, klinkt veelbelovend :D

 • Carmen
  7 jaar ago

  Is het dan niet beter om gewoon een duurdere poederkwast te kopen? Ik heb er zelf eentje van Helena Rubenstein, en die gaat al 3 jaar mee. Ik gebruik maar 1 à 2 keer per maand make-up, dus wordt hij om de 2 à 3 maanden gewassen en hij is echt nog perfect, zacht, mooi van vorm. Ok toen ik hem kocht was ie €35, maar ik denk dat hij dat wel waard was…

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close