Review: L’Oréal Professionnel Série Nature – Source Re-naître

Review: L’Oréal Professionnel Série Nature – Source Re-naître

In de nieuwe Série Nature van L’Oréal Professionnel zit onder andere een shampoo en masker duo voor beschadigd haar. Lief voor moeder natuur én voor mijn aan kleur, stijl- en krultang blootgestelde lokken? Yours Truly testte het!

Het is dus basicly een lijn met producten die geformuleerd zijn zonder parabenen en siliconen, en geproduceerd werden in een zo groen mogelijke fabriek. De producten zijn voorzien van een Ecocert en een Cosmétique Bio certificaat, blahblah (als je mijn artikel over de Série Nature lijn nog niet gelezen had: check het even) …ONWARDS naar de review!

de geur

Een shampoo met rijst in de hoofdrol? Hm. Ik maakte me een beetje zorgen om de geur, klinkt niet meteen sexy. Tijdens het eerste gebruik werd mijn vermoeden dat dit geen typische shampoo-geur zou zijn bevestigd. Maar een onaangename geur? Zeker niet! De shampoo en het masker ruiken heel zacht, natuurlijk en fris. Die poederige, ietwat foodie geur van rijst is er echter wel. Persoonlijk vind ik het een lekker parfum voor shampoo, maar je moet er voor zijn.

zachtheid en shine zonder siliconen?

In de douche voelt de shampoo zacht, maar niet zacht zacht. Je voelt dat er geen siliconen inzitten. Het masker maakt m’n haar ook zacht, maar niet siliconen-zacht. Als m’n haar droog is, voel ik nog het meest verschil. De golven die in mijn natte haar zitten zijn niet helemaal verdwenen eens droog. Mijn lange, fijne, steile haar valt niet in coupe pannenkoek – mijn haardos is luchtiger.
Nadeel van een luchtig kapsel: pluis. Zoals gewoonlijk gebruik ik een serum of een olie om mijn kapsel af te werken. Het verschil nu is dat het echt nodig is, want fluffy haar is niet zo netjes.

Naast de shizzle die er niet in zit, wil ik het ook even hebben over wat er wél in zit: Sodium Laureth Sulfate (SLES). Dat is een schuimend, reinigend onderdeel dat milder is dan Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Ik ben geen chemicus, dus spreek me verder niet uit over die dingen, maar diegenen onder jullie die erop letten wegens een makkelijk geïrriteerde hoofdhuid hebben er vast wat aan. Als je meer info wilt over (producten zonder) SLS, dan is dit artikel van Miss Lipgloss interessant leesvoer.

conclusie

Mijn haar ziet er in ieder geval echt heel gezond uit, na een aantal weken de Source Re-naître te hebben gebruikt. Het heeft een mooie, natuurlijke glans. Dankzij de luchtigheid ziet het er volumineuzer uit. Nice.

the good:
– Aangename , natuurlijke geur.
– Ecologisch productieproces + ecologische verpakking.
– Bevat geen parabenen en siliconen.
– Maakt het haar zacht en shiny.
– Reinigt heel goed.

the bad:
– Bevat SLES.
– Geeft een beetje pluis en maakt je haar niet 100% steil. (Maar dat kan dus ook een pluspunt zijn! ;))
– Moeilijker verkrijgbaar.

Naast een milieu-vriendelijk productieproces en een treehugging formule, hebben deze Source Re-naître producten een natuurlijke geur en resultaat.

De shampoo kost zo’n €15,50, en het masker €19,50. L’Oréal Professionnel is verkrijgbaar bij kapperszaken en Ici Paris XL.

Meer Joliette

13 Comments

 • Eva
  4 jaar ago

  Kan iemand me een adres aanraden waar de shampoo’s van de bio nature lijn te vinden zijn? Ik ben op zoek shampoo’s zonder sulfaten en parabenen en zou deze reeks graag uitproberen. Ik ben al bij verschillende l’Oréal professional kappers geweest, maar geen van hen verkocht deze lijn.

 • Karo
  7 jaar ago

  Thanks ! Ik ben benieuwd ! :yey:

 • 7 jaar ago

  Ja! We hebben in België ook Wella kappers ( = verkooppunten ) ennnn ik zoek even uit voor je waar je het nog kan shoppen. Binnenkort een review over Wella Pro, dan vermeld ik het er zeker bij. :)

 • 7 jaar ago

  L’Oréal focust zich vooral op het productieproces en de schadelijkheid van ingrediënten voor de natuur. En een serum / olie gebruik ik altijd. Net als een mousse of spray voor extra volume, beschermende lotion wanneer ik steil of krul ,…

 • 7 jaar ago

  Da’s ook een beetje dubbel…. je gebruikt eerst verzorging zonder siliconen en brengt het daarna toch nog aan (serum/olie etc) :P Dan heeft zo’n natuurlijke verzorging toch geen zin ;) En wat zonde van SLS!

 • 7 jaar ago

  hmm doordat ie pluis geeft is het voor mij echt een no-go!

 • Karo
  7 jaar ago

  Mwah, ik ben nog niet overtuigd…ik hou dan ook van stijl haar ! :bloos:
  Iets anders trouwens, Lisha, weet jij soms of die nieuwe shampoo’s enzo van Wella Professionals ook in België te koop zijn / zullen zijn ? Ik lees er vaak over op NL’se beautyblogs maar ik heb ze in België nog nergens gezien…

 • 7 jaar ago

  Klinkr goed! Jammer dat het niet zo goed verkrijgbaar is. Nadat ik het las bedacht ik me meteen dat ik het nog nooit gehad gezien.

 • 7 jaar ago

  Mja, niet écht pluishaar, maar wel wat extra fluff. Ik krijg er geen supersleek haar van zegmaar.

 • 7 jaar ago

  Aiii, pluishaar?!? Ik skip deze serie maar, geloof ik. Thanks for reviewing!

 • 7 jaar ago

  klinkt goed :D

 • 7 jaar ago

  De geur lijkt me heerlijk :D

 • 7 jaar ago

  Klinkt niet verkeerd. De geur lijkt mij ook wel lekker trouwens :)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close