Review : L’Occitane Lip & Cheek Tinted Water

Review : L’Occitane Lip & Cheek Tinted Water

Onlangs vertelde ik jullie over de makeup-lijn waar het Franse merk L’Occitane deze lente mee komt. Ik testte voor jullie de lip & cheek stain. Jullie weten het nog niet – want om één of andere reden heb ik er nog nooit over geschreven – maar ik ben een sucker voor stains! Vind het heel moeilijk om aan te weerstaan, dus toen me gevraagd werd welk product ik graag zou testen riep ik zonder twijfel : de Lip & Cheek Tinted Water!

r e v i e w

 • wat belooft het ?

The French expression «Blush like a peony» seems to have come from the crimson red colour of an old variety of peony. The expression inspired this tinted water, which can be used to bring out the blush in your cheeks and brighten the lips with an ultra-natural finish. Simply dab a little tinted water on the upper cheekbones or the lips and blend in with the fingertips.

 • wat is mijn mening ?

verpakking : Sinds ik mijn Les Météorites de Guerlain heb, weet ik dat karton ook luxe kan zijn. Dit product bevestigd dit nog eens. Z’n kartonnen dop is erg stevig, oogt mooi en voelt zacht aan. De tube is niet heel groot maar çava. Mooie verpakking.

product : Deze stain is anders dan alle anderen die ik al testte want die zijn meestal dieproze. Deze is rood en heeft een shimmer. Heel bijzonder, die bling, maar ik twijfelde vooraf al of dat wel ideaal is voor een stain … Het is namelijk de bedoeling dat de kleur in je lippen dringt en uren blijft zitten zonder dat het lijkt dat er überhaupt iets op je lippen zit. Als je daar shimmer aan gaat toevoegen, komt die dan niet los op je lippen te zitten ?

De substantie ruikt lekker naar pioenen en ik moet me weerhouden om bij het aanbrengen van het tinted water niet m’n lippen te likken. Mmm!

resultaat : Als ik het water aanbreng op m’n wangen krijg ik een subtiele, natuurlijk glow. De shimmer kan ik moeilijk waarnemen en zoveel te beter, natuurlijk. Toen ik deze ‘blush’ aanhad kreeg ik het complimentje dat ik zo fris & fruitig voor de dag kwam. Ook geschikt voor sproeterige bleekscheten, dus! Daar vreesde ik eerst voor, maar de dieprode kleur oogt erg natuurlijk. Alsof je gewoon een klein blosje hebt.

zonder stain (ik heb heel bleke lippen …)

mét stain : heel natuurlijke kleur & chique shimmer

In eerste instantie ziet de stain er ook mooi uit op mijn lippen … maar na een paar minuten gaat de shimmer in mijn lijntjes kruipen en verplaatst de stain zich van het midden van mijn lippen naar de buitenkant. Het resultaat oogt oneven en trekt in plekken. Dit is simpel op te lossen door een gloss of balsem aan te brengen over de stain. Dan blijft alles wel op z’n plaats zitten. Maar naar mijn mening gaat dan het leuke van een stain verloren – kan je evengoed een getinte balsem/gloss gebruiken.

na een half uur … :uh:

pluspunten
– verpakking
– kleur
– geur
– als blush : oogt heel natuurlijk

minpunten
– als lipstain : houdt niet lang zonder balsem

conclusie

De L’Occitane Lip and Cheek Tinted Water is te koop bij L’Occitane boetieks en verkooppunten voor zo’n €12.

EDIT :

Voor de meiden die de kleur zo prachtig vinden een gouden tip: met lipbalsem erover blijft hij veel beter en langer zitten.

Meer Joliette

18 Comments

 • 8 jaar ago

  Ja hun handcrèmepjes zijn echt to die for ;)
  .-= – Mijn laatste post : Bloglovin =-.

 • 8 jaar ago

  Prachtig kleurtje!

 • 8 jaar ago

  jammer seg! ziet er wel tof uit!
  .-= – Mijn laatste post : Aankoopjes Kruidvat =-.

 • 8 jaar ago

  Inderdaad! :D

 • 8 jaar ago

  Goh, dit is maar één product natuurlijk. En het is alleen maar mijn mening. Dus ik zou zeker en vast niet de hele makeup-lijn afschrijven – dat is een beetje een veralgemening ;)

  Maar de producten van L’Occitane zijn inderdaad heel fijn, over het algemeen!

 • 8 jaar ago

  Die van Benefit (Bene tint) vind ik de fijnste voor mijn lippen, voor m’n wangen vind ik deze super. Die van The Body Shop is ook best fijn, maar de verpakking heeft de neiging om te gaan lekken. Estée Lauder had er ook een héle fijne die superlekker smaakte naar kersen en vanille, maar dat is al een tijd geleden dat ik die had en vrees dat hij uit het assortiment is … Die van 2True is çava. Niets spectaculair.
  Ik moet de perfecte stain nog vinden, maar ondertussen ben ik blij dat ik er een aantal kan hebben (ze hebben allemaal hun eigen voor-en nadelen) … *hebberig*

 • 8 jaar ago

  Jammer dat hij niet zo goed blijft zitten, want was er zelf ook echt heel benieuwd naar!
  .-= – Mijn laatste post : Nailpolish Swatches =-.

 • 8 jaar ago

  Mooi kleurtje!
  .-= – Mijn laatste post : Gewonnen: Girl meets accessoiries/Beautylikes =-.

 • 8 jaar ago

  Goed geschreven review, heel duidelijk :)

  De kleur is inderdaad prachtig! L’Occitane zou deze kleur als lipgloss moeten uitbrengen, dat zou echt “a winner” zijn denk ik :yey:

  Jammer van die shimmer, maar voor meiden zoals ik, die stains graag alleen als blush gebruiken, klinkt hij perfect :)

 • 8 jaar ago

  Niet de beste dus…maar ik vind de kleur wel erg prachtig!
  .-= – Mijn laatste post : Coastal Scents 88 Ultra Shimmer & 88 Warm Palette =-.

 • 8 jaar ago

  Jammer dat hun make-up collectie niet zo goed is als hun gewone collectie dan…
  .-= – Mijn laatste post : Bloglovin =-.

 • 8 jaar ago

  Jammer dat hij niet goed blijft zitten, want de kleur vind ik wel geweldig mooi!

 • 8 jaar ago

  Wat jammer van het resultaat, ik had er meer van verwacht! Alleen de kleur vind ik wel erg pretty! XD
  .-= – Mijn laatste post : My precious =-.

 • Ivy
  8 jaar ago

  Niet echt de ideale lipstain dus :). Welke is je favoriete? Ik vermoed dat je er waarschijnlijk al verschillende vergeleken zal hebben als je er zo dol op bent :D.

 • 8 jaar ago

  Oei, da’s jammer. En inderdaad, superduidelijke review

 • 8 jaar ago

  Jammer dat hij niet echt doet wat hij belooft… Toch voor zo’n prijs dan. :) Mooie, duidelijke review.

 • 8 jaar ago

  Jammer dat hij niet doet wat hij beloofd te doen…nochtans is het wel een supermooie kleur hoor!

 • Sabine
  8 jaar ago

  Jammer dat ie niet zo lang blijft zitten, het is wel een hele mooie kleur! :yes:

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close