Menu & Search

Review : Les Météorites de Guerlain in Mythic 01

Les Météorites de Guerlain is echt een cultproduct. Ik ken deze pareltjes al jaren en speelde er nog mee wanneer ik vroeger bij mijn hippe oma ging logeren. Dan gaf ze me haar poederkwast en poederde ik m’n neus en gezicht (en hals en schouders en …) tot ik roze wolkjes zag. In een vlaag van nostalgie kocht ik overlaatst m’n eigen poederdoosje met een bon die ik voor m’n verjaardag kreeg van haar en haar nieuwe vriend.

Zijn deze poederparels ondertussen een beetje voorbijgestreefd? Zijn ze hun prijs waard? Zet ik ze bij wijze van eyecatcher op m’n boudoir of ga ik ze ook echt dagelijks gebruiken?

r e v i e w

Look

De heerlijk vintage verpakking. Binnenkort (halverwege mei) krijgt het
poeder er een nieuwe. Ik vind het toch wel een klein beetje spijtig … :(

De doos is net zoals ik me hem herinner van vroeger : een stevig kartonnen doosje met gouden bekleding en veelkleurige schubben. Als achtjarige vond ik het een echt zeemeerminnen-poederdoos, maar nu herken ik er elementen in uit de jaren ’20. Mooi, decoratief maar … niet al te luxueus wegens het karton. Soit, ik vind het wel iets hebben – het voelt zacht aan en de pareltjes tegen het karton is een bijzonder schattig & fluffy geluid.

Als je de doos opendoet zie je de pareltjes : roze, lila, mint, geel met subtiele glans en witte parelmoeren parels.

Als je goed kijkt zie je de witte een beetje blinken, dat
is de parelmoer shimmer die je ziet. De gele ook ’n beetje.

Feel

Guerlain heeft natuurlijk z’n eigen kwast voor Les Méteorites, maar als echte budget-girl houd ik het voorlopig even bij de kwasten die ik al heb. Heel fijn voor dit poeder is de Face & Body Brush van The Body Shop. Die heeft erg veel superzachte synthetische – want diervriendelijk – haren en voelt aan als een poederdons.

Ik rommel de kwast wat door de parels om ervoor te zorgen dat ik alle kleuren meeneem. Dan kwast ik het poeder rijkelijk over m’n hele gezicht. De heerlijke geur van het poeder (viooltjes!) blijft nog even rond me hangen en ik zie weer roze wolkjes : bye-bye ochtendhumeur.

Het poeder voelt licht aan en ik voel het bijna niet zitten.

Resultaat

Een egale, frisse, porseleinen teint. De verschillende kleurtjes egaliseren de teint : roze voor een frisse kleur & groen tegen een rode huid. De parelmoeren witte & gele bolletjes geven je huid een subtiele shimmer. Als je zou willen, kan je de witte en gele parels er dus uithalen voor een rustiger effect. Persoonlijk kan ik wel wat extra bling gebruiken – mijn winterhuid ziet er eerder pips uit :oeps:

Voor wie is dit : Luxepoezen die op zoek zijn naar een egaliserend poeder dat tegelijkertijd een subtiele en natuurlijke shimmer geeft.
Voor wie is dit niet : Budgetters kunnen wat moeite hebben met de prijs. Mensen die liever een compactpoeder hebben : die variant bestaat ook!

Les Météorites de Guerlain zijn in drie varianten verkrijgbaar bij de parfumerie. Je betaalt rond de €40 voor 33g parels.

Heb jij ook ervaring met deze parels? Wat is jouw mening erover?

16 Comments

 1. 12 jaar ago

  Ik denk er serieus aan om dit te kopen als cadeautje voor mezelf na mijn laatste examen :)
  Dus je doet dit op je hele gezicht? Je hebt daar twee soorten in zeker? Welke zou je aanraden? ^^
  .-= CommentLuv link : A day at the races – Monsoon & Accessorize =-.

 2. 12 jaar ago

  Totaaaal niet vergelijkbaar maar ik heb Bronzing Pearls van Essence en vind het geluid ook zo fijn ^^ Ok het is maar van Essence, maar ik begrijp je voorliefde voor deze parels zeker en vast.

 3. Margot
  12 jaar ago

  Leuk product maar een beetje aan de prijzige kant :)

 4. 12 jaar ago

  Ziet er leuk uit! Voor die prijs vind ik het wel jammer dat het in een kartonnen doosje zit.
  .-= – Mijn laatste post : OPI WHO COMES UP WITH THESE NAMES? =-.

 5. 12 jaar ago

  Wauw ziet er geweldig uit! Jammer genoeg niet voor mijn budget bestemd :ween:

 6. 12 jaar ago

  Wat een leuk product! Inderdaad wel een beetje aan de dure kant :(

 7. 12 jaar ago

  Leuk hooor! =D :luv:

 8. 12 jaar ago

  *zucht* dit heb ik al veeeeel in mijn handen gehad!

 9. 12 jaar ago

  Wat leuk! :D
  Ziet er echt mooi uit!

 10. 12 jaar ago

  Wauw, echt mooi. 40 euro is veel geld, maar jezelf in de watten leggen moet af en toe kunnen. :bloos:

 11. Nathalie
  12 jaar ago

  Ziet er zalig uit en klinkt ook goed! Ok je betaald er er een behoorlijke prijs voor maar ik kan me precies wel voorstellen dat je hier eeuwen mee kan doen?

  • 12 jaar ago

   Goh, ik gebruik hem nu al een paar weken en ik zie weinig verschil :3 Volgens mij gaat het inderdaad wel éven mee … !

 12. 12 jaar ago

  Wauw, wat ontzettend mooi! Jammer dat het zo duur is =P

 13. 12 jaar ago

  wat een geweldige poeder, alleen de verpakking zegt al hebben hebben :P
  .-= – Mijn laatste post : Spring’s Back! =-.

 14. 12 jaar ago

  Heb de compacte versie thuis liggen. Hij ruikt inderdaad zo heerlijk! Ik wist niet dat deze versie in een kartonnen verpakking zat :cute: