Welkom, lieve lezer! Joliette publiceert op maan/donderdag. (: (Ok, en ook vaak zaterdags, lalala...)

Review: Kérastase Nutri-Thermique haarverzorging

Review: Kérastase Nutri-Thermique haarverzorging

Droog en zeer droog haar heeft nood aan extra bescherming. Maar de ironie wil nu net dat deze types haar minder goed in staat zijn om voedende bestanddelen vast te houden waardoor het weer snel droog wordt. Nu komt Kérastase met de Nutri-Thermique lijn voor zeer droog en gevoelig haar. Het is de eerste lijn van het merk waarvan de producten zijn geformuleerd met thermo-reactieve bestanddelen die een intens en langdurig effect beloven. Dus wanneer je in de douche je haar wast, zorgt de warmte van het water ervoor dat de ingrediënten geactiveerd worden.

Door al het kleuren, stijlen ,krullen – en tja … pech! – heb ik droge manen die wel wat pampering kunnen gebruiken. Lucky me mocht deze lijn uittesten en ik schreef en passant even een review voor jullie. Handig? Lief? Jaja, dat alles plus (sorry): slecht voor de portefeuille. Want eh … you’re gonna love this.

r e v i e w

 • De shampoo & conditioner :

Bain Nutri-Thermique shampoo €18,50
Hoe gebruiken : Was het haar met warm water. Masseer het in en spoel het uit met warm water voor een optimaal voedend resultaat.

Fondant Nutri-Thermique conditioner €24,50
Hoe gebruiken : Inmasseren en uitspoelen met warm water voor een optimaal voedend resultaat.

Beide producten ruiken heel vrolijk: een zoete geur die me doet denken aan een combinatie van zuurtjes en zeep met ergens in de verte een hint lavendel. Een geur die ’s ochtends heel lekker fris is.
De shampoo is zacht en ik voel in de douche al dat hij mijn haar verzorgt. Het voelt minder trekkerig aan dan gewoonlijk. De shampoo schuimt goed, maar het duurt wel even voor ik hem heb uitgespoeld. Ik voel al resultaat : mijn haar voelt zacht en soepel. Toch blijft een conditioner of masker geen overbodige luxe. Die conditioner breng ik aan op mijn haarlengten en laat ik even inwerken.

Van beide producten heb je maar heel weinig nodig.

 • Het haarmasker

nutrithermx3

Masque Nutri-Thermique masker €36
Inmasseren en uitspoelen met warm water voor een optimaal voedend resultaat.

Ik laat een masker altijd extra lang inwerken en gebruik het daarom wanneer ik ga scrubben, scheren, mijn voeten verzorgen, en andere bad- en douchemissies die een vrouw zoal kan hebben. Als je deze behandeling laat doen bij de kapper, is de kans groot dat je een warme handdoek om je hoofd gewikkeld krijgt. Spijtig genoeg vind ik dit nogal een gedoe dus deze stap skip ik thuis.
Als ik het masker uitspoel – wat gelukkig best goed & snel gaat – voelt mijn haar echt superzacht en -soepel aan.

 • De leave-in conditioner

Nectar Thermique €24,50
Deze nectar maakt geen deel uit van de Nutri-Thermique lijn maar is een onderdeel van het hele gamma voor droog haar. Het voedt je haar en beschermt het tegen de hitte van de föhn of stijltang.

Ik gebruik bijna altijd een leave-in conditioner of serum voor mijn haar om het glans te geven en soepel te houden én om het lekker te doen ruiken. Ook gebruik ik altijd een hittebeschermer voor het föhnen of stijlen. Win-win, dus.
Deze nectar met royal jelly (want koninginnebrij klinkt maar vreemd) maakt mijn haar heerlijk zacht en glanzend. De geur is ook zoet, maar iets fruitiger en lichtjes exotisch. Lekker.

 • Resultaat

Na twee behandelingen (één met conditioner, één met masker) ziet mijn haar er glossy uit, voelt het erg zacht aan en een beetje poofy. Het lijkt wel alsof ik plots meer haar heb! Klein nadeel: mijn nieuwbakken weelderige haardos heeft moeite om te blijven zitten hoe ik het wil en zoekt vrolijk & bouncy alle kanten op. Voor de eerste keer sinds lang moet ik op zoek naar een haarspray …

Conclusie : Een haarverzorging die zorgt voor zacht, shiny haar dat niet moet inboeten aan volume? Want! Need! Must-have! Absoluut een aanrader voor dames met dof, futloos, droog haar.

De Kérastase Nutri-Thermique producten zijn te koop bij de Kérastase kappers. Verkoopadressen en meer info vind je op de website van het merk.

16 Comments

 • roxanne
  2 jaar ago

  hier ben ik echt blij mee door deze review heb ik eindelijk na lang zoeken de perfecte conditioner van kerastase gevonden , geweldig product en review! vind het niet prijzig hoor sorry maar geef liever wat meer uit, dan weet ik in ieder geval dat er goeie werkzame ingredienten in zit net zoals makeup ga nooit voor het goedkoopste want vind goedkoop vaak miskoop:)

 • 5 jaar ago

  Super product, alleen jammer dat het zo prijzig is.

 • 8 jaar ago

  Ik ben blij dat mijn haar het goed doet sinds ik het niet meer verf, anders had ik absoluut deze hsampoo geprobeerd.

 • 8 jaar ago

  oef. ik wil niet dat dat merk zo duur was! :o het klinkt wel goed!

 • 8 jaar ago

  Wat jammer dat alle producten zo duur zijn :( Want ze klinken heerlijk! :bloos:
  .-= CommentLuv link : Review: The Body Shop DeoDry =-.

 • Andrea
  8 jaar ago

  ik zou ze graag hebben maar indde prijzig

 • 8 jaar ago

  ik heb een krestase shampoo, alleen bij mij werkt het echt niet, veel te olieachtig. moet het vier keer wassen wil ik geen vet haar erdoor krijgen. beetje zonde. maar hierdoor heb ik ook geen behoefte om een andere van kerstase uit te proberen, ik hou het gewoon bij loreal proffesional!
  .-= CommentLuv link : Theme Nail… WK 2010! =-.

  • 8 jaar ago

   De shampoo is waarschijnlijk niet goed voor je haartype ofzo?
   Dat had ik laatst met de Wella shampoo die ik testte – daar kreeg ik dan weer heel droog haar van … Misschien kan je terug naar je kapper met het product en haar uitleggen wat je probleem ermee is? Dan kan je hem misschien ruilen ofzo (je weet nooit).

 • 8 jaar ago

  Klinken heel fijn, maar aai aai aai, wat een prijzen :( :(

  x Martine

 • 8 jaar ago

  Prijzig maar het wel waard denk ik!

 • 8 jaar ago

  Het lijkt alsof dat spul gemaakt is voor mijn haar! Ik vind Kestastase alleen wel een beetje duur, maar als het heel goed werkt is het mij de prijs wel waard :)

 • 8 jaar ago

  De shampoo en conditioner zou ik nog overwegen, de andere twee productne erbij maakt het TE duur .. En inderdaad, royal jelly straalt meer klasse uit dan koninginnebrij

 • 8 jaar ago

  Oei, wat een prijzen zitten eraan vast!
  .-= CommentLuv link : Inspire you #5 Tattoos =-.

 • sonja
  8 jaar ago

  niet echt goedkoop maar zo te horen krijg je er heel wat voor in return.

 • 8 jaar ago

  Klinkt heerlijk allemaal! Beetje prijzig alleen. :P
  .-= CommentLuv link : EOTD: So Blue =-.

 • 8 jaar ago

  Aiaiai…. het is alles wat ik wil! Nu de centjes nog:p
  .-= CommentLuv link : Haul H&M en beautystuff =-.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

 

  

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close