Review: Kérastase Elixir Ultime

Laat ons eerlijk zijn, geen enkel seizoen is lief voor je lokken. In de winter is het de barre koude die het er maar dof en triest doet bijhangen, maar ook in de zomer neigt het gevaarlijk hard op stro te gaan gelijken als je de hele dag in een bureau met airco moet zitten. Lang leve leave-in-conditioners, serums en haarolieën!  
Kérastase (je weet wel, het merk waar Nini & ik onlangs nog onze liefde aan verklaarden) komt met een delish nieuw product om die vermoeide haartjes een oppepper te geven. Het Elixir Ultime is een combinatie van vier oliën, ook wel de oleo-samenstelling genaamd: argan-, camelia-, maïs- en pracaxiolie. Het elixir zou in de eerste plaats moeten zorgen voor soepel & shiny haar, maar zorgt ook voor extra bescherming.

De formule is perfect voor zowat elk type haar. Geen vettige lokken, maar luchtig haar dat toch glanst en soepel is. Oh, en het gaat lekker ruiken naar viooltjes en camelia, mmm … Als je net zoals ik lang, fijn haar hebt dan kan je je best alleen op de lengten focussen. Maar de olie mag in feite ook op de wortels worden aangebracht. Doe ik soms ook wel eens – hey, mijn hoofdhuid wil ook wel eens wat extra hydratatie! – maar dan is het achteraf moeilijker om er nog volume in te krijgen.
Ik gebruik de olie vooral nadat ik mijn haar heb gewassen. Dan breng ik het aan op m’n handdoekdroge haar, borstel het uit (dit serum kickt nijdige knopen hun derrière, for real) en laat ik het aan de lucht drogen. Achteraf een beetje wax of haarspray et voila: soepele, shiny lokken! Tegenwoordig hou ik wel van een meer grungy coupe dus doe ik er wat Beach Clay (Design Pulse van Matrix – daarover binnenkort meer!) in en zelfs met deze olie gaat dat nog allemaal çava. Geen gevreesde coupe pannenkoek, dus.

Een aanrader voor … uh … iedereen. Mogelijke minpunten zijn de prijs en het feit dat je er een Kérastase kapper voor moet opzoeken. Maar voor de rest heb je echt geen excuus om ze niet meteen met een dozijn tegelijk aan te schaffen hoor, lieverds!

Het Elixir Ultime van Kérastase kost €34 en is te koop bij de Kérastase kapper.

Meer Joliette

9 Comments

 • xxxxBrenda
  7 jaar ago

  Voor mij nooit meer anders dan dit product. Mijn haar heeft er nog nooit zo gezond uitgezien en je levert qua volume niets in. Sterker nog: mijn haar heeft zelfs meer volume. Super gewoon en zijn geld dubbel en dwars waard.

 • 7 jaar ago

  Normaal komt er een pakje met zo’n olie mijn richting uit ^^ Ik ben benieuwd

 • Kelly
  7 jaar ago

  Klinkt goed!
  Ik heb m gewonnen op Katia haar blog, dus ben benieuwd :D

 • 7 jaar ago

  Sounds good, maar sinds ik die haarolie van Shu Uemura bij je heb gewonnen wil ik niets anders meer dan die in combi met mijn Amla Olie ;)

 • 7 jaar ago

  En hij ziet er zo mooi goud uit! ♥

 • 7 jaar ago

  ik ben dol op dit merk!

 • 7 jaar ago

  Klinkt wel als een fijne haarolie. Ik ben heel benieuwd naar een vergelijking tussen deze en Orofluido… :)

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed :D Ik ben dol op leave-in conditioners en serums! Die Beach Clay lijkt mij ook wel wat, ik ben benieuwd naar je review :)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close