Review : H&M Organic Hand Cream

Review : H&M Organic Hand Cream

Review : H&M Organic Hand Cream

Stiekem keek ik toch wel heel erg uit naar de organische H&M cosmeticalijn (mét EcoCert). De Groene Boodschap die mainstream gaat … dat kan alleen maar goed zijn, niet? Maar of de producten goed zijn was nog even afwachten. Vandaag dan eindelijk de eerste test : de handcrème met de geur Raspberry & Melon. Ik verwachtte een simpele, fruitige handcrème. Pakte dat even anders uit …

r e v i e w

 • wat belooft het ?

Hand cream with organic apple juicy & almond oil. 98,5% of the total ingredients are from natural origin. 10% of the total ingredients are from organic farming. Natural and organic cosmetic certified by ECOCERT Greenlife according to ECOCERT standard available at http://www.cosmetics.ecocert.com

 • mijn mening

de verpakking : Het pastelroze is schattig en de zachte print maakt dat de tube lievig en mooi oogt. Als je de tube vastpakt vind ik hem al minder lief. Wat voelt dit brollerig aan. De tube op zich is nog wel çava, maar de dop ?! Oh, de dop … Een tragisch geval van ‘heel erg budget’. Het plastiek is heel licht, buigbaar en absoluut niet degelijk of duurzaam. Hij opent en sluit nog maar net, maar na een tig keren gebruiken valt hij vanzelf open, voorspel ik. Ik steek hem in ieder geval niet in m’n handtas.

De verpakking had dus beter gekund. Maar soit, het is de inhoud die telt. Dus laat het ons daar even over hebben.

het product : De crème ruikt niet naar frambozen en meloen, maar naar een ondefinieerbaar spul en als ik me niet vergis naar een antibioticum dat ik als klein kind soms kreeg voorgeschreven. Niet echt een hele aangename geur, vind ik.
De crème ziet er licht en romig uit. Veelbelovend, dus. Wanneer ik er mijn handen mee wil insmeren blijkt al snel dat je maar een héél klein beetje nodig hebt, want m’n handen zien wit en de crème wil niet intrekken.
Wanneer na een dikke twee, drie minuten de crème toch ingetrokken is , blijken mijn handen verschrikkelijk hard te plakken. Ik geloof graag dat er appelsap in zit – het voelt alsof ik mijn handen heb ingewreven met een kinderdrankje. Het ruikt dan ook naar een mengeling van een appelsapje en Play Doh. Meh … niet fijn.

het resultaat : Na vijf minuten trekt het plakkerige gevoel weg. Mijn handen zijn zacht en een beetje gehydrateerd. Ze ruiken – naar min mening – onaangenaam maar (gelukkig!) subtiel.

conclusie : Het duurt lang om je handen met deze crème te hydrateren, en dan heeft het nog niet het gewenste effect. Nee, ik ben absoluut geen fan.

pluspunten :
– prijs
– ECOCERT

minpunten :
– de verpakking
– de geur
– trekt niet goed in & plakt even heel erg
– mager resultaat

Heb jij al (betere) ervaringen met deze handcrème ? Wat vind jij ervan ?

De Organic Hand Cream in Raspberry Melon is te koop bij H&M voor €3,95

17 Comments

 • 8 jaar ago

  Aan alle green beauties die op een handige manier bio cosmetica willen kopen, check eens op: http://www.biotylab.com/nl
  :yey:
  .-= – Mijn laatste post : De lente is in de lucht! =-.

 • 8 jaar ago

  De verpakking is wel extreem cute!:) :yey:

 • 8 jaar ago

  Waaw ben ik een blij dat ik me heb kunnen bedwingen, het hem zelf ook bijna meegenomen ^^ Heel muzisch verwoord ook ‘ een mengeling van kinderdrank en play-doh’

 • 8 jaar ago

  Als er iets is waar ik een hekel aan heb dan zijn dat wel plakkerige handen!
  Laten liggen dus… :yes:
  .-= – Mijn laatste post : NOTD: Diamond Cosmetics So Berry Sweet =-.

 • 8 jaar ago

  Deze ga ik dus niet kopen=P

 • 8 jaar ago

  Geen ervaring, en ik ga em ook niet kopen, want het klinkt niet zo fijn! Jammer!

 • 8 jaar ago

  Gelukkig ben ik niet de enige die hem flut vind

 • 8 jaar ago

  Ik ben zo blij dat ik hem niet gekocht heb want vond hem er leuk uitzien :)

 • 8 jaar ago

  Jammer van de geur en het plakken zeg! Wat een afknappers! :S
  .-= – Mijn laatste post : Maybelline volum’ express part 2 =-.

 • 8 jaar ago

  klink niet best :((

 • sonja
  8 jaar ago

  die moet ik dus niet !!

 • 8 jaar ago

  Ai ai, dat klinkt niet goed. Ik blijf gewoon mijn vertrouwde Rituals-handcrème smeren, denk ik.
  .-= – Mijn laatste post : GENT, DIE SCHONE =-.

  • 8 jaar ago

   Lol, ik ook … al wil ik af en toe eens iets anders. Maar ik kom toch altijd terug uit bij de Ginkgo’s Secret :love:

 • 8 jaar ago

  Dat klinkt niet best dus…ik had er ook hogere verwachtingen van, deze kan dus van mijn aanschaflijstje ;)
  .-= – Mijn laatste post : Recepy: Oven Potatoes =-.

 • 8 jaar ago

  Oei, dat ziet er inderdaad maar een mottige crème uit!
  .-= – Mijn laatste post : Spam your site! =-.

 • 8 jaar ago

  Geen ervaring met deze handcreme,.. heb een pesthekel aan handcreme die niet snel intrekt en waar je plakhanden van krijgt dus denk ook niet dat ik het ga proberen ;)

 • lois
  8 jaar ago

  Ik heb nog geen ervaring met deze handcreme, en ik geloof dat ik die ook niet persé hoef te hebben :/

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close