Review: Gosh Velvet Touch Foundation Primer

Velen onder jullie kennen hem vast al wel: de Velvet Touch Foundation Primer van GOSH. Voor een primer een erg budgetvriendelijk exemplaar. Maar is hij z’n €15,99 waard? Ik heb hem een week lang uitgebreid getest. Vandaag mijn bevindingen & natuurlijk : mijn mening over deze primer.

Je brengt de primer aan zoals een dagcrème: toefje hier, toefje daar en dan goed uitsmeren. Omdat hij volledig transparant is, hoef je je dus niets aan te trekken van vlekken of strepen en gaat het lekker snel. Handig. Maar daar stopt de vergelijking, want dit product heeft helemaal niets weg van een dagcrème. Het hydrateert je huid niet en het trekt ook niet in je huid. Het punt is net dat het een transparant laagje legt dat
1) zijdezacht aanvoelt,
2) grove poriën en fijne lijntjes opvult om een egaal canvas te creëren waarop je je foundation kan aanbrengen.
Verwacht dus niet dat hij je dagcrème kan vervangen (breng altijd eerst dagcrème aan alvorens aan je make-up te beginnen!) en verwacht ook niet dat het intrekt. Dit is geen verzorging, maar make-up.

Nu, ik kan me voorstellen dat heel wat dames nu gaan gillen: “Maar ik wil helemaal geen laagje spul op m’n huid!” en daar kan ik 100% in komen. Ik bedoel … we hebben heel onze puberteit lang gewenst voor een egale, matte, olievrije huid! Maarrr geen paniek, dit is geen vettig gedoe waardoor je foundation eraf glijdt. Hoewel daar enige nuancering vereist is: toen ik m’n wallen wilde camoufleren, gleedt er wél heel wat product af. Er had zich concealer gehecht aan mijn gezicht, maar door de primer had ik maar een derde (!!!) nodig van m’n gewoonlijke dosis concealer. Hetzelfde geldt voor m’n foundation: ik heb er veel minder van nodig omdat het niet in mijn huid trekt, maar zich vermengt met de primer. Ook helpt hij je make-up egaler aan te brengen. Een win-win situatie, quoi. Want enerzijds smeert foundation makkelijker uit en brengt het egaler aan, anderzijds helpt het een plamuureffect vermijden doordat je foundation met je huid (maar  in feite het transparante laagje primer) lijkt te versmelten.

Of m’n make-up langer blijft zitten … Daar ben ik nog niet zo zeker van. Bewapen je met genoeg poeder om de dag door te komen. Maar je ochtendritueel wordt er alvast veel makkelijker op. Of ik hem zelf zou kopen? Ja! Zeker nu ik elke dag van Antwerpen naar Brussel moet pendelen kan ik iedere extra minuut goed gebruiken. Enneh … stiekem ben ik verslaafd aan het zachte gevoel dat de primer geeft aan m’, huid.

pluspunten:
– concealer en foundation brengen makkelijk en egaal aan
– heel zuinig in gebruik
– mijn huid reageert niet allergisch en ik krijg geen rode puntjes
– de huid voelt zacht aan
– helpt een ‘plamuur’-effect vermijden

minpunten:
– poriën en fijne lijntjes worden vervaagd, maar zijn nog steeds zichtbaar
– licht uitdrogend voor dames met een droge huid

prijs/kwaliteit: goed

conclusie: Geen noodzakelijk product, maar het maakt het aanbrengen van je foundation veel makkelijker én sneller. Als je een wondermiddel zoekt tegen grove poriën, fijne lijntjes of het langer laten houden van je foundation kan deze primer echter een beetje teleurstellen.

De GOSH Velvet Touch Foundation Primer is te koop bij Kruidvat voor €15,99.

Meer Joliette

20 Comments

 • 7 jaar ago

  Je kan ook primer gebruiken zonder foundation hoor :) Deze is bijvoorbeeld erg geschikt om een gavere huid te creëren en om je huid zachter te laten aanvoelen. Maar mijn favo primer voor als je geen foundation wil is That Gal van Benefit :love: Die maakt je huid echt mooier en door de lichtrozige tint er in zie je er ook frisser & wakkerder uit. Maarrrr ik wijk af … ;)

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik geen fond de teint, dus ook geen primer :)

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik geen primer omdat ik heh t idee heb dat het mijn porien verstopt. Maar als ik dit artikel + de reacties lees zal het met dit product meevallen. Nu sta ik in twijfel, kopen of niet…

 • 7 jaar ago

  Ik vind dat hij mijn make-up wel een heel klein beetje langer laat zitten, niet veel, maar een tikje.. Ofwel is het zo een placebo effect :p kan ook. :p

 • 7 jaar ago

  ik gebruik hem nu ook al een tijdje en vind ook dat hij mijn make up mooier aanbrengt! Maar mijn make up blijft ook niet echt langer zitten door deze…

 • 7 jaar ago

  hij ligt in de schuif. heel soms gebruik ik hem wel maar vind het niet een must-have

 • Caro
  7 jaar ago

  ik heb hem ook, vind hem wel goed werken:)
  maar ik heb hem in de uitverkoopbak van de kruidvat gehaald toen ze de verpakking hadden vernieuwd voor 2 euro en half kon ik niet sukkelen he;)

 • 7 jaar ago

  Ik heb em ook, vind hem supergoed!

 • 7 jaar ago

  Heb deze ook in de oude verpakking. Ik heb hem uit de uitverkoop maar €16 ga ik er niet voor neer leggen. Voor dat zelfde geld kun je een high end primer kopen online.

 • 7 jaar ago

  klinkt goed!

 • 7 jaar ago

  klinkt fijn maar vind hem best prijzig!

 • nathalie
  7 jaar ago

  Klinkt wel goed!

 • 7 jaar ago

  ik ga hem binnenkort aanschaffen

 • 7 jaar ago

  Ik was ook een beetje bang om hem te proberen. Van de Photo Finish primer van Smashbox (een behoorlijk legendarische primer die iedereen de hemel inprijst) kreeg ik massaal kleine pukkeltjes dussss was er niet scheutig op deze te proberen. Maar tot nu toe heb ik nog geen reacties en ik gebruik hem ongeveer een week :)

 • 7 jaar ago

  Strak plan :yes:
  Ik vind het ook geen must – een leuke extra en fijn als je je steeds moet haasten, maar niet nodig.

 • 7 jaar ago

  Had ik eerst ook. Mijn tip: minder primer en minder foundation. Je kan achteraf nog opbouwen als je wil :)

 • Justine
  7 jaar ago

  Ja ik was al van plan om deze primer ook eens te proberen, maar mijn huid is zooo gevoelig dat ik bang ben dat er niet tegenkan… Misschien als de Gosh-producten weer in korting zijn dat ik het eens kan proberen, goede review btw!! :)
  x

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed! Als er een keer een actie is van GOSH dan neem ik hem mee, anders niet.
  Omdat ik hem toch best wel prijzig vind, waarom weet ik niet, maar ik vind het niet echt nodig :P

 • 7 jaar ago

  Ik heb deze ook gehad maar vind de nieuwe versie in het potje (line perfector) fijner. :yes:

 • eva
  7 jaar ago

  Ik heb deze primer ook maar ik ben er niet zo tevreden over. Als ik mijn foundation wil aanbrengen glijdt die helemaal van mijn gezicht af. :-(
  Misschien moet ik eens overwegen om een kleinere hoeveelheid primer aan te brengen.

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close