Review: Garnier Intensive 7 Days body lotion

Review: Garnier Intensive 7 Days body lotion

Review: Garnier Intensive 7 Days body lotion

Een zachte, gehydrateerde huid krijg je niet zomaar. Daarvoor moet je smeren. En omg, wat smeer ik vaak! Na elke douche, voor het slapengaan, soms ook even tussendoor … Ik krijg het er geregeld van op mijn systeem, eigenlijk. Heb nog net geen nachtmerries van flessen bodylotion die me achtervolgen en schreeuwen “Smeer mij! Smeeeer mij!” Want eerlijk? Ik vind het maar een gedoe, dat smeren.

Enter de nieuwe Intensive 7 Days body lotion van Garnier. Het ingrediënt L-Bifidus (je weet wel, van de yoghurt) hydrateert de huid tot zeven dagen lang. Ben ik het, of klinkt dat hetzelfde als “één keer in de week smeren”? Ik testte deze lotions.

L-Bifidus

Helaas. De lotions zijn niet bedoeld om maar één keer in de week te smeren. Maar kom je ermee weg? Bah ja. Deze schatjes zijn namelijk erg hydraterend, en de L-Bifidus (een anti-uitdrogingshydratant) optimaliseert het natuurlijke hydratatie-reservoir van de huid en versterkt haar beschermende laag. Op die manier wordt een anti-uitdrogingseffect gecreëerd.
Na het eerste gebruik merk je al een verschil. De kwaliteit van je huid gaat er enorm op vooruit, zelfs als je stiekem niet elke dag smeert. Die gunstige invloed van de L-Bifidus duurt tot zeven dagen, maar daarmee is je huid natuurlijk niet optimaal verzorgd en gehydrateerd. Elke dag smeren blijft de boodschap.

vier varianten

De Intensive 7 Days lotion bestaat in vier varianten:
een herstellende body milk met karitéboter (= shea) voor de zeer droge huid
een verzorgende body milk met mango-olie voor de droge huid
een hydraterende body lotion met Aloe Vera voor de normale huid
een smoothing body milk met cacaoboter voor de donkere huid

mijn persoonlijke favoriet

Ik heb geen white-girl-issues, maar die lotion met cacaoboter voor de donkere huid? LOVE it! De geur (romige maar frisse crème met een hint chocolade) is gewoon très delish, weetjewel? Maar het is stiekem vooral de werking waaraan ik helemaal hooked ben. Mijn droge, vochtarme huid knapt er namelijk helemaal van op. En niet zomaar eventjes oppervlakkig, ze blijft de hele dag door soepel en zacht. Het effect is ook de dag nadien te voelen. 24 uur durende hydratatie, indeed!
Deze cacao milk smeer ik de laatste weken elke ochtend, en ben een zwaar geval van can’t-live-without aan het ontwikkelen. Gelukkig kan ik hem gewoon in de supermarkt of bij de drogist kopen voor nog geen €5. Budget-proof!

The good:
– super prijs/kwaliteit
– heerlijke geuren
– handige verpakking
– smeert goed uit, trekt goed in (met uitzondering van de mango variant, die heeft even nodig)
– hydrateert langdurig en maakt de huid baby-zacht
– door de verschillende varianten vind je gegarandeerd iets dat bij jouw huid past

The bad:
– door de gesloten, opaak verpakking kan je niet zien hoever het product gevorderd is (ook niet als je het tegen het licht houdt)

De Intensive 7 Days body lotions van Garnier zijn te koop bij de supermarkt en de drogist voor €4,85. Een fles bevat 400ml product.

23 Comments

 • Jessica
  6 jaar ago

  Eerst mijn andere bodybutters en bodylotions eens opmaken;
  en dan wil ik deze écht eens proberen.

 • Malikaaa
  7 jaar ago

  Ik heb hem vandaag gekocht in Duitsland omdat hij in NL inderdaad niet te krijgen is :( Kan niet wachten om hem te proberen !

 • Fien
  7 jaar ago

  Bedankt voor de review!
  Had toevallig net zaterdag de karité versie gekocht maar nog niet zelf uitgeprobeerd..

 • Britta
  7 jaar ago

  Die met Aloë Vera aan het testen nu, de eerste indruk is alleszins al positief. Hmmm die geur ^^

 • 7 jaar ago

  Ik ben overtuigd! Ik geloof dat ik hem morgen zal kopen :)
  xoxo Yasemin

 • 7 jaar ago

  Dat klinkt wel erg goed! :D

 • 7 jaar ago

  Ik heb de versie voor de zeer droge huid en ik kan echt niet meer zonder! De geur, de hydratatie. Love it!

 • 7 jaar ago

  Ik heb die voor de droge huid nodig!!

 • 7 jaar ago

  Ze klinker erg fijn!

 • 7 jaar ago

  Ze lijken me erg fijn! :D

 • 7 jaar ago

  Ik ben benieuwd naar die met mango :-)

 • 7 jaar ago

  Dat klinkt wel heel erg goed, ben erg nieuwsgierig nu! :)

 • 7 jaar ago

  Ik heb er een staaltje van gehad ergens en ik vind hem ook wel goed :)

 • 7 jaar ago

  Interesting! Ik smeer nl ook heel veel en ik vind dat ook een vervelende karwei :) gezien mijn bodylotion (een andere van garnier) nu bijna op is, ga ik deze eens proberen!

 • Kelly
  7 jaar ago

  Klinkt goed!!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ze nog nooit in Nederland gezien dus hopelijk komen ze hier ook :)

 • Lieke
  7 jaar ago

  Ze lijken me zo heerlijk!

 • 7 jaar ago

  Dat klinkt wel eens de moeite om te proberen !

 • 7 jaar ago

  klinkt goed :D

 • 7 jaar ago

  Ik vind die met mango-olie superfijn! ^^

 • Kelly
  7 jaar ago

  Deze lijken me erg fijn!
  Zijn ze ook verkrijgbaar in NL dat je weet?

  • 7 jaar ago

   Dat weet ik niet. Ik vermoed van wel?

   • kelly
    7 jaar ago

    Ik ga eens op zoek ;)

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close