Menu & Search

Review: Dior Forever foundation

Z’n volledige naam is ‘Flawless Perfection Fusion Wear Make-up‘, hij heeft SPF 25 ennn … hij is mijn nieuwe partner in crime bij het faken van een egale teint. Ontmoet de nieuwste Dior foundation.

the good

Dior wilde een foundation creëren die zicht perfect hecht aan de huid, voor een second-skin effect. Wel, missie geslaagd. Al tijdens het aanbrengen voel je hoe de foundation versmelt met je huid. En ’s avonds na het werk zit hij nog nagenoeg perfect. Exact wat ik nodig heb, met events na de werkuren en etentjes na de events … (En een aangeboren luiheid inzake touch-ups. Foundation bijwerken? Zo’n gedoe!)
Daarnaast heeft hij je helemaal covered in alle weersomstandigheden. Jawel, allemaal. Hij overleeft moeiteloos een herfstige regenbui en is hoogzomer-zweet-proof. Dat maakt hem ook perfect voor tijdens het sporten. – Komaan ladies, vertel me niet dat jullie dat zonder make-up doen. Geloof ik niets van!

Qua dekking is hij behoorlijk krachtig, maar door het tweede-huid effect voelt hij niet aan als een masker. Wat een must is voor een goede foundation, dacht ik zo. De finish is matte met een hint van een glow, maar nét ietsjes te matte naar mijn smaak. Ik mix hem het liefst met een shimmery emulsie of werkt af met een glowy poeder. Gewoon. Omdat ik daarvan hou.
De meeste vrouwen zullen zijn finish wel appreciëren. Wegens het klassieke babyhuidjes-effect. (Zie? You like!)

P.S. De kleur 023 Pêche is mooi voor een healthy-looking, ietwat zomerse NW20/NC25.

the bad

Ondanks het feit dat hij mijn teint en huidtextuur over het algemeen mooi egaliseert, heeft de Forever het nadeel dat hij op mijn droge huid de droge plekjes en fijne lijntjes accentueert. Een goed gehydrateerde huid is dus een must, daarom breng ik hem meteen aan na mijn dagcrème. Soms draag ik er ook nog een primer onder en dan is hij flawless. (En dat de hele effin dag lang.)

conclusie

Z’n naam heeft hij in ieder geval niet gestolen: Forever blijft probleemloos de hele dag zitten, ongezien de weersomstandigheden. Een goede skincare is wel absoluut een must, maar … is het dat altijd niet?!

De Dior Forever Flawless Perfection Fusion Makeup met SPF 25 is vanaf nu te koop in de parfumerie, aan een richtprijs van €47,27 voor een flacon van 30ml.

E N G L I S H

I’ve been testing this new Dior foundation for quite some time now, and I have to admit that ‘Forever‘ suits his name quite well. As you smooth him on, Forever melts gently onto your face like a second skin. And does not let go for the rest of the day. This baby’s got you covered no matter what. (Rain? No biggie. Sweat? He’ll still be there after that work-out, don’t worry.) He takes me from day to night end back again – effortlessly. No touch-ups required.
The downside is the finish of this foundation. Matte is chique, but accentuates dry areas and early wrinkles. So a good skincare is an absolute must! (As it always is, my dears. No excuses!) But if you take good care of your daily routine and use the right products, this foundation works a charm.

15 Comments

 1. 11 jaar ago

  Auw wat een prijs, maar dit klinkt wel geweldig ;)

 2. 11 jaar ago

  Alleen al het flesje doet het m bij mij :grijns:

 3. 11 jaar ago

  Hmm, net wat boven mijn budget. Ik wil gerust betalen voor een goede foundation maar foundations van MAC zijn voor mij de grens :)

 4. 11 jaar ago

  Op zich klinkt het wel erg goed, ik zoek nog een foundation in een goede lichte kleur :D Alle foundations wat je kan je kan kopen bij een drogisterij is voor mijn huid te donker:(

 5. 11 jaar ago

  Ietsje veel boven mijn budget

 6. 11 jaar ago

  En laat nu net de actie bij IPXL voorbij zijn :d Klinkt goed maar 47 euro is wel duuuur.

 7. liesbetv
  11 jaar ago

  Ik sport zonder make-up! Spinning is absoluut niet make-upproof dusja :) ziet er wel interessant uit, die foundation!

 8. kirsten
  11 jaar ago

  Deze foundation is toch niet nieuw? ik heb hem namelijk al heel lang…

  • 11 jaar ago

   Het persbericht spreekt over ‘nieuw’… Waarschijnlijk nieuwe formule ofzo. Ik check het voor je na.

   • 11 jaar ago

    Een nieuwe formule dus, inderdaad. :)

   • Kirsten
    11 jaar ago

    ahh thnx voor het nakijken!

 9. 11 jaar ago

  Ik meng hem altijd want anders durft hij wel eens cakey te worden, en ik heb geen droge plekjes. Houdbaarheid is idd super!

 10. 11 jaar ago

  De foundation klinkt geweldig, en vooral de verpakking ervan ziet er onwijs mooi en chic uit! :love: Jammer van de prijs, ik denk niet dat ik zo snel 50 euro zou neerleggen voor een foundation. Ik gebruik de clinique anti blemish foundation elke dag, en die is een stuk goedkoper en blijft perfect zitten.

 11. 11 jaar ago

  Sounds als bijna dé perfecte foundation haha! Maar bijna 50 euro voor een foundation,
  mweh, dan heb ik nog wel andere foundations liggen die nu ook nog prima hun werk doen!

  • 11 jaar ago

   Tja, het blijft natuurlijk Dior. Dan speelt luxe en het gevoel van exclusiviteit ook mee.