Menu & Search

Review: Dermalogica Concealing Spot Treatment

‘Heal while you conceal’ is het motto van dit kleine ding. De Concealing Spot Treatment van Dermalogica is namelijk een anti-pukkel middel dat tegelijkertijd  de onzuiverheid verdoezelt. Hoe werkt het? Wel, zwavel en zinkoxide komen to the rescue: ze verwijderen de bacteriën, terwijl salicylzuur vuil en dode huidcellen verwijdert om de kans op nieuwe ontstekingen te minimalizeren. Ondertussen heb je things covered door het toegevoegde natuurlijk pigment. Je mag het goedje meerdere keren per dag aanbrengen, tot de ontsteking afneemt.

Tried & tested

Hoewel Nini de tiener van ons twee is, ben ik het vooral die af en toe last heeft van een pukkel. Vooral rond die tijd van de maand, weetjewel. Of wanneer ik naar een belangrijk event moet – de term ‘stresspukkel’ is me niet bepaald vreemd. (Boe!) Dus sinds ik ik deze tube kreeg om te testen, heb ik een aantal gelegenheden gehad daartoe.

Heal …

Mijn ervaring is dat de concealing spot treatment vooral goed werkt als je er vroeg bij bent. Dus bij het minste gevoel van een beginnende pukkel sla ik al aan het smeren. Veel kans dat de hele kermis niet doorgaat, en de pukkel voortijdig forfait geeft. Maar wanneer een pukkel al volledig doorgebroken is, biedt hij moedig weerstand en heeft de treatment weinig kans op slagen.

… en conceal!

Het pigment in de concealing spot treatment is niet voorzien op (hele) bleke huidjes. Zo komt het compleet niet overeen met mijn huid, maar wel met die van Nini – die is iets getinter. Ik los het op door er wat poeder of zelfs een andere concealer overheen te doen. Waarschijnlijk absoluut niet de bedoeling, maar rondlopen met bruine vlekken is even elegant als rondlopen met een pukkel, nee? Ik los het op door er een andere concealer en/of poeder over te doen. Wellicht helemaal niet de bedoeling, maar bij beginnende pukkels werkt het – dus hey. Toch zou het handig zijn om deze treatment an sich te kunnen gebruiken, zonder de tint.

Conclusie: Handig go-to ding om dreigende pukkels te bestrijden. Echter niet de beste optie voor bleekscheetjes wegens donkerder pigment.

De Concealing Spot Treatment van Dermalogica is te koop voor €39. Verkooppunten vind je op de website.

Tip: Vanaf nu kan je on-line Dermalogica shoppen via de eerste officiële Belgische webshop van het merk.

12 Comments

 1. Anne
  11 jaar ago

  handug! zink oxide is ook de beste zonnefilter die je op de markt kan vinden.

 2. 11 jaar ago

  Ziet er idd vrij donker uit!

 3. Jessica
  11 jaar ago

  Klinkt wel goed ja.

  Ik vond de vierde paragraaf van je artikel een beetje raar; je schrijft namelijk twee keer bijna identiek hetzelfde:

  Ik los het op door er een andere concealer en/of poeder over te doen. Wellicht helemaal niet de bedoeling,…

  Ik los het op door er wat poeder of zelfs een andere concealer overheen te doen. Waarschijnlijk absoluut niet de bedoeling

  Gewoon een kleine tip hoor.

  • 11 jaar ago

   Lol! Ja, dat klopt dus niet. :’) Ik los het asap op. Thx om te laten weten!

 4. 11 jaar ago

  Klinkt best goed. :) En leuk dat ze nu ook een webshop hebben!

 5. 11 jaar ago

  Ja, ik vind hem er ook heel donker uit zien…

 6. 11 jaar ago

  Ik vind het wel een beetje duur, maar het klinkt wel goed!
  Alleen ik weet niet of ik wel zo’n donker huidje heb haha!

 7. 11 jaar ago

  Oh, ik ging zeggen dat het misschien wel de juiste kleur is voor mij, maar dan zag ik je reactie hierboven (ik heb nu ook NW20). Bummer! Misschien als ik terug ben van vakantie? :)

 8. 11 jaar ago

  Ziet er erg donker uit.. De prijs vind ik ook wel erg hoog!

 9. 11 jaar ago

  Amaai ja zo donker :O

  • 11 jaar ago

   Op de foto is het misschien extra donker in combinatie met het wit, lol. Laat ons zeggen dat het anderhalve tint donkerder is dan mijn huid. (mac NW20)

 10. 11 jaar ago

  Die is inderdaad wel wat donker!