Review: Clinique Comforting Cream Cleanser

Review: Clinique Comforting Cream Cleanser

Het is behoorlijk basic spul, maar ik heb tot op heden nog geen Holy Grail démaquillant gevonden. D’r scheelt altijd wel iets aan. Meestal krijg ik er pukkels van (ja, zelfs als ik het met een toner wegneem) of het irriteert mijn huid en maakt ze rood. “Tijd dus voor het grote werk!” dacht ik en trok naar de parfumerie voor Clinique, nadat ik een aantal heel lovende reviews had gelezen over de Comforting Cream Cleanser. Klonk als hét product voor mij! 

De tube ziet er alvast zacht en mooi uit, en de romige crème die er uit komt ruikt lekker. De eerste keer smeerde ik enthousiast een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot op m’n gezicht. Ai. Béétje te veel, bleek al snel. De tweede keer masseerde ik (ja, want zo stond het op de verpakking!) het product goed in, om het er vervolgens met wattenschijfjes af te halen. Ik wreef en wreef maar er bleef een vettige film op m’n huid liggen. Dan maar aan de slag met rozenwater! Eh … jammer maar helaas, ik bleef het gevoel hebben dat er iets bovenop m’n huid lag. Uiteindelijk heeft een doekje met warm water de klus kunnen klaren, maar wat is het punt van een cream cleanser als er alsnog water aan te pas moet komen, huh? Daar ben ik véél te lui en kouwelijk voor ’s avonds …

Zelfs nu, na enkele maanden gebruik, ben ik nog niet gewend aan het gevoel van dit product op m’n huid. Als ik de Comforting Cream Cleanser heb gebruikt kan ik niet snel genoeg naar de wastafel rennen om een washandje (of mijn favoriet: The Body Shop bamboe gastendoekje) over m’n gezicht te halen. Ik ga het opgebruiken -zou anders een beetje zonde zijn van het geld- en uiteindelijk haalt het m’n make-up weg zonder m’n huid echt te iriteren – maaarrr ’t is goed geweest voor een keer, als je begrijpt wat ik bedoel. Ach, ik ben waarschijnlijk gewoon heel moeilijk en veeleisend als het op cleansers aankomt … Dit ding doet wat het moet doen, en buiten dat vettig laagje scheelt er niets aan maar poe poe, me no like! :(

Lisha tegen de Clinique tube: “It’s not you darling , it’s me.”

 

pluspunten:
– je hebt er maar weinig van nodig
– droogt de huid niet uit
– geeft me geen irritaties à la pukkels, rode huid, uitslag, …

minpunten:
– voelt een beetje vreemd, vet en zwaar aan op m’n huid
– verwijdert niet alle make-up
– met een toner alleen kom je er niet om deze cleanser te verwijderen, een beetje warm water is aangeraden

Conclusie: Ook deze Comforting Cream Cleanser is geen Holy Grail voor me. Ik vind hem lang niet zo comforting en ook z’n cleaning abilities laten te wensen over. Of ik deze nog ga kopen? Uh nee …

Voor deze tube van 150 ml betaalde ik bij de parfumerie (IPXL) zo’n €17.

19 Comments

 • Dominique
  7 jaar ago

  Ik heb hem ook en vind hem zelf erg fijn. Een beetje water op een watje, drupje van dit spul op het watje en hij haalt moeiteloos al mijn make-up eraf!

 • Margot
  7 jaar ago

  Spijtig ik had meer effect met die take the day off cleansing milk van clinique (met pompje = handig!).

 • 7 jaar ago

  In die zoektocht zit ik ook en it ain’t easy! Ik ga de M.A.C. cleanse off oil nu eens een kans geven.

  • 7 jaar ago

   Dat maakt er twee van ons. Ik ga hem zaterdag halen. Benieuwd hoe jij ‘m vind!

 • 7 jaar ago

  jammer!

 • 7 jaar ago

  Jammer dat hij vettig is :(

 • 7 jaar ago

  Ik heb deze ook geprobeerd, maar dat was toen maar een gratis sample. Vond ‘m ook niet zo prettig aanvoelen eigenlijk. Had het gevoel dat ‘ie een vettig laagje achterliet. Brrr :nono:

 • 7 jaar ago

  Het ziet er best dik uit! Jammer :(

 • 7 jaar ago

  Erg jammer!
  Ik gebruik zelf een Foaming Cleansing Cream van Bourjois, en die moet je er ook met water afspoelen, maar die vind ik wel heel erg fijn! Geeft ook een fris gevoel, en je huid voelt en is ook meteen schoon!
  Misschien is dat voor jou een aanrader?!

  • 7 jaar ago

   Die heb ik en die is net iets te hard voor m’n drogere huid. Maar inderdaad een fijne budget cleanser!
   Op dit moment ben ik echter op zoek naar iets dat ik niet hoef af te spoelen.

 • 7 jaar ago

  En het is niet de bedoeling dat je het moet afspoelen?
  ik heb ook een oog make-up remover cream van clinique en die ligt hier ook in de kast niets te doen :(

  • 7 jaar ago

   Nee, de vepakking (en de winkeldame) vertelt me dat ik hem kan afspoelen of moet een tissue verwijderen.

 • 7 jaar ago

  Ik vond het ook niet echt een top product!

 • 7 jaar ago

  Ik had dezelfde en was er ook niet razend enthousiast over. Maar je moet hem inderdaad gewoon met water verwijderen, met een warm washandje doe ik het zelf altijd, dan heb je geen last van dat laagje. Ik heb zelf een beetje het gevoel dat hij te mild is om make up goed te verwijderen en dat kan op zich wel kloppen, want zo is hij ook bedoeld natuurlijk.

 • 7 jaar ago

  Ik spoelde deze ook altijd af met water toen ik deze cleanser nog gebruikte. Zelfs voor mijn droge huid vond ik deze niet zo geweldig, ook omdat hij inderdaad niet alle make-up verwijderde.

 • 7 jaar ago

  Volgens mij heb ik deze lang geleden ook gebruikt, maar ik spoelde hem altijd af met water. Het is alweer een tijd geleden en ik heb ‘m daarna nooit meer gebruikt, dus ik weet het niet exact meer. Is de MAC Cleanse Off Oil niet iets voor jou?

  • Stephanie!
   7 jaar ago

   Ja dat vroeg ik me inderdaad ook al af :)

  • 7 jaar ago

   Goede tip, thx! Zal hem een keer uitproberen.

 • sonja
  7 jaar ago

  eerlijk artikel.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close