Menu & Search

Review: Chanel Vitalumière Aqua

Maak kennis met één van mijn favoriete foundations. Ik heb hem gestolen van mijn moeder – sorry mam – nadat ik hem één keertje gebruikte. Was namelijk instantly hooked. Deze Vitalumière Aqua van Chanel is een lichte, maar heerlijk luxueuze, vloeibare foundation die het goed kan vinden met mijn droge huid.

Deze silky-feel foundation brengt extreem makkelijk aan – hij glijdt over je huid en geeft ondertussen een mooie even, lichte dekking. Het resultaat is een frisse, geëgaliseerde, semi-dewy skin. ‘Second skin’-style. Hij lijkt niet volledig te drogen en je huid constant te hydrateren. Ladies met een vette huid mogen in een grote cirkel rond dit product lopen, maar diegenen met een droge en/of vochtarme huid: pay attention!

Door de lightweight en überzachte formule heb je maar een heel klein beetje product nodig om je hele gezicht mee af te werken. Ter illustratie: het kleine druppeltje op de foto will do. Een basis of primer heb je ook niet meer nodig, want deze foundation verbergt lijntjes en poriën heel mooi. En poeder achteraf? Misschien een beetje op de T-zone, maar door de mooie finish draag ik hem liever gewoon zo. Beetje blush, beetje highlighter et voila. Een goede concealer is wél een must, want Vitalumière Aqua heeft zoals ik al zei een lichte dekking.

Waarom zou je deze foundation gebruiken? Voor een subtiele airbrushed look + een fris gehydrateerde (dewy) huid. En willen we dat niet allemaal.

De Vitalumière Aqua foundation is te koop bij de parfumerie voor zo’n €38.

20 Comments

 1. 11 jaar ago

  Lovely, alleen de prijs is auw haha

 2. 11 jaar ago

  Ik heb hem ook, gelukkig wel met korting kunnen kopen :)

 3. 11 jaar ago

  Mm, hier moet ik is naar gaan kijken! Klinkt goed!

 4. 11 jaar ago

  Hier moet ik dus niet naar luisteren, aangezien ik net zo’n luxepoes als jij ga worden,
  dus sorry maar nee. Ik mag dit niet weten.

  Stiekem heb ik het allang gelezen, maar stiekem vind ik hem toch nog te duur (A)

 5. Karen
  11 jaar ago

  Vraagje: welke kleur heb jij? En voor de referentie; welke kleur heb je bij MAC? Bedankt!

  • 11 jaar ago

   Dit is 030 Beige en bij MAC heb ik nw20. Deze is mer oranje, minder roze en een tint donkerder. Voor een nw20 in de zomer, zegmaar. :)

 6. 11 jaar ago

  Heb net een andere foundation van Chanel gekocht, welke ook heerlijk is, heb ook met deze in mijn hand gestaan

 7. 11 jaar ago

  Ik ga hem niet proberen, veel te bang om verliefd te worden!

 8. androgynes
  11 jaar ago

  ik heb een keer een testertje gebrpobeerd en hij was echt super cackey bij mij o-o wss had ik teveel gebruikt maar toch..

  • 11 jaar ago

   Moet zijn dan, want hij is net licht?

 9. Linhtj
  11 jaar ago

  hij staat al een tijdje op mijn wishlist ! Ik zal hem binnenkort zeker kopen, eerst efkes sparen ;)
  But he will be mine :D

 10. Stephanie!
  11 jaar ago

  Ik heb deze ook, maar in de winter als ik echt een hele droge huid heb, kan ik deze niet dragen want dan droogt hij juist uit. :ween: maar nu in de zomer met een normale huid is hij prima!

 11. 11 jaar ago

  Klinkt als een erg fijn product! Is ook wel niets voor mijn huid, jammer genoeg.

 12. Melissa
  11 jaar ago

  Ik heb een gecombineerde huid en toch is deze foundation mijn favoriet. Ik poeder mijn t-zone gewoon iets meer af en laat de wangen zo. Vind het echt een heerlijke zomerse foundation die er zelfs super uitziet wanneer je hem met je vingers aanbrengt.

 13. 11 jaar ago

  Klinkt wel goed maar heb hem eens opgebracht gekregen en hij gaf echt te weinig dekking helaas. Hij voelde wel lekker op mn droge huidje :)

 14. 11 jaar ago

  *loopt met boog om product heen*

 15. 11 jaar ago

  Haha wat handig dat je dezelfde huidskleur als je mams hebt! Ik ben echt 4 tinten lichter dan mijn moeder en zussen dus kan dat niet van ze pikken :ween:.
  Toch hoor ik zoveeeel goeie dingen over de foundation! Ben er erg benieuwd naar..
  Weet je toevallig of deze foundation in veel tinten en verschillende ondertonen te vekrijgen is? Of heeft hij maar een kleine keuze vakje?

 16. 11 jaar ago

  Klinkt erg goed;D

 17. Ziet er goed uit. Houdt hij ook lang zonder primer?

  • 11 jaar ago

   Hij houdt genoeg om de hele dag mee te gaan werken, maar als je ’s avonds nog ergens heen moet heb je waarschijnlijk nood aan touch-ups.