Menu & Search

Review: Chanel Rouge Coco Shine (Deauville)

1913: Gabrielle Chanel opent haar boetiek in de chique Franse badplaats ‘Deauville’. Bijna een eeuw later koop ik Deauville. De lipstick, that is. Want begin deze maand lagen eindelijk de nieuwe Rouge Coco Shine lipsticks van Chanel in de parfumerie. Semi-transparant, verzorgend, glossy en subtiel shimmery … oeh-la-la! Très Chanel want comfy én classy.

Balsem of lipstick?

Rouge Coco Shine is de glossier versie van de vorig jaar uitgebrachte Rouge Coco lipsticks. Hij smelt op de lippen, geeft ze een waas van kleur met subtiele shimmer en veel glans. Ja, hij is (heel) verzorgend en ‘lightweight’, maar het is geen balsempje waarvan je in no-time moet bijsmeren. De formule is stevig genoeg om van een echte lipstick te spreken. Het comfortabele Jersey onder de lipsticks, quoi. Coco zou trots geweest zijn!

Let’s talk pigmentatie!

Deauville geeft mijn bijna pigmentloze lippen best veel kleur. Maar that’s just me. Op mijn lippen zagen zowat alle kleurtjes eruit als in de tube. Op de donkere lippen van mijn moeder echter, was er enkel een lichtjes shimmery glans te bespeuren. Deze lipsticks zijn dus niet aan te raden voor dames die gezegend zijn met mama Joliette’s lippen. (Beetje duur voor een balsem.) Maar bleekscheetjes: plunder de lokale Chanel-stand, want deze Shines zijn prettyness in een lipstickhuls.

Juicy, verzorgde lippen met één laagje.

love:
– de vorm & de verpakking
– de heerlijk luxueuze transparantie

like:
– de verzorgende formule
– het aanbod gedistingeerde kleurtjes

wat minder:
– de prijs!

conclusie Net wat ik zocht: een comfy formule én kleur die ik makkelijk overal bij kan dragen. Deze gaat 24/7 in de handtas, in navolging van mijn geliefde Estée Lauder Tiramisu die uit het gamma werd gehaald.

De Rouge Coco Shine lipstick van Chanel bestaat in 25 kleuren en is te koop in de parfumerie voor €29.

20 Comments

 1. 11 jaar ago

  Ik wil er ook heel graag eentje! Deze kleur staat je echt goed :D

 2. 11 jaar ago

  ziet er wel mooi uit!

 3. 11 jaar ago

  Ziet er goed uit!

 4. 11 jaar ago

  Wauw, die kleur is echt geweldig!

 5. 11 jaar ago

  Oh, mooi zeg! Alleen vind ik de vorm van de lipstick niet zo mooi (dat afgeplatte).

  • 11 jaar ago

   Net wat ik wilde zeggen maar niet uitgelegd kreeg… Zo plat, niet praktisch vind ik als je gaat vergelijken met bv. MAC of GOSH.

 6. 11 jaar ago

  Chanel! What’s not to love? Maar als ik héél even kritisch mag zijn, ik ben niet zo handig met dat soort lipstick”punten”. Ik kleur meteen mijn hele bovenlip mee als ik geen spiegeltje in de buurt heb.

 7. 11 jaar ago

  Die kleur staat je goed!
  Vind ze wel duur die lipsticks!

 8. Hij ziet er in ieder geval heel mooi uit maar ik houd meer van een iets zwaardere lipstick.

 9. Kelly
  11 jaar ago

  Je schrijft echt zo leuk meis haha!
  Ze lijken me heeel erg fijn, maar vind ze wel duur…

  • 11 jaar ago

   Merci :love:

   & Ja hé. Daar kan je helaas niet zomaar even vijf kleurtjes van mee naar huis slepen. Jammer, want heb er toch wel minstens vijf die hardnekkig schreeuwen “koop mij Lisha!” … :oeps:

 10. 11 jaar ago

  Hij is moooooi!

 11. 11 jaar ago

  Wat een leuk artikel! Ik heb er dit weekend ook een gekocht en ik ben verliefd!

 12. 11 jaar ago

  Oehhh ik wil ik wil! ^^

 13. 11 jaar ago

  Ik vind ze qua kleur een beetje te sheer, al is het resultaat qua glans inderdaad juicy te noemen! :P

 14. 11 jaar ago

  Pretty, lips you want to eat!

 15. 11 jaar ago

  Ik wil er zeker een (of meer hihi). :luv:

 16. 11 jaar ago

  Ze zijn zaaalig! Maar heel snel op volgens mij!

 17. 11 jaar ago

  mooi! :D

 18. 11 jaar ago

  I kinda want one!