Review: Braun Silk-épil 7 Dual Epilator

Review: Braun Silk-épil 7 Dual Epilator

Na die freak-sneeuwbui van gisteren ga je me misschien niet meteen geloven, maar honeys: de lente komt er aan! Binnenkort gaan de zusjes L. weer flaneren op de Meir met rokjes en jurkjes, terrasjes doen en van achter hun veel te grote, fashionable zonnebrillen commentaar leveren op de outfits van voorbijgangers. Ja, ik weet het. Wij zijn zo. Erg hé?

Aan die benen moet dus gewerkt. Sinds half januari – eh … ik was er een beetje vroeg bij van’t jaar – ben ik ze duchtig aan het scheren en zelfbruinen. Scheren, ja. Ik hou van feilloos gladde benen, dus heb een voorraad Gilette Venus scheermesjes die de klus snel en perfect klaren. Het grote nadeel van scheren: stoppeltjes. Poe! Waxen, epileren, het klinkt tempting, ware het niet dat het zo’n gedoe is en effin pijn doet.

En toen contacteerde P&G me. Of ik de nieuwe Silk-épil wilde testen. Um … ok? *slik* Ze bezorgden me de Silk-épil 7 Dual Epilator, een machientje dat een samenwerking is tussen de Silk-épil van Braun en mijn geliefde Gilette Venus scheermesjes. Een winning team?

De ‘naakte’ Silk-épil en de verschillende profielen. Ah, keuzes …

De mogelijkheden. Pick your weapon of choice!

De Silk-épil 7 met de Dual Epilator kop: pincetjes én Gilette Venus scheermesjes.

De eerste keer

Tijd om m’n nieuwe aanwinst te testen! Ik draai aan de knop en … het machientje gromt heftig. Hm. Ik spreek mezelf moed in (“Komaan Lisha, wie mooi wil zijn moet pijn lijden!”) maar weet het toch niet zo goed. Voorzichtigjes zet ik de epilator in een hoek van 90° op mijn enkel, en schuif het ding traag naar boven. Volgens het boekje, hoor!

Met die pijn valt het wel mee. De eerste seconden zijn een beetje ‘auw’, maar eens je lekker bezig bent vergeet je bijna dat het prikt. Zéker onder de douche! De epilator geeft trouwens een soort van trilmassage. Klinkt best shady, maar het is eigenlijk heel fijn en een slimme zet, want dat prikkende gevoel wordt geminimaliseerd en in de plaats van een noodzakelijk (en pijnlijk) kwaad voelt de epileerbeurt aan als eh … een wellnessbehandeling ofzo. Trrrrr. Serieus!

De knieën zijn moeilijk terrein voor het hoofd met scheermesjes (ja, dat of ik ben gewoon een wussie) dus die heb ik achteraf toch maar even gedaan met een ander profiel op de epilator. Voor de rest van je been moet je eigenlijk maar één keer traag met het machientje over de huid passeren voor een glad resultaat.

Achteraf wat bodylotion aangebracht en … omg, ZO’n zachte benen – voel me helemaal glam! Laat die zomer nu maar komen, hoor! Of ja, toch alvast de lente.

Een week later

Gisterenavond, precies een week nadat ik m’n benen deed, voelde ik hier en daar stoppeltjes. Zag er nog steeds leuk uit onder een rokje, maar ik wilde weer zachte, flawless benen dus ben weer aan de slag gegaan met de Silk-épil. Deze keer heb ik er een ander hoofdje op geklikt – één zonder scheermesjes. Tricky, zo’n ienie-mini haartjes. Ik weet uit het verleden dat ze een behoorlijke lengte moesten hebben vooraleer mijn epilator ze aan kon. Extreem lastig, want het haar op mijn benen groeit heel traag. De Silk-épil 7 had er echter geen probleem mee. Missie (opnieuw) geslaagd!

Hij moet trouwens een uurtje in de oplader om er 40 minuten tegenaan te kunnen gaan.
Je kan ook met het snoer werken, natuurlijk. Maar dan niet onder water. Beetje gevaarlijk.

The good:
– Draadloos, baby!
– Je kan hem gebruiken onder de douche.
– Dankzij de combinatie met de Venus scheermesjes heb je supersnel een perfect resultaat.
– Verwijdert de kleinste haartjes.
– Komt met een hele handige, kleine en neutrale oplader die niet misstaat in de badkamer.
– Hij is zo ontworpen dat de pijn geminimaliseerd wordt.

The bad:
– Um … hij maakt een soort van lawaai?

Conclusie: Perfect voor instant satijnzachte benen, maar ook om alles netjes bij te houden. Werkt goed, makkelijk en is lekker multi-functioneel. Love it!

Deze nieuwe Braun Silk-épil 7 Dual Epilator is verkrijgbaar sinds 15 februari in alle elektrozaken aan een aanbevolen prijs van €164,99.
Tip: Klik door naar de Braun website voor meer info over de Silk-épil 7 modellen, epileertips (filmpje!) en verkooppunten in je buurt.

31 Comments

 • Elke
  4 jaar ago

  Hoi! Ondanks het feit dat hij nog geen járen uit is, zoals sommige nadere epileerappareten, vroeg ik me af of iemand weet of hij lang meegaat? Waarmee ik bedoel: snel defecten aan of niet? Ik heb daar nl nogal wat tegenstrijdige reviews over gelezen… Naar ’t schijnt krijg je wel een 100 dagen cash-back.

  Ook: Zelfs met waxen (wat ik een plakkerig, irritant gedoe vind) breken mijn haartjes soms af. Nu heb ik wel echt zwak haar en met mijn moeder haar oude Braun epilator breken mijn haren gewoon af (fijn hoor, het gevoel dat er aan ieder haartje getrokken wordt, maar de zaak dan toch niet geëpileerd is >< ). Iemand ervaring?

 • Flyke49
  4 jaar ago

  Heb ook een silk epil 7 wet en dry, de roze zonder de mesjes en werkt supergoed ! Na een weekje moet je hem inderdaad wel even terug gebruiken om de “vergeten” haartjes weg te doen die je tegen dan wel voelt, maar je ziet ze dan nog steeds niet staan :).
  De eerste keer is even onwennig maar echt pijnlijk is het niet vind ik.
  Verder is het resultaat echt pakken beter dan eender welke methode, het enige minpunt is inderdaad wel het lawaai, maar dit valt op zich ook nog wel mee.

 • 5 jaar ago

  Ja, ze suggereren 3 maanden.

 • 5 jaar ago

  Hoe zit het met dat mesje, moet je die niet vervangen na een tijdje?

 • 5 jaar ago

  Lijkt me echt wel wat!! Maar wel erg duur (a) haha.

 • 5 jaar ago

  Wat jammer dat hij niet werkt voor je. Dan kan je inderdaad beter scheren. En goed scrubben tegen ingegroeide haartjes!

 • DVB
  5 jaar ago

  Ik heb ook ’n silk epil7.
  pijnlijk om weg te doen. Maar wat denk je dan: aah, voor 3 weken.. NOT: na 2 dagen staan er al haartjes op mijn benen. Mocht ik het opnieuw doen, ik kocht dit apparaat niet. En zeker niet voor die prijs. Veel te veel geld voor wat het uiteindelijk maar is. Alsook heb ik veel bubbeltjes op mijn benen, ingegroeide haartjes dus, ook pijnlijk.
  Wanneer mijn haartjes teruggroeien en ik heb het koud, doet mijn huid super veel pijn.

  Ik ga gewoon terug beginnen scheren. Ik probeer het nu al 2,5 maand omdat ik iedere keer denk dat het zal lukken, niet dus. Jammer, maar helaas, van mij krijg dit apparaat echt geen goeie punten.

 • ddh
  6 jaar ago

  hey

  ik zag jouw reactie hier… ik ga hem ook bij bol bestellen denk ik…. maar krijg je hem effectief de dag erna in je brievenbus? en koste hij maar 124 ipv 179 euro? + 1,95 verzendingskosten (belgie)

  en ben je er tevreden van?

  alvast bedankt!

 • 6 jaar ago

  Je bent echt supper goe in dit :yes:
  ik heb hem vandaag besteld bij BOL.COM en daar is de silk epil maar €124,95
  (goedkoopste wa ik kon vinden op internet en bij electro zaken…) ;)

  Ik krijg hem morgen binnen en ga hem gelijk uitproberen want heb een optreden in een supper kort rokje en ik moet danse met sexsie jongens :love: :love: :love:

  hoop da het net zo goed gaat zoals je het uitlegt.
  xx

 • 7 jaar ago

  Ja, dat is zoooo makkelijk … !!! En omdat ‘ie ook scheert tegelijkertijd moet je maar één keer over je been gaan. (Ik ongeduldig?! ;))

 • 7 jaar ago

  Ik werk al heel lang met een epilator en werkt vooral in de zomer heel fijn!

 • 7 jaar ago

  Hmm, ik weet ’t niet… Zelf epileer ik net om de annoying ingegroeide haartjes na het scheren te vermijden. Als je dan nu de langere haartjes epileert en intussen de korte wegscheert, heb je dan niet nog steeds de nadelen van het scheren? Of zie ik iets over het hoofd…?

 • 7 jaar ago

  Klinkt fijn! Ik heb een andere van Braun, een roze :-) Maar ik neem nog te vaak mijn scheermesjes…

 • Kelly
  7 jaar ago

  Wauw het ziet er echt enorm eng uit :p
  Maar na je review ben ik geïntrigeerd!
  Ik ben zelf een wax-meisje, koude was that is, zeer pijnlijke ervaring gehad met warme was :D

 • 7 jaar ago

  Ik denk dat ik er ook maar eens eentje koop! x

 • Fien
  7 jaar ago

  Yay! Keigoed dat je deze testte! Hij staat al een tijdje op mijn lijstje.. Momenteel heb ik de Satinelle Ice van Philips maar die vind ik niet zo goed op korte haartjes. Ben na je review nog steeds overtuigd dat ik deze écht wel moet hebben :yes:

 • 7 jaar ago

  klinkt wel super!

 • 7 jaar ago

  Wauw, ziet er fantastisch uit :D

  Je hebt btw een grappige schrijfstijl!

 • 7 jaar ago

  Ik vind epileren zo eng, maar nu ben ik best wel beniewd. Je inspireert me om het ook uit te proberen haha :)

 • Nathalie
  7 jaar ago

  klinkt super zeg, ik vind het vooral een voordeel dat hij ook onder de douche kan! Lekker multitasken :D

 • 7 jaar ago

  Zo dat klinkt echt perfect zeg!

 • 7 jaar ago

  Ik poep ‘m echt voor epilators (epilatoren?). Nu ik deze review gelezen heb begin ik toch wel te twijfelen want je zegt dat je benen er zo silky smooth van worden en dat bevalt me wel… moeilijk, moeilijk, moeilijk.

 • 7 jaar ago

  hebbuh hebbuh hebbuh! Alleen is de prijs wat minder :p

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik al meer dan 10 jaar epileerapparaten. De een is beter dan de ander. Ik heb er nu eentje van Braun. Waar ik erg blij mee ben. Het heeft een smartlight, wat echt super handig is.
  Helaas komen bij mij al na een week nieuwe haartjes, en breken ze soms ook af. Maar altijd nog beter dan scheren, want dat is een ramp vind ik (komt na een dag al stoppels en soms groeien haren in -wat ik met epileren ook heb trouwens- en de haartjes worden dikker als je scheert).

 • 7 jaar ago

  Om in één keer alles aan haartjes weg te hebben. Plus een scheermesje scheert niet alleen haartjes weg, maar ook dode huidcellen – laat je benen superzacht achter. <3

 • 7 jaar ago

  Ik snap het nut niet zo goed van de scheermesjes erbij :p het doel van een epilator is toch om te epileren, dus waarom scheren?

 • 7 jaar ago

  Naar deze ben ik toch wel heel benieuwd geworden! :)

 • 7 jaar ago

  Mahahaha!! I love your writing, Isha! :D

 • 7 jaar ago

  Ik had er eeerst ook een maaar dan zonder scheermesje en bij mij breken de haren helaas gewoon af

 • 7 jaar ago

  “Um … hij maakt een soort van lawaai?” Haha :) Als dat het enige minpunt is dat je kan bedenken, moet het wel een heel goed apparaat zijn :)
  Ik heb vorige zomer nog maar een epilator gekocht (ook van Braun!) dus ik ga nog geen nieuwe kopen, maar deze ziet er wel goed uit!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close