Menu & Search

Review: Bobbi Brown Eye Opening Mascara

Ik verwachte mij ergens aan een kleine aha-erlebnis bij het aanbrengen van Bobbi Brown’s nieuwe ‘Eye Opening Mascara‘. In één oogopslag in de mot krijgen dat ik zinnens was mij (opnieuw) in de armen van mr. Wrong te storten, bijvoorbeeld. Bij de volgende keer dat ik knipper pardoes de oplossing zien voor wereldvrede. Maar, lieve lezer, het is dus letterlijk te nemen. Just so you know. Mijn review van Bobbi Brown’s nieuwste mascara.

Drama?

Ik heb een bijna blind vertrouwen in het talent van Bobbi Brown om op een zo natuurlijk mogelijk ogende manier mijn assets te accentueren. En mijn wimpers zijn – sorry, not sorry – van nature al vrij lang, gekruld en donker. Een subtiele, zwarte mascara does the trick. Toen ik deze nieuwe Eye Opening Mascara in handen kreeg, samen met de belofte van “een dramatisch effect!”, trippelden een paar bezorgdheden rondjes in mijn achterhoofd. Overachieving mascara’s hebben de neiging om meer kwaad dat goed te doen voor mij. De vrees? Klitten, klontertjes, vegen, prikkende ogen (de ervaring leert mij: je wil geen zwarter-dan-zwart mascara in je ogen krijgen). En die dingen zijn so not Bobbi. Dus, slaagt ze er in om op een natuurlijk ogende manier mijn wimpers te voorzien van wat meer drama, zonder dat het een drama wordt? Ik draaide de mooie, grote en dikke – Philippe, ik hoor u “size queen!” gillen tot hier, shush – minimalistisch matzwarte tube open…

swatched

Mijn ogen naakt (letterlijk, let niet op de wilde, undone wenkbrauwen) en met de Eye Opening Mascara:

gebruik & review

Bobbi belooft met deze mascara lengte, volume én krul in “a few quick coats”. Sign me up, Scotty! Je kamt de grote mascaraborstel gewoon even snel door je wimpers van wortel naar tip. Niet frullen, niet zigzaggen, easy does it. Op voorhand krullen is niet nodig. Bespaart tijd en voor sommigen pijntjes en frustraties. Doet alles wat hij belooft (lengte, volume, krul) in diep zwart en blijft de hele dag mooi zitten. Hij scheidt de wimpers vrij goed – geen dikke klitten, mijn n°1 dealbreaker. Kruimelt niet (ik draag hem al een maand) maar klontert wel een beetje op mijn wimpers. De klontertjes verstoppen zich in de weelderige woesternij van haartjes en mascara, maar toch. Ik irriteer me er aan. De formule had iets minder droog mogen zijn. De grote uitdaging bij deze mascara is trouwens om het niet te overdoen. Eén laag en done.

+ geeft volume, lengte én krul
+ dramatisch effect in letterlijk één laag
+ niet onbelangrijk: mooie, uitnodigende tube
– klontert

Conclusie: Ben ik impressed door deze mascara? Ja. Verliefd? Beetje. Kan het beter? Als ze de klontertjes kan elemineren, heeft Bobbi Brown een perfecte mascara gemaakt. Dat gezegd zijnde, vind ik dit een perfecte mascara voor wie in een fractie van een minuut perfect opgemaakte wimpers wil (en een klontertje door de vingers wil zien). Eentje voor in de emergency (er-wordt-aangebeld-en-ik-rol-juist-uit-bed) beauty kit.

*
nieuw in januari 2016
bij Bobbi Brown Stores (Brussel & Antwerpen), Parfuma (Antwerp & Wijnegem)
€28,50

Save

4 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 jaar ago

  @ Delphine : Ik ben al drie weken bijna enkel maar Le Volume de Chanel Waterproof aan het gebruiken in 27 ‘Sable’, de exclusive van de zomercollectie. Donkerbruin met beetje shimmer en fijne formule …

  Maar deze Bobbi Brown Eye Opening Mascara heb ik ook eenhele periode echt heel veel gebruikt. <3

 2. Delphine
  5 jaar ago

  Welke mascara is op dit moment DE beste mascara voor jou?

 3. 6 jaar ago

  Ik denk dat ik toch nog net iets meer verwachtte van deze mascara

  • 6 jaar ago

   @ Beautifulday4makeup: Het effect is echt wel groot, hoor! Gewoon… tja, klontertjes. Formule mag voor mij iets minder droog. Maar hij geeft de krul, lengte én volume wel. :)