Review: Benefit Bad Gal Lash mascara

Review: Benefit Bad Gal Lash mascara

Het wordt dringend tijd om kennis te maken met mijn favoriete mascara, me thinks. De Bad Gal Lash mascara van Benefit is al jaar en dag – nog van voor Benefit naar België kwam, we go way back! – mijn lievelingetje, maar ik heb er nooit een review over geschreven. Ah! Dat kan natuurlijk niet … Moest ik nodig iets aan veranderen, dus aanschouw: de review!

A love story

De eerste keer dat ik hem kocht was in Parijs. Ik was voor de eerste keer in de Sephora op de Champs-Élysées en had op voorhand een echt boodschappenlijstje gemaakt. Dat lijstje had ik samengesteld aan de hand van de ‘must haves’ die ik tegenkwam op de Amerikaanse beauty blogs, thihi. Bad Gal stond ergens bovenaan, naast de Urban Decay Primer Potion en de toen in België nog extreem hard-to-get O.P.I. nagellak.

’s Avonds op de hotelkamer probeerde ik hem voor de eerste keer uit. Het was liefde op het eerste … uh … gebruik?  Het bijzondere aan Bad Gal is dat hij groot is. Jawel, size does matter als het op mascara aankomt. Veel dames houden van kleine, fijne borsteltjes met korte plastieken tandjes – ik niet. Hell, doe mijn maar zo’n lekker ouderwets rond borsteltje. Liefst supersized!  En dat is net wat Bad Gal te bieden heeft: een extra grote, brede, net-niet-obese kanjer van een borstel.

badgallash1

I like ‘em big

Het oogt wel grappig, zo’n dikke borstel, maar ik vind het vooral heel handig. Met één laagje mascara (waarmee ik bedoel: één keer met de borstel over mijn wimpers gaan) kan ik in feite al de deur uit. Bad Gal maakt mijn wimpers zwart, lang, duwt er een subtiele krul in en scheidt de wimpers perfect. Maar het allerbeste aan Bad Gal is de formule. Die is behoorlijk licht en luchtig en bedekt  je wimpers met een egaal laagje mascara waardoor het effect hoogstens een tikje grungy, maar nooit vies klonterig of onverzorgd is.

Naar mijn mening de beste en makkelijkste mascara voor natuurlijk ogende, maar in werkelijkheid best zwaar opgetutte, wimpers. Check het bewijsmateriaal:

badgallash5

Conclusie

The good:
– werkt makkelijk & snel door de grote, dikke borstel
– groots maar perfect natuurlijk effect

The bad:
– de prijs (€20+)
– voor een avondlook wil je misschien een mascara met dramatischer effect, dus niet noodzakelijk een day-to-night mascara

Bad Gal is mijn mascara-variant van een skinny jeans: mijn go-to dagdagelijkse mascara voor casual maar verzorgde wimpers. Bad Gal is echter geen drama-queen, dus voor een avondlook zoek je best iets heftigers

De Benefit Bad Gal Lash mascara kost zo’n €21. Benefit is in België te koop bij Inno Antwerpen (Meir) en Inno Brussel (Louizalaan). In Nederland vind je het merk bij Sephora.

Meer Joliette

17 Comments

 • 7 jaar ago

  Misschien omdat ik een travelsize had ofzo, maar kvond hem niet zo denderend, werd nogal snel slecht in vergelijking met andere merken. Het borsteltje was ook opmerkelijk veel kleiner enjah, dan valt er een grote ‘pro’ weg

 • 7 jaar ago

  Oehhh over deze mascara heb ik al veel gehoord. Denk dat ik ‘m na je artikel gelezen te hebben toch maar eens ga proberen!

 • 7 jaar ago

  Ziet er heel goed uit. Misschien toch maar eens checken als ik nog eens bij Inno Antwerpen kom :)

 • 7 jaar ago

  Ziet er wel mooi natuurlijk uit inderdaad. Ik ben toch wat van de dikkere wimpers.

 • sasha
  7 jaar ago

  ik vind het niet zo indrukwekkend. Ik krijg altijd zo’n resultaat met simpele Catrice mascaras met zelfs meer lift aan de wimpers… Maar ieder zijn voor keur I guess :)

 • 7 jaar ago

  Ik heb deze ook gehad, maar vond hem helemaal niet zo schokkend… een simpele mascara… ik hou juist van drama effect, maar deze geeft het echt niet :(

 • 7 jaar ago

  Hmm, ik vind het resultaat een beetje minimaal..

 • Mlle_Sariitha
  7 jaar ago

  Als je van dikke borstels houdt moet je zeker Dior show proberen! Big ass borstel met lekker geurtje :p

 • 7 jaar ago

  Ziet er mooi natuurlijk uit!

 • 7 jaar ago

  Lekker natuurlijk, alleen denk ik dat mijn wimpers iets meer ‘oompf’ nodig hebben :)

 • 7 jaar ago

  Heel natuurlijk effect indeed!
  Maar mijn wimpers hebben wat meer volume nodig denk ik :)

 • 7 jaar ago

  Ik heb ook al veel over deze mascara gehoord, maar nooit echt swatches gezien. Dus thanks, haha!

 • 7 jaar ago

  Inderdaad een heel natuurlijk effect!

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed! :)

 • 7 jaar ago

  ik vind die ook wat aan de dure kant!

 • 7 jaar ago

  Ik vind het te moeilijk werken zo’n grote borstel.
  Maar hij ziet er super uit bij jouw ^^
  Ik wil wel iets anders van Benefit: De powderflage !, maar ik weet niet of hij goed is?

 • 7 jaar ago

  Ugh! Ik hou ook echt niet van die kammetjes! Deze ziet er geweldig uit! Mooi effect ook… Hmmm… ben nu wel erg benieuwd! :love:

  Trouwens! Benefit vind je ook in de Inno aan de Louizalaan met een heel lieve verkoopster!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close