Review: Beauty By Elke bath stuff

Review: Beauty By Elke bath stuff

Een tijdje geleden ontving ik dit doosje vol mini bath stuff van de Belgische webshop Beauty By Elke. De combinatie van de kleine, hapklare spulletjes en de noodlebox vind ik wel grappig en gepast. Beauty take-away, quoi. Wat er juist in zat?

De spullen waren leuk maar vooral ook goed en praktisch ingepakt. Alleen een beetje jammer van al het plastiek. Het zeepje en de bruisbal zouden misschien in zeeppapier kunnen worden gewikkeld. Toch net iets ecologischer én het oogt naar mijn mening gewoon mooier. Het geeft het geheel ook een iets minder goedkope feel, weetjewel? Maar soit, het was toch leuk genoeg om uit te pakken allemaal.

Ondertussen heb ik de producten uitgetest dus wat zou je denken van een kleine review van al deze dingetjes?

Mini zeepje in de geur ‘Forest Fruits’ – €1,50 voor 40g

Van dit zeepje verwachtte ik eerlijk gezegd niet veel. Het is echt klein (past net in m’n handpalm – en ik heb kleine handen) en ziet er uit als iets wat je in de supermarkt koopt. Toen ik er eens aan snuffelde, vond ik de geur ook niet echt geweldig en kon ik in de verste verte geen bosvruchten herkennen.
Maar toen ik voor de eerste keer mijn handen ermee waste, moest ik toegeven dat het eigenlijk best wel een ok zeepje is. De geur komt vrij tijdens het wassen, en dan ruik je het zachtzoete parfum van braambes met een iets scherpere toets van framboos. Beetje ‘confituur’. De zeep maakt m’n handen ook heerlijk zacht en ik krijg niet het squeaky clean (lees: droog &  rauw) gevoel van echte zeep.  
Dit is een fijn gastenzeepje, en omdat het er zo … vrolijk – en een beetje goedkoop, sorry – uitziet, lijkt het me heel geschikt voor mensen met kinderen. 

 

Shea Butter Bath Truffle in ‘Jasmin Flowers’ – €2

Laat ik beginnen met te zeggen dat dit een schattig uitziend ding is, die Bath Truffle. Helaas stopt het daar dan ook, wat mij betreft. Eerst en vooral de geur: die heeft niets te maken met jasmijn, maar ruikt eerder naar van die suikeren snoepkettingen. Op zich wel leuk, maar je moet ervoor zijn. En dan de werking van het product. Beauty By Elke vertelt het volgende over dit badtoetje:

Bath Truffles zijn kleine verwennerijtjes voor een beetje me-time. De basis bestaat uit een bruistablet, de topping bestaat uit shea boter die wegsmelt en zorgt voor een heerlijke zachte huid. Na je bad hoef je geen bodylotion meer aan te brengen, het bad kan wel wat glad aanvoelen.

Dat de roomtoef van dit lief uitziend ding traag smelt heb ik gemerkt. Bij mij smolt het namelijk niet. Kan te maken hebben met het feit dat ik nooit een heel heet bad neem, maar kom – leuk is het toch niet om een hele hoop witte vlokken op je bad te hebben drijven. Toen ik probeerde om het dan maar op mijn huid te smeren, sprong ik nog net niet gillend van colère uit de badkuip. De ‘room’ (of shea boter, zoals we weten) legde een dikke witte laag op mijn huid. Ik heb douchegel en uiteindelijk een gezichtscrub moeten bovenhalen om mijn huid vetvrij te maken. Vervolgens heb ik me bezig gehouden met het uit het bad vissen van de overblijvende shea boter die – na een half uur – nog steeds niet in de verste verte gesmolten was. Van een ontspannend bad gesproken.
Als kers op de taart was mijn huid achteraf niet zacht en gehydrateerd maar eerder droog. Nee, dit spul doe ik nooit meer in mijn bad …

Soy Melt in ‘Rose’ – €2,50 (per drie – 13g per stuk)

Beauty By Elke beschrijft de geur:

De Soy Melts met rozengeur zijn soms versierd met rozenblaadjes of rozenknopjes*.
Soms wil je gewoon iets dat je kent, om zonder zorgen weg te kunnen dommelen in fijne herrinneringen. De rozengeur is daar perfect voor, bijna iedereen heeft wel een gedachte bij deze geur aan haar kindertijd, het parfum van oma, de kast in de logeerkamer,… Roos is heerlijk en vertrouwd tegelijk. Zorg voor je eigen lieve (rooskleurige) wereldje in je eigen huis.

De geur is heel lief en romantisch, maar ook fris. Ik vind het te vergelijken met ‘Moroccan Rose’ van The Body Shop, mocht je dat kennen. Geen oudevrouwenparfum dus, maar een jonge en vrolijke roosjesgeur die zich goed verspreidt en de kamer parfumeert.
De melt smelt vrij snel, en transformeert helemaal – heel bizar!  De babyroze kleur wordt een diep bijna-fuchsia. Er zitten ook kleine glittertjes in en verschillende oliën die zich gedragen als een olielamp. Heel mooi om naar te kijken. Als de melt afkoelt wordt het terug heel flets roze.  

* Haal voor je de melt in je brander stopt het roosje er af!

Bruisbal in ‘Orange Blossom’ – €2

Deze bruisbal was een verrassing. Ik vond hem namelijk niet zo veel voorstellen toen ik hem zag: een hele kleine bal (die zelfs niet helemaal rond is , maar een beetje plat) die vaag naar oranjebloesem ruikt. “Meh … no biggie”, dacht ik. En dan gooide ik hem in bad.
Voor z’n kleine formaat blijft de bal behoorlijk lang en hevig bruisen. Ondertussen komt de subtiele geur vrij die me heel erg doet denken aan mijn vakantie in Tunesië. Daar kocht ik op een avond een bosje oranjebloesem en ik zweer dat het exact dezelfde geur is! Heel natuurlijk en waarheidsgetrouw, dus.
Eens helemaal opgebruist is je water heerlijk zacht, delicaat geparfumeerd en drijven er hier en daar bloemetjes boven. Ik geniet van het bad en achteraf merk ik het verschil aan mijn huid. Fijn ding die bal, al vind ik hem aan de dure kant. Maar ach, voor een fijn bad heb ik wel meer over.

conclusie: De bruisbal is goedgekeurd en ook het zeepje en de soy melt zijn best fijn. De Bath Truffle is naar mijn mening echter een big no-no.

Heb jij al eens wat besteld bij Beauty By Elke?

Al deze producten zijn te koop bij de webshop Beauty By Elke. Er zijn vele geur- en kleurvariaties. Prijzen zitten tussen €1,50 en €2,50.

24 Comments

 • 7 jaar ago

  goede reviews!

 • 7 jaar ago

  Dat ziet er allemaal erg fijn & vooral lekker uit :)

  • 7 jaar ago

   beetje jammer dat de helft dat niet is. ;)

 • 7 jaar ago

  Haha dan moet ik wel héél hete badjes nemen dat die truffle bij mij mooi opgesmolten was ;)

 • 7 jaar ago

  Als ik dit zo allemaal lees heb ik niet meteen zin om er iets van te bestellen moet ik zeggen! :(

 • 7 jaar ago

  Volgens mij zijn dit dezelfde producten als van bare and beautifull. Ik heb door ooit eens een hoop van gekocht maar ook een hoop van weggegooid. Vond het allemaal zo vettig en niet natuurlijk. Kijk maar eens : http://www.bareandbeautiful.co.uk/home?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=427&category_id=43

  • 7 jaar ago

   Ziet er in ieder geval wél hetzelfde uit! Ik vind de truffle dus ook vettig en het voelt inderdaad niet echt natuurlijk aan hé. Ik ken shea boter (heb hier een 80% puur shea boter klompje liggen) ennn tja … laat ons zeggen dat ik dat niet meteen herkende in de ‘slagroomtoef’ op de bath truffle. Het rook een beetje naar frietvet ofzo – helemaal niet luxe of voedend maar bloedirritant en moeilijk om er weer af te krijgen.

 • 7 jaar ago

  Ik ken deze webwinkel helemaal niet, maar ik heb ook geen bad, dus ik mis niet zo veel denk ik haha.

 • 7 jaar ago

  Wat een super leuk pakketje!!

 • 7 jaar ago

  Wat een super spulletjes!

 • 7 jaar ago

  Ik heb er nog nooit iets besteld maar het zien er wel leuke dingen uit!

 • 7 jaar ago

  Wat een schattige spulletjes :D!

 • 7 jaar ago

  Wow dat is niet duur! Wat een leuke spulletjes! :D

 • 7 jaar ago

  Zeer leuk geschreven! Jammer van het cupcakeje, de rest lijkt me wel fijn. Ik hou trouwens van de geur Forest fruit :D

 • Lauren
  7 jaar ago

  Ik heb er 2 NYX round lipsticks gekocht in thalia en paris.

 • 7 jaar ago

  wow die bath truffle ziet er zooo lekker uit!

  • 7 jaar ago

   Ja, zo ziet hij er wel uit … ;)

 • 7 jaar ago

  Dat ziet er echt superleuk en fijn uit!

 • 7 jaar ago

  ziet er allemaal super uit!

 • 7 jaar ago

  Dat ziet er echt goed uit! Ik ga zeker een keer kijken op de webshop

 • 7 jaar ago

  Ik heb nog geen ervaring met deze webwinkel, maar fijn dat je zo’n eerlijke review plaatst. :)

  • 7 jaar ago

   You’re welcome! En wat zou anders het nut ervan zijn hé ;)

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close