Review: Batiste Dry Shampoo in Blush

Droogshampoo, wat een héérlijke uitvinding. Want soms heb je gewoon geen tijd om je haar te wassen, maar wie wil er naar een feestje met haar waar je friet in kan bakken?! In zo’n situatie komt Batiste Dry Shampoo to the rescue. Nu heeft droogshampoo wel een reputatie.
Ik vrees – voor het testen – dat het een droge, poederige boel gaat worden. Alsof ik m’n pruik heb bijgepoederd, weetjewel? Mijn moeder schudt alvast meewarig het hoofd als ik het ienieminie spuitbusje boven m’n hoofd hou (op 30 cm, zoals de verpakking me gebiedt) …

De kracht waarmee de droogshampoo m’n hoofd bereikt slaat me bijna K.O.! Je hebt echt maar héél weinig nodig en binnen de vijf seconden is het gebeurd: goed schudden voor gebruik en tussen de sprays in, dan op 30 cm een beetje op je roots spuiten, masseren en uitborstelen. Et voila, dat is het. Het resultaat is veel minder desastreus dan gevreesd: mijn wortels zijn niet vet, maar ook niet bijster droog of poederig. Mijn haar is minder zacht (ik heb van nature droog haar), dus je voelt wel dat er product in zit.

batiste-dry-shampoo

pluspunten:
– gemakkelijk in gebruik
– makkelijk mee te nemen in de handtas
– ruikt lekker
– ontvet het haar en geeft een schoon gevoel
– geen poederig effect

minpunten:
– je voelt duidelijk dat er product in je haar zit
– haar voelt droger aan : niet de beste optie voor heel droog haar

conclusie : Echt schoon haar ga je er niet van krijgen (lang leven de échte wasbeurt!), maar het is een fijn plan B voor on-the-go.

goed voor on-the-go, maar als
het kan: was je haar gewoon!

Wat zijn jouw ervaringen met droogshampoo?

Batiste Dry Shampoo in travelsize (50 ml) is in België te koop bij Kruidvat €1,50

Meer Joliette

18 Comments

 • Anne
  2 jaar ago

  Ben heel benieuwd om deze te testen, maar heb Batiste nog niet gevonden in mijn kruidvat… Die van Schwarzkopf vind ik heel fijn, maar deze moet ik dringend zoeken!

 • 7 jaar ago

  Ja ze zijn mooi hé?

  & bedankt :)

 • 7 jaar ago

  Ik moet zelf gewoon niet aan droogshampoo denken :nono:

 • 7 jaar ago

  Idd mooie verpakking! Ik gebruik eigenlijk nooit droogshampoo, ben altijd bang dat het gaat jeuken :)
  .-= CommentLuv link : Mac TenderTone en Mac Lip Conditioner =-.

 • 7 jaar ago

  Hmmm, deze zal het voor mij niet worden.. Heb je er één die echt heel goed is?

  x Martine

 • 7 jaar ago

  Bij mij werkt het niet goed :( jammer, het zou wel handig zijn!

 • 7 jaar ago

  Lijkt me best handig eigenlijk! eens kijken of ik hem kan vinden

 • 7 jaar ago

  Ik heb ‘m gezien in het kruidvat, wou het eerst nog kopen maar heb het toch maar niet gedaan. ‘k denk niet dat’k het veel zou gebruiken ;)
  x

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik normaal die van schwarzkopf, maar nu ik deze review gelezen heb ga ik deze binnenkort ook wel halen denk ik. veel goedkoper en handiger formaat. Ik gebruik het wel regelregelmatig.

  ’t is vooral handig voor als je een bles of een ‘froeke’ hebt.

 • Joyce
  7 jaar ago

  Hij is ook te koop bij Kruidvat in Nederland, hangt bij de shampoos aan een apart rekje.

 • 7 jaar ago

  Ik gebruikte wel eens die van Kruidvat eigen merk, maar ik leek wel grijs en de enige manier om dat weg te krijgen was met water, en dan is t dus weer vet dus dat schoot niet op. :P
  .-= CommentLuv link : EOTD- Blue-Grey Tanager Bird =-.

 • 7 jaar ago

  Op een of andere manier lokt het me niet om het te gaan proberen. Ga toch liever voor de echte wasbeurt! :yes:

 • Evelyn
  7 jaar ago

  Ik heb hem ook al bij een Nederlandse Kruidvat gezien!

 • 7 jaar ago

  waarom alleen in belgië? :( die verpakking ziet er zo leuk uit en die prijs is zo mooi haha

 • 7 jaar ago

  Ik heb een poos geleden een review geschreven over Batiste Brunette :) Die vind ik zelf heel prettig in gebruik!
  .-= CommentLuv link : MAC Mineralize Skinfinish – Stereo Rose =-.

 • 7 jaar ago

  ik ga even langs het Kruidvat! Ik ga volgende maand nog lekker naar een festival en daar heb ik nooit zin om te douchen enzo, maar even ’n haren wassen met droogshampoo zou wel ideaal zijn! Goede tip, thnx!
  .-= CommentLuv link : Mix &amp Match Fall Collection Danie Bles &amp Manfield =-.

 • 7 jaar ago

  Deze heb ik in Nederland eigenlijk nog nooit gezien! Toch eens kijken :) Ik heb ooit een droogshampoo in de VS gekocht, maar ik gebruik ‘m eigenlijk nauwelijks…
  .-= CommentLuv link : Beauty Must-haves voor op het water =-.

 • 7 jaar ago

  Goh, droger mag mijn haar toch niet worden :( Wel héle leuke verpakking, eyecandy! Toffe review :)

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close