Project Budget week 1: make-up breakdown

Project Budget week 1: make-up breakdown

Project Budget week 1: make-up breakdown

De hele week al, ben ik bezig met Project Budget. Al mijn fancy producten zitten opgeborgen in dozen. Ik ga namelijk afkicken van luxe, en daarom mag ik alleen maar budget-producten gebruiken. Mind you: de spullen moeten gewoon verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, het Kruidvat, of van het huismerk zijn (denk H&M en Hema). Ik maak een uitzondering voor cheapo on-line buys. Dingen die ik al had, dingen die ik heb gekregen om te testen, e.d. …

Of het meevalt, zo’n hele week strictly budget makeup? Gah! Ik droom – letterlijk – van M.A.C. lipglass, Chanel nagellak en heb zo’n zin om mijn Dior Paradise te dragen. #boohoo Maar this chick is hardcore. Ik gebruik één-euro-blush, highlighter die vies ruikt, budgetlippies, en … het gaat me wel af. Ja, écht!

Voor het gezicht

concealer: Catrice Allround Concealer (Kruidvat, €2,79)
foundation: Max Factor Xperience Weightless Foundation – 50 Beige Linen met een druppel 65 Sandlewood (Kruidvat, €16,99) (review)
poeder: Catrice Multi Colour Compact Powder – 010 Rose Beige (Kruidvat, €4,49)
bronzer: Essence Bronzing Compact Powder Matt – 02 Love To Be Matt (Kruidvat, €2,99)
blush: e.l.f. Natural Radiance Blusher – Glow (on-line, €1)
highlighter: e.l.f. All Over Color Stick – Persimmon (on-line, €1)

Love het Catrice poeder! In combinatie met mijn Ici Paris Xl Kabuki kwast, geeft het prima dekking zonder een té poederig effect te hebben. Het is heel fijn gemalen poeder, stevig gepressed, waardoor ik absoluut niet de indruk heb dat ik met een budget product zit te werken. Ok, de verpakking is cheap, maar het poeder an sich? Heerlijk!
De blush van e.l.f. is eigenlijk net hetzelfde verhaal: de verpakking is goedkoop – heeft nog steeds z’n charme – maar de inhoud kan doorgaan voor duurder spul. Ik gebruik voor de blush een fluffy Babyliss blush kwast. Het poeder brokkelt niet onder de kwast en geeft best veel pigment af. Het resultaat is glowy, absoluut niet vlekkerig of poederig, en je hebt maar superweinig nodig voor een mooie kleur op je wangen.

De Allround Concealer van Catrice is een product dat ik jaren geleden ook al gebruikte. Hella cheap met een prima prijs/kwaliteit-verhouding. De bronzer van Essence is çava – niet geweldig, maar ’t will do – en de stick van e.l.f. die ik als highlighter gebruik is ook wel te doen. Helaas stinkt dat ding verschrikkelijk. Het is al voorbij houdbaarheidsdatum, heb ik het idee. Toch blijf ik hem dapper gebruiken en ik heb er nog geen irritaties van ofzo. #houtvasthouden

Voor de ogen

oogschaduwbasis: Hema Eyeshadow Base (Hema, €3,25)
oogschaduw: MNY My Shadow – 125 (Di, €2,49) en Essence You Rock palette (Kruidvat, €3,99)
khôlpotlood: NYX Long Pencil Eye – 01 Black (Boozyshop, €1,99)
gel-eyeliner: Maybelline EyeStudio Lasting Drama Gel Liner (Kruidvat en Di €11,50) (review)
mascara: Catrice Lashes To Kill – Ultra Black (Kruidvat, €3,00)
wenkbrauwen: Gosh Brow Kit – 001 (Kruidvat, €9,99) en Hema Eyebrow Gel – brown (Hema, €3,25)

De oogschaduw basis van Hema vind ik maar zo-zo. Het houdt de oogschaduw beter op z’n plek dan helemaal zonder basis, maar het komt niet in de buurt van de Urban Decay Primer Potion of mijn geliefde M.A.C. Paint Pots. Ik heb me er de afgelopen dagen echt suf over geërgerd, en begrijp niet waarom iedereen er zo lyrisch over is. Het is beter dan helemaal niets, maaaarrr … niet veel. Ha! (Sorry, Hema.)
De wenkbrauwgel van Hema vind ik dan weer wél helemaal ok. Het is ondertussen al mijn tweede tube, en ik gebruik deze altijd. Dat wil dus zeggen: ook voor mijn Project Budget! Hetzelfde geldt voor de Gosh brow kit waarvan ik de twee donkerste kleuren gebruik.

Maar laat ons het even over oogschaduw hebben. Ik mis mijn M.A.C. palette zo erg, omg … Gelukkig is er de MNY oogschaduw in de kleur 125. Die komt zegmaar in de buurt van mijn geliefde Naked Lunch, en niet alleen qua kleur. Sinds ik deze schaduw de eerste keer testte, ben ik hem elke dag blijven gebruiken. De afgelopen week combineerde ik hem met een paar pastelkleurtjes uit het You Rock palette van Essence. Nu, dat palette is geen grand chose – niets om over naar huis te schrijven, in ieder geval – maar het is leuk. En goedkoop. En ik word er elke ochtend een beetje vrolijk van, wat ik normaal gezien alleen maar ervaar met hele luxe spullen of limited edition M.A.C. (yey voor speciale doosjes en verpakkingen). Dus kudos voor de vormgeving van deze palette.

Dan blijven er nog over om te bespreken: de gel liner van Maybelline (check m’n review), de Catrice Lashes to Kill mascara (heel zwart, mooi effect, maar weinig toegevoegde lengte – still like it) en het heel basic maar heel fijne khôl-potlood van NYX. Zo. Speed reviews, baby!

Voor de lippen

balsem: Labello Pure & Natural – melk en honing (Kruidvat, Di, supermarkt; €3,95)
tinted lipbalsem: Max Factor Xperience Sheer Gloss Balm – 02 Coral (Kruidvat, €10,99) (review)
lipstick: Bourjois Sweet Kiss Shine – 73 Rosé Scintillant (Kruidvat, Di, zo’n €12), Sephora Lip Attitude Glamour – G07 (Sephora, €10,90), Catrice Absolute Moisture – Spicy Coral (Kruidvat, €2,99)
lipgloss: Max Factor Vibrant Curve Effect – 05 Bubbly (Kruidvat, €11,99) (review)

Dé basic lippenbalsem is natuurlijk Labello. Als kind en tiener heb ik er heel wat sticks doorgejaagd, en vond het altijd een heel fijn product. Maar na jaren Rosebud Salve kan ik het spul plots niet meer verdragen op mijn lippen. Het voelt dikkig, hydrateert niet geweldig en de smaak is ronduit irritant. Nee, geef mij dan maar de Max Factor Sheer Gloss Balm. Die heeft bovendien een subtiel kleurtje. (Terwijl ik dit schrijf loop ik even naar m’n make-up tafel om de ‘Amber’ variant op te smeren, hehe.) Ik heb hem al gereviewd, maar het mag nogmaals gezegd: love it!

Als lipstick droeg ik de voorbije week vooral de Sweet Kiss Shine van Bourjois in 73 Rosé Scintillant. Dit is mijn tweede lipstick in die kleur en ik hou van de transparante, shimmery, nude kleur. Ook veel gedragen: Lip Attitude Glamour in G07 van Sephora. Deze high-shine barbieroze lipstick kocht ik in Parijs en draag ik alleen bij een zonnig bruin kleurtje, omdat het roze me anders niet echt flatteert. Nu wél, dus ik profiteer van het moment. Hele fijne lipstick, ook.
Een echte ontdekking is de Absolute Moisture lipstick van Catrice, in Spicy Coral. Ik had er al veel over gelezen, en heb de stick al lang in huis, maar ik had hem tot nu toe nog nooit echt gebruikt. Nu dus wel (ahja, je moet iets) en hij bevalt me. Al moet ik een keer die gruwelijke restanten van plakband verwijderen. Ew!

Zo. Dit is de make-up die ik deze week voornamelijk heb gedragen. Een heel aantal fijne producten, maar natuurlijk ook een paar teleurstellingen. Ik miste deze week vooral mijn vaste producten, en het fuzzy feeling dat luxe spullen me geven. Maar so far so good. Op naar week twee!

En jij?

Welke budget spullen gebruiken jullie? Feel free om dit lijstje te knippen + plakken in de comments.

Voor het gezicht
concealer:
primer:
foundation:
poeder:
bronzer:
blush:
highlighter:

Voor de ogen
oogschaduwbasis:
oogschaduw:
eyeliner:
mascara:
wenkbrauwen:

Voor de lippen
balsem:
lipstick:
lipsgloss:

39 Comments

 • Daniëlle
  6 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Miss Sporty.
  primer: Catrice.
  foundation: Catrice & Manhattan.
  poeder: Action & Catrice.
  bronzer: Catrice.
  blush: Catrice.
  highlighter: Essence.

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Essence.
  oogschaduw: Catrice & Hema.
  eyeliner: Action & Hema.
  mascara: NYC, Miss Sporty & Catrice.
  wenkbrauwen: Catrice.

  Voor de lippen
  balsem: Lipsmackers & Hema.
  lipstick: L’Oréal & Hema.
  lipsgloss: Hema, L’Oréal, Manhattan.

 • Anne
  6 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Catrice Alround Concealer
  primer: Heb ik niet
  foundation: Essence Stay 18 hours foundation
  poeder: SHE pressing powder
  bronzer: Etos Huismerk
  blush: TCW
  highlighter: Heb ik niet

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis:Catrice
  oogschaduw:Essence
  eyeliner:Hema
  mascara:Miss Sporty
  wenkbrauwen:Essence

  Voor de lippen
  balsem:Gratis KLM – Victor en Rolf
  lipstick: Essence
  lipsgloss:Etos

 • 6 jaar ago

  Leuk artikel! Hier is mijn budget-lijstje..*TADA!*

  Voor het gezicht
  concealer: Catrice-all around
  primer: geen
  foundation: Kiko
  poeder: Rimmel
  bronzer: Rimmel
  blush: H&M
  highlighter: Catrice

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: geen
  oogschaduw: Catrice
  eyeliner: Hema
  mascara: Rimmel
  wenkbrauwen:nada

  Voor de lippen
  balsem:Boots-olive-prutje
  lipstick:Catrice
  lipsgloss:Labello-rubygloss-

  Damn, wat gebruik ik veel Rimmel en Catrice *flabergasted* haha

  xxx fabby

 • Linh
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Gosh Touch Up Concealer
  primer: Gosh Velvet Touch
  foundation: Maybelline Superstay 24h
  poeder: Rimmel Stay Matte
  bronzer: geen maar ik gebruik een te donkere foundation ;)
  blush: Essence Blush in Babydoll
  highlighter: Catrice Urban Baroque

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Etos
  oogschaduw: Catrice
  eyeliner: Gosh Velvet Touch Eyeliner
  mascara: Max Factor False Lash Effect
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: Carmex
  lipstick: Rimmel in Nude Delight
  lipsgloss: Douglas

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht:
  :love: concealer: All Round Concealer Palette
  :love: primer: hihi, ik heb alleen een dure van Too Faced :bloos:
  :love: foundation: Catrice Photo Phinish Foundation – Heel erg fijn! Echt een supergoede foundation.
  :love: poeder: De nieuwe Catrice poeder
  :love: bronzer: Essence Sunclub bronzer voor Blondina’s
  :love: blush: Essence multi colour blush 020 Fashionista
  :love: highlighter: Catrice Highlighting Powder uit de Enter Wonderland LE

  Voor de ogen
  :love: oogschaduwbasis: Catrice Eye Shadow Base
  :love: oogschaduw: Catrice quattro’s
  :love: eyeliner: Catrice Eye Liner Pen – Super super fijn!
  :love: mascara: Catrice Lashes to Kill & Catrice Allround Waterproof
  :love: wenkbrauwen: Catrice wenkbrauwpoeder

  Voor de lippen
  :love: balsem: Jip & Janneke balsem van de Hema
  :love: lipstick: De nieuwe Catrice lipsticks
  :love: lipsgloss: De Essence Stay With Me Lipglossjes vind ik heel fijn.

  Zo, heel fijn Catrice zoals je ziet, maar ik vind catrice ook superfijn! Nog heel veel succes! XD

 • 7 jaar ago

  Leuk artikel! Wat goed van je dat je het volhoud, zonder dat je verleid wordt door de mac palletjes die op je staan te wachten XD

  Voor het gezicht
  concealer: NYX Concealer stick
  primer: Sephora (gekocht tijdens de 3 voor 10 actie, dus
  foundation: Maybelline mineral power perfecting liquid (via internet voor zon 4 euro)
  poeder: Geen
  bronzer: Catrice bronzer (LE)
  blush: Sleek :love:
  highlighter: Manhatten highlighting powder

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Hema
  oogschaduw: Catrice
  eyeliner: Essence waterproof eyeliner
  mascara: Catrice all round mascara
  wenkbrauwen: Essence wenkbrauwpoeder

  Voor de lippen
  balsem: Strawberry Chapstick :love:
  lipstick: Rimmel moisture renew lipsticks, zo fijn! :love:
  lipgloss: NYX

 • lola
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Rimmel Match Perfection
  primer: Gosh
  foundation: Catrice Mousse / Nivea Perfect Finish / Maybelline Dream Creamy / L’Oréal Infaillable
  poeder: Nivea Perfect Finish
  bronzer: Catrice Sun Glow Matte
  blush: Chantall Thomas voor Nivea
  highlighter: Hema los glitter oogschaduw poeder of Gosh effect powder (ja, op het gezicht)

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Catrice
  oogschaduw: palet van Claire’s
  eyeliner: Essence
  mascara: Catrice Lash Growth is goed
  wenkbrauwen: Hema wenkbrauwpotlood

  Voor de lippen
  balsem: Labello
  lipstick: Essence Absolute Moisture in een nude mauve
  lipsgloss: geen

  Ik moet wel zeggen: kwaliteitsproducten spreken me steeds meer aan. Ik hou enorm van de merken bij Inno. Je moet eens kijken bij Beguine en IsaDora. Het eerste heeft een fantastische blush met een mauve ondertoon en mooie high definition oogschaduw trio’s. Van de laatste heb ik vandaag een mascara van 15 euro gekocht die waterproof is, mijn wimpers perfect scheidt, superlang maakt en die je mooi kan opbouwen. Het is ook een vrij vochtige formule, waardoor je wimpers niet gaan opdrogen of korrelen. Het is echt de moeite waard.

  Die 2 in 1 blush van ELF is idd verschrikkelijk. Het ruikt zogezegd naar fruit maar het stinkt en het ziet er ordinair uit. Bovendien wil ik helemaal mijn lippen en kaken in dezelfde kleur. Wat ik wel super vind van ELF is de Complexion Perfection (4 kleuren poeder). Ik mis wel dat groene poeder dat ik lichtjes over mijn kin kon aanbrengen.

  Meeste budget producten liggen te rotten in mijn stash…tot ik ze met een kilo tegelijk buitengooi. Zoveel ongebruikte mascara’s en lippenstiften…allemaal omdat ze zo’n leuke verpakking lijken te hebben… uiteindelijk is het het belangrijkste om te blijven met wat bij je past. Oké, verandering is af en toe goed, maar het voornaamste in make up is dat hij fijn is, vlekkeloos en een kleur heeft die bij jouw type past. Dat ‘high definition’ idee van iets duurdere merken vind ik zo fijn. Ik zie echt het resultaat als ik eens iets duurder draag. Dan voel ik me echt sexy!

 • 7 jaar ago

  Hello Joliette peeps!

  Leuke make-up blog! Even een vraagje omtrent een cursus make-up… aangezien jullie er blijkbaar wel veel van weten :-)
  In september wil ik starten met een cursus visagie in de Make-up Academy (http://www.makeupacademy.be) te Kortrijk.
  Graag had ik geweten of iemand interesse heeft deze cursus samen met mij te volgen? Altijd leuk om na de lessen nog wat te oefenen!

  Ik kijk uit naar jouw reactie.

  Groetjes,
  C

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: L’oreal matt finishing blablabla ding
  primer: /
  foundation: Photo Finish van Catrice
  poeder: Dr Pierre Ricaud
  bronzer: Dr Pierre Ricaud
  blush: Shimmer all round van Essence Sun Club of Peach kleurtje van Dr Pierre Ricaud
  highlighter: Shimmer van Essence Sun Club

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Dr Pierre Ricaud
  oogschaduw: Bourjois, Zoeva, Afro winkel
  eyeliner: Essence Fluid (al opgedroogd) of Bourjois liner
  mascara: Lashes to kill van Catrice (vind hem heel droog op mijn wimpers) daarvoor CoverGirl
  wenkbrauwen: Hema potlood

  Voor de lippen
  balsem: The Body Shop, Spiced Vanilla
  lipstick: Rimmel of een palette van Yves Rocher
  lipsgloss: Catrice, Bourjois, Essence

 • 7 jaar ago

  Ik gebruik eigenlijk alleen maar budgetproducten, omdat ik me er veel fijner bij voel als ik een goed budgetproof product vind, dan als mijn LE MAC product op is!

 • Marieke
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: MAC pro longwear NC15
  primer: Gosh velvet touch
  foundation: Shills BB cream (de nepperd, helaas)
  poeder: Gosh pressed powder
  bronzer: geen
  blush: Een lichtroze van de Hema of Gosh Electric Pink
  highlighter: Catrice Urban Baroque LE highlighter

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Hema
  oogschaduw: Gosh, NYC of Catrice
  eyeliner: Gosh (liquid en potlood), Essence (gelliner)
  mascara: Gosh, Max Factor, Catrice, Hema en The Body Shop (ja ik heb 5 mascara’s open)
  wenkbrauwen: geen

  Voor de lippen
  balsem: de Tuinen of cheep ass Hello Kitty uit Italië
  lipstick: Catrice
  lipsgloss: Maybelline, terwijl ik lipgloss eigenlijk haat, maar het zit in mijn project 10 pan..

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: MAC studio finish
  primer: GOSH velvet touch
  foundation: MAC
  poeder: Catrice Minerale Compact powder in de kleur almond
  bronzer: L’oreal Glam Bronze of Hema Minerale bronzer
  blush: MAC
  highlighter: Onbekend merk :p

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Hema (dezelfde als jij hier hebt)
  oogschaduw: MAC
  eyeliner: MAC
  mascara: L’oreal Million lashes (ofzoiets) & Nivea twist
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: Lipsmacker (Coca Cola & Sprite) :bloos:
  lipstick: Manhatten
  lipsgloss: MAC

  Damn, ik dacht altijd dat ik een budget girl was, maar als ik dit lijstje zie, er zit best veel MAC tussen! Gotta love MAC :luv:

 • 7 jaar ago

  Leuk dat je het zo goed vol bent aan het houden :d zie hier mijn budget lijstje (ben anders ook een high end lover)

  Voor het gezicht
  :love: concealer: Maybelline 24hr concealer
  :love: primer: Gosh velvet touch
  :love: foundation: Bourjois foundations
  :love: poeder: Catrice!
  :love: bronzer: Rimmel natural bronzer
  :love: blush: 2be so cute (LE vrees ik)
  :love: highlighter: Catrice LE highlighters

  Voor de ogen
  :love: oogschaduwbasis: Heb nog geen goede budget versie gevonden
  :love: oogschaduw: H&M (niet alles waarschijnlijk, eerst swatchen!)
  :love: oogpotlood: Bourjois clubbing waterproof potlood! mijn holy grail
  :love: mascara: NYC lengte mascara (gele huls) doet het best ok bij mij
  :love: wenkbrauwen: Wetnwild palletje!

  Voor de lippen
  :love: balsem: Jip en janneke blikje van Hema (ruikt lekker en is vettig, blijft wel niet zitten)
  :love: gloss: Gosh en Sephora eigenmerk
  :love: lipstick: Sephora eigenmerk en de nieuwe van Catrice

 • 7 jaar ago

  Ik ben trots op je! ;) Maar had je niet ook die highlighter uit de Urban Baroque collectie van Catrice? Misschien is die aangenamer om te gebruiken?

  En het lijstje;

  Voor het gezicht
  concealer: Catrice allround palette
  primer: /
  foundation: Gosh in Porcelain
  poeder: /
  bronzer: /
  blush: Maybelline Expert Wear
  highlighter: Poeder van Catrice

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: /
  oogschaduw: Maybelline, palette voor smokey eyes
  eyeliner: Essence
  mascara: Maybelline Volume Express
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: Labello Hydro Care
  lipstick: Gosh in Mocha
  lipgloss: Gosh On Stage

  • 7 jaar ago

   Die ben ik kwijt. :’) Hij heeft er tijden onaangeroerd gelegen en nu is hij plots weg. Vermoed dat ik hem per ongeluk mee in de doos van de expensives gestoken heb, en durf niet geen kijken. (Om obvious redenen, lol!)

 • Mirte
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Bourjois Healthy Mix
  primer: –
  foundation: Bourjois Healthy Mix Serum
  poeder: Catrice
  bronzer: Gosh
  blush: Catrice
  highlighter: –

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Hema
  oogschaduw: L’oréal
  eyeliner: Catrice Gel Eyeliner
  mascara: MaxFactor Masterpiece waterproof
  wenkbrauwen: Catrice wenkbrauwpoeder en Hema wenkbrauwgel

  Voor de lippen
  balsem: Labello pure & natural (veel fijner dan andere labello) en Dr Organic
  lipstick: Catrice, Gosh
  lipgloss: Maybelline

 • Carmen
  7 jaar ago

  Ik gebruik amper budget

  Voor de lippen
  balsem: lipsmacker (alhoewel ik nog veel liever Kiehl’s of philosophy of EA 8hour gebruik :luv: )

  De rest is geen budget, maar allemaal high end of MAC, sorry…

  Misschien moet ik ook maar eens een budget maand houden? Oh wacht, nog een tip: de styling product van l’oréal (maakt je haar echt zacht en glanzend) in een roze flesje, dat verkopen ze in het kruidvat en is budget. De oogschaduws van catrice vind ik maar crappy in vergelijking met MAC :(

  • Carmen
   7 jaar ago

   Deze week een lakje gekocht van NYX, omdat er korting op was in het kruidvat en het is :love: 1 laagje en het is dekkend (voor een roze nagellak, eerste keer dat me dat overkomt!) :O

 • Jozefien
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: elf concealer van de 1EUR lijn
  primer: / (maar het schijnt dat die van elf heel fijn is)
  foundation poeder: /
  bronzer: /
  blush: elf blush Peachy Keen
  highlighter: oogschaduw van Bourjois, een lichtroze

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: /
  oogschaduw: /
  eyeliner: /
  mascara: Rimmel Sexy Curves; MIJN ABSOLUTE FAVORIET
  wenkbrauwen: elf wenkbrauwpoeder

  Voor de lippen
  balsem: / (ben verslaafd aan Elizabeth Arden 8 hour cream, sorry^^)
  lipstick: /
  lipsgloss: /

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Bourjois healthy mix concealer
  primer: \
  foundation: \
  poeder: Rimmel Stay Matte
  bronzer: \
  blush: Bourjois of Sleek
  highlighter: \

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Hema
  oogschaduw: Sleek Storm palette
  eyeliner: Catrice nieuwe gelliner
  mascara: Bourjois Black Curl
  wenkbrauwen: \

  Voor de lippen
  balsem: Vaseline Rosy \ Sleek Pout Polish
  lipstick: Catrice (de nieuwe lijn)
  lipsgloss: Gosh

 • 7 jaar ago

  Eigenlijk vind ik Maybelline, L’oréal en Max Factor niet echt budget… allezja, het zijn dure ‘budgetdingen’ als je begrijpt wat ik bedoel ;)

  Voor het gezicht
  concealer: catrice
  primer:geen
  foundation: maybelline 24h
  poeder:geen
  bronzer: geen
  blush: hema baked
  highlighter:catrice

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis:hema
  oogschaduw: catrice
  eyeliner:catrice
  mascara:catrice/ Bourjois of Maybelline, al vind ik de laatste twee dus ook niet budget (16 euro voor een mascara is veel, vind ik)
  wenkbrauwen:

  Voor de lippen
  balsem: labello
  lipstick:gosh
  lipsgloss:hema

  Valt me goed mee :) Al ben ik sowieso geen grote merkenmadam ofzo, gelukkig maar. Dan zou het alleen maar moeilijk zijn om terug cheap dingen te gaan gebruiken als ik op mezelf zou wonen. Toch liever huur & such kunnen betalen dan een MAC lipstick :p
  Sinds mijn P10P vorig jaar ben ik beetje afgekickt van het grote make-up haulen en alles dat MAC moest zijn… nu is het meer kleding & tassen geworden :D

  • 7 jaar ago

   Ik vind ook dat die merken te duur zijn in verhouding met de kwaliteit dat ze geven. €16 voor foundation of €11 voor oogschaduw, betaal ik liever een euro of twee meer en heb je ineens een MAC productje

 • 7 jaar ago

  Dit is gewoon mijn everyday lijstje, ik heb bijna alleen maar budget!

  Voor het gezicht
  concealer: Catrice Allround
  primer:
  foundation:
  poeder:
  bronzer: The Body Shop Baked to Last
  blush: Essence Silky Touch
  highlighter:

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: HEMA
  oogschaduw: Essence Metallics of Wet ’n Wild trio
  eyeliner:
  mascara: Catrice Our Best Volume Ever
  wenkbrauwen: HEMA potlood

  Voor de lippen
  balsem: Rosebud
  lipstick: Catrice absolute moisture
  lipsgloss: Catrice

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: Maybelline 24h concealer
  primer: /
  foundation: Essence Mousse Foundation
  poeder: Catrice
  bronzer: Essence sun club
  blush: Catrice rouge
  highlighter: Essence sun club

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Essence You Rock
  oogschaduw: Van alles
  eyeliner: Essence gel eyeliner
  mascara: Maybelline The Colossal
  wenkbrauwen: Hema wenkbrauwpotlood

  Voor de lippen
  balsem: Hema lippenbalsem
  lipstick: Catrice
  lipsgloss: Gosh

 • W
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer:Oriflame conceal kit
  primer:/
  foundation:/
  poeder:Maybeline powder
  bronzer:Etos bronzing powder
  blush:/
  highlighter:/

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis:hema
  oogschaduw:Catrice, de kleur kan ik niet zo op komen maar hij is goudkleurig/bruin
  eyeliner:/
  mascara:Maybeline Colossal
  wenkbrauwen:Oriflame wenkbrauw potlood

  Voor de lippen
  balsem: Max factor, dezelfde als jij
  lipstick:Catrice
  lipsgloss:/

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer:/
  primer:/
  foundation: Revlon Colorstay
  poeder: Yves Rocher Translucsent powder
  bronzer: Gosh
  blush: ELF Peachy Keen
  highlighter:/

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Gosh you rock oogschaduwbasis
  oogschaduw: Catrice
  eyeliner: WnW gel liner
  mascara: Catrice All Round mascara
  wenkbrauwen: Catrice wenkbrauwpotlood

  Voor de lippen
  balsem: Carmex
  lipstick: Catrice
  lipsgloss:

  Dit zijn items die ik geregeld gebruik als ik grijp naar budgetproducten.

 • Brecht
  7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: catrice alround en essence stay all day.
  primer: /
  foundation: catrice mineral powder foundation
  poeder: catrice mineral powder (als ik geen zin heb in foundation)
  bronzer: catrice mineral bronzer lighter skin
  blush: catrice mineral blush light burgundy
  highlighter: /

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: catrice oogschaduwbasis
  oogschaduw: catrice, mny, gosh.
  eyeliner: essence
  mascara: maybeline the falsies en etos eigen merk (super mascara by the way)
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: vaseline
  lipstick: catrice
  lipsgloss: catrice, essence, h&m

 • 7 jaar ago

  Het gaat je nog goed af eigenlijk, tegen alle verwachtingen in ;) MOEHA! No, just kidding sweety..

 • 7 jaar ago

  concealer: Maybelline 24H
  primer: GOSH Velvet Touch
  foundation: Maybelline 24H
  poeder: Maybelline Dream Mat powder
  bronzer: Rimmel Natural Bronzer
  blush: Make Up Store Fresh Rose
  highlighter: (verschillend)

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: GOSH Eyeshadow stick in Love that Ivory
  oogschaduw: (verschillend)
  eyeliner: Pupa Glossy Eyeliner of Rimmel oogpotlood
  mascara: Maybelline The Falsies
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: Rosebud Salve
  lipstick: /

  Dit is trouwens gewoon een lijstje voor everyday, dus niet speciaal voor budget maand, want heb eigenlijk alleen maar beetje budget (like Maybelline, Rimmel, GOSH, Catrice etc.)!
  Oogschaduw/blush/highlighter/bronzer is wel altijd verschillend!

  You go girl! Nog ‘maar’ 3 weken! :D

 • 7 jaar ago

  Jij bent echt een luxe-poes hé ;) Maar echt zalig dat je dit doet!

 • 7 jaar ago

  Wat een leuk artikel zeg, ook leuk om te lezen.
  En nu nog mijn lijstje:

  Voor het gezicht
  concealer: –
  primer: –
  foundation: MACStudio Fix Fluid
  poeder: MAC MSF Natural
  bronzer: NARS Madly
  blush: MAC Dainty
  highlighter: Catrice

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Too Faced
  oogschaduw: Sleek Storm Palette
  eyeliner: Essence Eyeliner Pen
  mascara: Chanel Intense Imitable
  wenkbrauwen: –

  Voor de lippen
  balsem: Rosebud
  lipstick: –
  lipsgloss: –

 • Stephanie!
  7 jaar ago

  Dapper hoor! Voor inspiratie maar mijn lijstje van budget producten die ik vaak gebruik naast mijn duurdere schatjes, en daarachter hoe vaak ze gebruik:
  Voor het gezicht
  concealer: Bourjois healthy mix concealer (3x per week)
  primer: Gosh velvet touch primer (1x per 2 weken)
  foundation: Bourjois 10hrs sleep effect of de healthy mix variant (in de winter 5 x per week)
  poeder: De catrice poeder :yey: (alleen als mijn foundation extra hold nodig heeft dus 1 keer per maand)
  bronzer: De bronzer uit het sleek contour palette (5 x per week)
  blush: Catrice mineral blushes ( 3 x per week, love deze babys voor hun subtiele kleur)
  highlighter: De highlighter uit het Sleek contour palette (3x per week) LET OP: De nieuwe LTD edition van catrice is ook prachtig

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: tja… Hema (1x per maand, ik gebruik liever mijn UDPP of MAC PP)
  oogschaduw: de Catrice single eyeshadows, voor de prijs zijn ze prima (1x per 2 weken)
  eyeliner: Maybelline gelliner (love this baby!! 3x per week)
  mascara: Maybelline Collosal volume (4x per week)
  wenkbrauwen: niets… (mijn wenkbrauwen hebben niks nodig, ze gaan altijd naakt :yes: )

  Voor de lippen
  balsem: EOS lipbalm in lemon drop (geen idee of dit budget is maar ik gebruik hem elke dag without fail!)
  lipstick: Catrice moisture recovery in spicy coral (3x per week)
  lipsgloss: ALS ik lipgloss draag is het een highend Chanel of Estee Lauder variant. Maar ik heb er gisteren 1 gekocht van Essence Stay with Me die toch wel prettig aanvoelt op mijn lippies..

 • 7 jaar ago

  Voor het gezicht
  concealer: /
  primer: /
  foundation: /
  poeder: /
  bronzer: /
  blush: Sleek pixie pink for the win!
  highlighter: Verklaar me gek maar ik hou meer van Eyeko dan van strobe cream

  Voor de ogen
  oogschaduwbasis: Nothing beats my paint pots
  oogschaduw: die komt van overal en nergens, veel budget zoals nyx en sleek
  eyeliner: /
  mascara: /
  wenkbrauwen: /

  Voor de lippen
  balsem: neutrogena lag in de supermarkt in Oostenrijk en is dus technisch gezien ook budget :)
  lipstick: love catrice!
  lipsgloss: catrice wint opnieuw

  Hmm oeps ik ben precies ook een beetje een make-up snob. Waar de streepjes staan heb ik gewoon geen budget variant :)

 • 7 jaar ago

  Moet niet eenvoudig zijn! Maar blijkbaar hou je het goed vol. Nog maar drie weken!

  Op Catrice lipstick en highlighter (Ik dacht dat ik er hier zelfs een review van had gelezen een tijdje geleden? Misschien kan je die gebruiken i.p.v. elf?) na geen budgetproducten hier. Anderzijds heb ik wel maar 1 poeder, 1 blush, 1 mascara,… in mijn collectie, dus op die manier leef ik dan weer wel budgetproof. Of dat maak ik mezelf toch wijs. ;-)

 • 7 jaar ago

  Labello lipbalsems, Bourjois blush, E.L.F. wenkbrauwpoeder. Veel verder dan dat raak ik niet. :bloos:
  Maar ik vind dat je je dapper door je budgetproject spartelt! Way to go! :yey:

  • 7 jaar ago

   Yey! Thx voor de cheers ;D

 • 7 jaar ago

  Je doet het nog goed zo te zien :) You go girl!

 • 7 jaar ago

  Ahh, wat moeilijk! I feel for you.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close