Menu & Search

Prime time: M.A.C. Paint Pots

paintpots1

Paint Pots, paintpots, whatever … ;)

In mijn Cham Pale shoplogje rees de vraag wat een M.A.C. Paint Pot eigenlijk is en wat je ermee kan doen. Met dit artikel hoop ik op die vraag te kunnen antwoorden.

Wat is het?

De Paint Pots zijn eigenlijk een creamy oogschaduw die, eens aangebracht, drogen tot een dun poederig laagje. Het verschilt echter enorm van gewone oogschaduw. Paint pots geven een heel lightweight finish én gevoel, geen fall-out, ogen intenser en blijven langer en beter zitten.

Wat kan je ermee?

In feite kan je een Paint Pot gewoon zo dragen, als oogschaduw. Ze blenden fijn en hebben een mooie finish, maar ik verkies nog altijd oogschaduw. Al die voorvernoemde eigenschappen plus het feit dat oogschaduw er mooi over over layert, maken van de Paint Pots een hele fijne oogschaduwbasis. Oogschaduw oogt dan intenser (zie de swatches onderaan) en blijft langer op z’n plek zitten.

Ik gebruik tegenwoordig elke dag een Paint Pot als basis, in plaats van de Urban Decay Primer Potion. Dan ga ik zo te werk: ik spatel (met een Estée Lauder spateltje dat ooit bij een dagcrème zat, thihi) een klein beetje uit het potje op de achterkant van m’n hand. Dan neem ik een grote, eerder fluffy oogschaduwkwast om de Paint Pot op m’n oogleden aan te brengen. Met diezelfde kwast vervaag ik alvast de uiterste randjes. Vervolgens breng ik gewoon mijn oogschaduw aan. Voila!

de paint pot is Bare Study, de oogschaduw Vex
Paint Pots zijn te koop bij de M.A.C. Store of Counter in verschillende kleuren en finishes. Een Paint Pot kost €18,50.

26 Comments

 1. 11 jaar ago

  Het is echt een hele goede oogschaduwbasis, maar ja het is dan ook wel Mac :)

 2. 11 jaar ago

  Ik heb er zelf ook, erg fijn als basis idd! :D

 3. 11 jaar ago

  Het zijn toppertjes he ;) vraag me alleen af waarom je product er uit scoopt, verspilt dat niet product? ik hoef maar even met een concealerkwast over mn paintpot af te gaan en ik heb er genoeg er op zitten voor 1 oog.

  • 11 jaar ago

   Ik vind het wel leuk om te scoopen eigenlijk. En zo achter op m’n hand werkt makkelijk voor me. Maar je hebt gelijk, zo verspil ik waarschijnlijk wel wat product. Ahja. :)

 4. 11 jaar ago

  Dit wil ik ook al zoooo lang proberen, maar ben bang dat me oogleden hier echt te vettig voor zijn…. :(

  • 11 jaar ago

   There’s only one way to find out … ;) De MA’s kunnen het altijd even voor je aanbrengen, me thinks. Dan kan je het een dagje dragen ofzo, en zien wat het geeft?

   Of je kan er een primer onder dragen. (Maar dat lijkt me dubbelop.)

 5. 11 jaar ago

  Lijkt me erg fijn om te gebruiken als oogschaduwbasis!

 6. 11 jaar ago

  Die spatel is pretty!
  En de paint pots natuurlijk ook :)

 7. 11 jaar ago

  Mooi die paintpots! Ik ben altijd bang dat ze gaan glijden op mijn oogleden…

  • 11 jaar ago

   Je kan er desnoods nog een primer onder gebruiken, maar ik vermoed dat dat niet nodig zal zijn, ook niet bij vettere oogleden …
   Misschien eens raad vragen aan de M.A.C. MA’s ?

 8. 11 jaar ago

  Ik heb painterly en gebruik die ook dagelijks als oogschaduwbasis! Ik wil meer! ;-)

 9. 11 jaar ago

  Echt zulke mooie producten. Wil er zelf nog graag eentje :cute:

 10. 11 jaar ago

  zijn echt super dingen!

 11. 11 jaar ago

  ze zijn zoooo mooi, ik heb er ook een!

 12. 11 jaar ago

  Handig artikel!
  x

 13. 11 jaar ago

  Dat is een duidelijk verschil. Een stuk intenser met die paintpot als basis.

 14. 11 jaar ago

  Ben dol op Paint Pots :love: Heb er inmiddels 3 en ben er dol op! (kocht er 2 van de Cham Pale LE)
  Waarom zitten er zulke gaten in de painpots, schep je het er uit?? #nieuwsgierig

  • 11 jaar ago

   Ja, ik gebruik een spateltje om het er uit te scheppen. Altijd muizenbeetjes, maar dat geeft op de duur een grappig reliëf …

 15. Nathalie
  11 jaar ago

  I loooooove them :)

 16. 11 jaar ago

  Ik heb er 2 en ik kan niet meer zonder, ik merk zon verschil als ik ze niet draag, dan zit mijn oog make up echt niet meer mooi aan het eind van de dag!

 17. 11 jaar ago

  Ik hou ook van paint pots !
  Ik heb er nu 3: groundwork, vintage selection en painterly echt super ^

 18. 11 jaar ago

  Leuk dat je het even uitlegt!

  • 11 jaar ago

   Heel graag gedaan natuurlijk hé! ;)

 19. 11 jaar ago

  met een gouden lepeltje :)
  en paintpots = hearts, is een must geworden!

 20. 11 jaar ago

  Gotta love the paint pots!