Menu & Search
Prime time: Le Blanc de Chanel

Prime time: Le Blanc de Chanel

Ik ontdek steeds meer cosmetica van Chanel, en ga het merk steeds meer appreciëren om z’n maquillage. Luxe-voor-de-heb? Think again! Via een ex-collega kreeg ik deze Le Blanc de Chanel in handen, een primer die ik normaal gezien nooit gekocht zou hebben. Ja, het is een pretty potje. En ja, het is lekker luxe smeren zo. Maar het is ook gewoon goed spul. Lees meer over m’n nieuwe Holy Grail foundation-primer!

Le Blanc de Chanel is een witte gezichtsprimer op basis van water en siliconen die de teint verheldert, egaliseert en de huid prept voor foundation. Het goedje verbergt droogtelijnen en poriën deftigjes, maar niet helemaal. Hij doet het bijzonder goed als foundation-primer, zeker in combinatie met de M.A.C. Studio Sculpt die ik nu weer dagelijks gebruik. De foundation brengt makkelijk aan en blijft langer zitten.
Je kan de primer in principe ook dragen zonder iets, maar daar pas ik voor. Te wittig, weetjewel. Misschien zie ik spoken, maar ik voel me toch comfortabeler met een laagje vloeibare fond de teint eroverheen. Le Blanc de Chanel voelt trouwens errug comfortabel aan onder mijn make-up. Heel geschikt voor de droge(re) huid, dus.

De eerste keer dat ik deze primer gebruikte, was ik helemaal niet overtuigd. Het was echt een worst case scenario: hij maakte mijn huid veel witter (zag er zo ongezond uit), het voelde oncomfortabel op mijn huid en de foundation die ik erover layerde zag er niet bepaald natuurlijk uit. In de overtuiging dat het crappy spul was, legde ik hem opzij tot  het me op een moedige dag wel slim leek hem nog eens te testen. Ik smeerde een mini-beetje op en … dat bleek perfect! Hoe spaarzamer je bent met dit product, hoe beter het werkt.

Ik doop de tip van het chanel-spateltje in de fles en laat het afdruppen. Ongeveer een vierde van de swatch hieronder is voldoende voor je hele gezicht. Wacht eens … *Rekent uit* Dat maakt van deze Chanel primer haast een budget-proof product – ha!

Le Blanc de Chanel is te koop bij de parfumerie voor zo’n €37 per flesje van 30 ml.

17 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 11 jaar ago

  Lijkt me best wel fijn hoor! Mooi potje ook ;)

 2. 11 jaar ago

  Zit er goed uit! Ben best wel benieuwd!

 3. 11 jaar ago

  lijkt me een goed product

 4. 11 jaar ago

  wow, als je met woorden als HG gaat strooien maak je me wel heel nieuwsgierig hoor! misschien maar een keer een sample vragen bij de chanel counters..hihi

 5. 11 jaar ago

  Toen ik de foto zag dacht ik even dat het een witte nagellak zou zijn ;) Alleen vanwege de verpakking zou ik dit al op mijn wastafel willen hebben staan!

 6. 11 jaar ago

  klinkt fijn jammer dat ik niet zo een hele droge huid heb!

 7. 11 jaar ago

  Goed voor de droge huid? Mmm, misschien moet ik deze ook maar is halen als mijn primer op is!

 8. 11 jaar ago

  Een primer voor de erg droge huid- dit zou ook best eens mijn holy grail kunnen zijn :D
  Thanks!

 9. 11 jaar ago

  Klinkt wel heel goed!
  En daarintegen je gebruikt heel weinig, dus dan is dat ook niet zo heel duur.
  Ben wel benieuwd hoe het werkt op een wat vettig huidje.

 10. 11 jaar ago

  Oehh, looks good!!

 11. 11 jaar ago

  Wauw het ziet er echt geweldig uit! Ik heb er eentje van Gosh maar die vind ik echt verschrikkelijk, ik ben nu erg benieuwd naar deze als ik dit zo lees!

 12. 11 jaar ago

  haha bijna budget :D

 13. 11 jaar ago

  klinkt goed!

 14. 11 jaar ago

  ik gebruik dit spul ook alweer een tijdje. grappig, maar ik heb het in eerste instantie ook terzijde geschoven wegens een te onnatuurlijk effect. maar nu ben ik er zeer content mee en ik denk dat ik binnenkort een nieuwe verpakking ga aanschaffen.

 15. 11 jaar ago

  Ik zou dit serieus alleen al willen voor het lieve spateltje :$

 16. 11 jaar ago

  Ziet er mooi en goed uit!

 17. 11 jaar ago

  Dit klinkt goed en idd een mooie verpakking ook, ben nu gelijk nieuwsgierig haha. :)