Menu & Search

Prime time: Benefit That Gal

That Gal van Benefit wordt beschreven als een ‘brightening face primer’. Hij is ontworpen om de huid egaler te maken qua kleur en textuur, en de teint te verhelderen. Het is één van mijn holy grail producten. Benieuwd waarom?

That gal is geformuleerd zonder olie, maar met framboos-, amandel- en algenextracten. Er zit ook kamille in, wat verklaart dat deze primer erg zacht is voor de huid en roodheid tegengaat. Bij het aanbrengen voelt de primer fris aan, wat fijn is in de zomer. De romige substantie smeert makkelijk uit, maar je moet relatief snel zijn omdat het snel intrekt. Het fijne is dat je niet het gevoel hebt dat er iets op je huid ligt, maar dat je net een lichte, naar bosvruchten geurende dagcrème hebt aangebracht.

Maar genoeg over de consistentie. Let’s talk ‘brightening’. Er zitten hele kleine shimmers in That Gal, en een soort subtiel duochrome parelmoer effect door de lichtrefflecterende deeltjes. Maar dat merk je echt pas als je gaat inzoomen met de camera, met het blote oog zie je alleen maar een natuurlijk ogend éclat. Het roze pigment zorgt voor een frissere teint.
Vooral tegen het einde van de winter kan mijn huid wat grauw worden, en dan zie ik het verschil met of zonder That Gal echt heel goed. Ook in de zomer gebruik ik het graag, omdat ik de indruk heb dat het enerzijds de overdreven glim van m’n gezicht minimaliseert maar toch een frisse glow geeft. Ennuh … hij is ook fijn wanneer je de avond ervoor een beetje te diep in het glas hebt gekeken.  ;)

Wat wel gezegd moet, is dat That Gal voor mij het best presteert an sich. Dus niet mengen met foundation of mijn dagcrème, maar gewoon zo. Ik draag hem ook wel eens onder foundation, maarrrr dan valt het effect eigenlijk weg, plus is het naar mijn mening niet de beste foundation-primer. Dan heb ik er betere.
Hoe draag ik hem dan het liefste? Wel: That Gal over m’n dagcrème, een beetje (mineraal) poeder, een vleugje blush en wat highlighter … voila, ready to go!  Hij werkt ook fijn onder mijn ogen voor een wakkere blik, als barely-there highlighter op mijn wenkbrauwbot wanneer ik geen oogschaduw draag, of alleen onder de foundation op mijn wangen.

The good:
– Perfect voor dagen waarop je geen zin hebt in foundation, maar niet naakt de deur uit durft.
– Geeft je een optisch frisse, heldere huid.
– Werkt licht hydraterend, dus zeer geschikt voor een drogere tot zeer droge huid.
– Heeft een aangename geur. (Aardbeitjes, yum!)

The bad:
– De ingewikkelde verpakking is overbodig. Wat is er mis met een gewone tube?
– Aan de dure kant voor 11ml.
– Als je op zoek bent naar een holy grail foundation primer, move on …

Conclusie: Is het een must-have? Als je een foundation primer zoekt, dan eerder nee. In alle andere gevallen absoluut! That Gal werkt goed, maar is subtieler en natuurlijker dan andere ‘brighteners’ die ik al probeerde en meestal resulteerden in een shimmery mess. Mijn holy grail nude / fresh face product.

De Benefit That Gal brightening primer is te koop bij Benefit verkooppunten (Inno Meir Antwerpen en Inno Louizalaan Brussel) voor €28.

17 Comments

 1. 11 jaar ago

  Helemaal mee eens, als primer deugd hij niet maar als ‘full face touche éclat’ is hij amazing :)

 2. 11 jaar ago

  Het klinkt heel fijn, ik vind foundation al snel te heavy voor me, dus dit lijkt me ideaal!
  x

 3. 11 jaar ago

  Ik ben best wel benieuwd naar dit product! Maar ik wil de Philosophy the supernatural ook wel proberen..

 4. 11 jaar ago

  Hij lijkt me wel fijn, zeker omdat ik foundation vaak een beetje te dekkend vind en te erg op mijn huid voel ‘liggen’! Wel redelijk duur, ik ga er nog een paar reviews over opzoeken denk ik zo :)

 5. 11 jaar ago

  Ik vind de verpakking juist erg cute!

 6. 11 jaar ago

  He wat toevallig! Ik heb deze eergisteren aangeschaft en gisteren en vandaag gedragen. Ik draag m onder mijn foundation, maar ik zie wel degelijk een verschil (zowel met mijn Dior foundation als eentje van Gosh). Er iigt een mooie subtiele glans over mijn huid, ik zie er frisser uit en porieen worden er kleiner door.

  En, in tegenstelling tot wat ik verwachtte, werkt deze That Gal bij mij eigenlijk bijzonder goed als primer! Zelfs mijn blush zit er tegen het eind van de dag nog op, terwijl dat bij mij altijd heel snel vervaagt. Helemaal prima dus.

 7. 11 jaar ago

  Voor de verpakking wil ik ‘m eigenlijk al :yey:

 8. 11 jaar ago

  ik heb deze ook! Ik vind die super goed!

 9. W.
  11 jaar ago

  Goede review! Ik heb van mezelf niet zo’n mooie huid dus ik ga bijna nooit naar buiten zonder foundation, dus dan kan ik deze beter skippen:)

 10. 11 jaar ago

  aparte verpakking XD

 11. 11 jaar ago

  Wat een bijzonder product!

 12. 11 jaar ago

  Klinkt wel goed! Ik vind de verpakking echt zo leuk, anders maar leuk =D

 13. 11 jaar ago

  Klinkt echt goed! Ik vind de verpakking er wel grappig uit zien, maar inderdaad een tube had ook prima gekunt!

 14. 11 jaar ago

  Die wil ik wel eens proberen, klinkt goed voor de ‘naked days’ :)

 15. 11 jaar ago

  Wat ziet die er mooi uit! :yey:

  Jammer dat benefit altijd zo prijzig is, anders had ik denk ik al een hele grote collectie van dit merk… ;)

 16. 11 jaar ago

  Die heb ik ook :) Maar hij is bijna op, dus ik zal binnenkort eens moeten zoeken om hem opnieuw te kopen!

 17. 11 jaar ago

  Idd, als primer moet je hem niet gebruiken. Maar is heel fijn voor in de zomer, je bruine huid krijgt er een oppepper van!