Menu & Search

Preview: Push Up Your Beauty, Etam

The French do it better. Of toch zeker wanneer het aankomt op kussen en cosmetica. Toen Franse lingerieketen Etam mij vroeg of ik een blik wilde komen werpen op hun brand spankin nieuwe beautylijn Push Up Your Beauty, kon ik nog net op tijd mijn camera meegrissen voor ik vol enthousiasme op de Thalys richting Parijs sprong. Vandaag eindelijk de preview in foto’s.
The French do it better. Well , at least when it comes to kissing and cosmetics. When French highstreet lingerie brand Etam invited me to come have a look-see at their brand spankin new beauty line Push Up Your Beauty, I grabbed my camera an hopped on the first Thalys to Paris. A preview in pictures.

Enig scepticisme vooraf? Jawel. Etam is niet het eerste merk dat de link ziet tussen lingerie en beauty. Beiden exclusief weggelegd voor vrouwen, ware boudoir chou-chou’s als verwennerijtjes voor jezelf en/of partner, kortom: een match made in heaven. Soms is het een knipoog (deze Helena Rubinstein mascara), soms een schaamteloze flirt (één van de eerste blogposts die ik ooit schreef ging over de collab tussen lingerieontwerpster Chantal Thomass en Nivea – check deze retro Joliette #schaamte.) en soms is het voor de long run. Zo heeft het Amerikaanse Victoria’s Secret een supersuccesvolle bath & body lijn en in onze eigen contreien probeert het Nederlandse Hunkemöller dit ook. Ik verwachtte eigenlijk hetzelfde van deze Etam escapade: wat bath & body en een paar make-upjes van ok kwaliteit. Wel! Lagen er daar in Parijs plots 600 producten voor mijn neus. 460 kleuren (zo zijn er al 80 verschillende oogschaduw, vier formules mascara – uiteraard ook in meerdere kleuren waaronder snoepjesroze, 40 lipsticks maar daarnaast ook nog lipgloss en -stain en -potlood, 5 bronzer- en blush duo’s en een palette voor het decolleté) en 13 (der-tien!) geurlijnen afgestemd op je humeur. Het is een klein understatement dat ik me kostelijk heb geamuseerd aldaar. Net zoals ze haar lingerie aan een schappelijke prijs aan de vrouw brengt, kiest Etam voor budget. Dat is vooral te merken aan de kleine cijfers, want geloof mij: deze poedertjes voelden degelijk. Een hele toffe lijn met goede vibes en feel-good kleuren & geuren.
I didn’t know what to expect. The French know beauty and most often deliver when it comes to quality, so I had high hopes. Then again, if they were going for the successful Victoria’s Secret formula, the Dutch lingerie brand Hunkemöller has been trying that and … well … they didn’t quite ace it. This ‘Etam escapade’, as I imagined it, turned out to be quite a journey into beauty. I was presented with 600 products. 460 colors (80 different eyeshadows, 4 mascara formula’s in different hues including candy pink, 40 lipsticks and an array of lipgloss and -stains and -pencils, 5 bronzer/blush duo’s and a palette to enhance your décolleté … or French for cleavage) and 13 (thir-teen!) fragrance lines based on your current mood. It’s a bit of an understatement if I say I had fun trying out every single product on the table in front of me that day in Paris. Etam created a very fun, very bright collection of beauty products that look & feel great, for a very reasonable price. Well done and now open a shop in Antwerp please,  k thx love ya!   

“The French do it better.” – Preview: Push Up Your Beauty, Etam

Spannend, toch? Ik heb een hele reeks producten mee naar huis genomen om te testen en rapporteer binnenkort.
Excited much? I know I am. I took a few products home and have been avidly testing them. Planning on reporting to you soon.

verkrijgbaar available
on-line (Belgian points of sale will follow)

prijzen prices 
e.g. eyeshadow €5,90 / bronzer/blush duo €12,90 / cream blush stick €7,90 / foundation brush €9,90

32 Comments

 1. Ik ben wel benieuwd naar hun body lijn.

 2. 8 jaar ago

  Oh amai, de packaging is alvast héél erg mooi. Ben benieuwd naar de kwaliteit!

 3. 8 jaar ago

  Wauw, prachtige producten!

 4. 8 jaar ago

  Prachtige foto’s! De producten zien er super pretty uit!

  Xo

 5. 8 jaar ago

  Vraagje: zou je weten of de producten al in de Franse winkels liggen? Ik ga deze vrijdag shoppen naar Lille :)

  • 8 jaar ago

   Ik dénk het wel, al ben ik niet zeker van welke boetieks. Ze mikten initieel vooral op de grotere winkels omdat het zo’n groot display-meubel is. (Check de foto’s op deze blog bijvoorbeeld. Ik Wil er zo eentje hier. *-*)

 6. 8 jaar ago

  Wow! Make-up heaven! :-) Ook ik had al een paar foto’s op je instagram zien verschijnen en dacht al “Wat zou dat nu zijn?” Ben ook benieuwd om dit eens in het echt te zijn. Hoewel ik nu al zoiets heb van “Oh my god, too much choice, way too much choice! :-) WTH! They’re trying to kill me!” lol

  • 8 jaar ago

   OOOOOOH hier zat ik zo lang op te wachten! Ik HOU van hun lingerie. Elke keer als ik ga shoppen koop ik iets. Ik heb meer BH’s dan dat ik ooit kan dragen :-D ik denk dat ik een bestelling ga plaatsen :D

   Martina
   blushmeup.blogspot.be

  • 8 jaar ago

   sorry was niet bedoeld als reactie op jou, ik heb misklikt :) maar je hebt gelijk, Make-up heaven! :)

 7. 8 jaar ago

  Wauw, ik ben mega benieuwd naar hun producten! En zoveel keuze!

 8. 8 jaar ago

  Wooow, ik ben zooo ontzettend benieuwd hiernaar! Ik kan echt niet wachten!

 9. 8 jaar ago

  Die double sided brush heeft mijn naam er ergens opstaan denk ik. Oogschaduws zien er precies ook héél mooi uit, zeker die glittery aubergine shade links op de close-up foto. Ik ben KEI-benieuwd! Onze Etam is wel vrij klein, vraag me af waar ze die dingen gaan zetten. Hopelijk komt er wel een degelijke selectie naar hier, dan kan ik eens voelen/ruiken :) Merci voor de preview!

 10. 8 jaar ago

  Wow wat gaaf! Ik zag een paar foto’s al op je IG langskomen en werd toen al nieuwsgierig. Maar dit… dit is hemel! En wat een fijne prijzen. Hopelijk komen ze ook snel naar NL :)

 11. 8 jaar ago

  Zoals je eerst begon met je verhaal was ik ook sceptisch, maar daarna kwamen de aantallen en de foto’s… ik ben onder de indruk! Heel heel heel nieuwsgierig! Deel snel met ons of het echt wat is!

  • 8 jaar ago

   En dan had je het eens moeten swatchen… (Waarvan ik geen foto’s maakte want .) Maar heb dus wel wat klaarliggen. :)

   • 8 jaar ago

    Ik ga binnenkort naar Lille! Ben benieuwd of ik het daar tegen zal komen

 12. 8 jaar ago

  Ik hou wel van deze verpakkingen! Chique, maar toch echt girly-girly

 13. 8 jaar ago

  Wauw, ziet er heel leuk uit! X

 14. 8 jaar ago

  Ik moet zeggen dat het er allemaal supergoed uitziet! Ben onder de indruk.

 15. 8 jaar ago

  Oh boy, dat ziet er echt goed uit, en zo’n betaalbare prijzen. Ben benieuwd welke producten je mee naar huis hebt genomen :-)

  • 8 jaar ago

   Een mooie mix. Paar lippies, shadows, blush, bronzer, scrub, brushes,… lalala…

 16. 8 jaar ago

  Ziet er echt geweldig uit!

 17. 8 jaar ago

  Wauw! De oogschaduws hebben qua vormgeving een MAC-feel :) Mooie kleuren (:

 18. 8 jaar ago

  Oh wauw, pretty!

 19. 8 jaar ago

  Wauw that looks good!
  Do you know when it will be available in Belgium?
  Soon I hope, shopping spree i’m coming!!! :)

  http://www.lisadebonnet.com
  X Lisa

  • 8 jaar ago

   It’s shoppable on-line, but they’re having difficulties fitting the (h u g e) display in the small Belgian shops, haha! We’re expecting more info soon, but didn’t want to stall this post any longer.

 20. 8 jaar ago

  Dat ziet er goed uit zeg! Ik hoop dat ze binnenkort ook naar NL komen!

 21. 8 jaar ago

  Wow, meteen een uitgebreid arrangement! Looks interesting!

 22. 8 jaar ago

  Oeh dat ziet er heel goed uit! En ook nog eens betaalbaar :D.

 23. 8 jaar ago

  Wauw! Wat gaaf!

 24. 8 jaar ago

  Jawadde. Die kunnen direct hun eigen make-upwinkel openen!

  • 8 jaar ago

   Euhm, ik vind dat anders wel een idee.