Persoonlijk: tips voor verkoudheid & plan voor mei

Persoonlijk: tips voor verkoudheid & plan voor mei

Persoonlijk: tips voor verkoudheid & plan voor mei

Valling from hell? Mijn tips!

Zo! Heb ik me daar een verkoudheid te pakken, omg … Een valling* from hell, I tell you! Maar hoe je het ook draait of keert, in mijn woordenboek staat dat niet gelijk aan ‘ziek zijn’. Dus geen medicijnen en gewoon vrolijk naar het werk! Hoewel, in dit specifieke geval heb ik bijwijlen meer zin om m’n bed in te kruipen en half dood te gaan. Toch weiger ik nog koppig op pillen te gaan poppen, en pak het op mijn eigen manier aan.

Een halve ui op de slaapkamer? Please. Daar ga je alleen maar van stinken. En huilen. (Soms gewoon al omdat je stinkt, weetjewel.) Een neusspray? Niet elegant, en ik weet niet wat jij, maar ik krijg daar net een hele kriebelige keel van. No good! Maar wat dan wel, hé?

3: Gember en thee. Of gemberthee. Verslaving du jour: Ginger Love. (Check hier de website.) Een dure verslaving, want voor acht zakjes van het spul betaal je zo’n €12. Maar het helpt. En het is effin yum. Dusja … Ook effectief en 100% home-made: je gewone thee spiken met de gewoonlijke citroen (vitamientjes) en honing (verzachting + natuurlijk antibioticum), en ook een beetje gember. Klein schijfje even laten trekken, eruit scheppen et voila! De gember helpt tegen slijmen, maar ook tegen een droge kriebelhoest. Bovendien helpt het ook tegen hoofdpijn en is het lekker, héhé. Of dat vind ik toch – sommige mensen vinden het natuurlijk maar niets.

2: In bad! Andere tips voor het verslaan van een verkoudheid zijn natuurlijk baden met eucalyptus-olie voor een verstopte neus, baden met citrus voor een energieboost (ik heb een voorraadje Calavera van Lush, een Halloween limited edition bruisbal die je bijna letterlijk re-animeert en in no time weer onder de levenden brengt) en tja, élk bad is eigenlijk goed want de stoom maakt je luchtwegen vrijer.

1: In bed! Oh tip numero uno: veel slapen. Klinkt als een excuus ‘lijk een ander, maar slapen helpt écht. Ik werk dus niet een halve nacht door aan de blog (ja, vandaar die verwaarlozing.) maar hop voor 10 uur nog mijn bed in. Te vermijden: televisie en mijn spannende nieuwe Stephen King (Under The Dome – MUST read!) want dan kan ik de slaap niet vatten. Leg een supersaai boek op je nachtkastje ofzo, beats insomnia anytime!

*Voor de dutchies: een valling is vlaams voor een verkoudheid. Ben niet zwanger ofzo.

Project Budget

En nu even iets compleet anders, maar omdat ik toch aan een persoonlijke update bezig was maar meteen even dit: voor mei heb ik een plannetje uitgedokterd. Laat ons het even ‘project budget‘ dopen. De afgelopen tijd heb ik een fetish ontwikkeld voor luxe. Big time. Dure crèmes, exclusieve make-up, you name it. Luxepoes als ik ben, trek ik mijn neus op voor Kruidvat en loop ik er in een grote cirkel omheen. Wth?!
Om deze versnobbisering – Uh, laten we even afspreken dat dit een woord is. K? Thx. – een halt toe te roepen, ga ik een maand lang cold turkey en zal ik gedurende heel de maand mei enkel budget producten gebruiken. Dat wil zeggen: alles wat je in de supermarkt, bij de Kruidvat, H&M, HEMA, … (bon, je snapt het punt) kan kopen. Natuurlijk zal ik heel af en toe een uitzondering moeten maken en met mijn snobberige neus een paar parfums besnuffelen, nieuwe luxe make-upjes swatchen, e.d. – tja, je bent een beautyblogger of je bent het niet – maar als het op everyday verzorging aankomt, ga ik dus 100% budget.

Zo. Dan ga ik wat er rest van april doorbrengen met gemberthee in bad/bed, volop luxespullen smerend, en mezelf mentaal voorbereiden op een maand project budget!

33 Comments

 • Caro
  7 jaar ago

  word maar snel weer beter!
  veel plezier in je budget maand… hopelijk staan er dan veel reviews op de planning:)

  • 7 jaar ago

   Thx! En … dat is de planning! #hush #secretplans

 • gloria
  7 jaar ago

  Eerst en vooral, een goede gezondheid toegewenst. :)
  En ik vind je budgetmaand een héél goed idee,
  ik ga hetzelfde doen denk ik maar dan met luxemerken denk ik.
  Meestal gebruik ik enkel goedkope spulletjes en de duurdere varianten laat ik opzij liggen (geen idee waarom), dus ga ik heel de maand mei daar gretig gebruik van maken! voila :bloos: wat een inspiratie!

 • Stephanie!
  7 jaar ago

  Bedankt voor de uitleg! XD
  Enne tja als je nog budget-tips nodig hebt: u roept, wij draaien!
  Ik ben namelijk NOG niet versnobberiseerd, maar het duurt niet lang meer :dood:

  Beterschap!!

 • 7 jaar ago

  Thx lieverds! <3

 • 7 jaar ago

  Succes met je budget maand!

 • Yv
  7 jaar ago

  Oh, en beterschap natuurlijk! Verkoudheid is zo irritant altijd..

 • Yv
  7 jaar ago

  Project Budget? Ik vind het eigenlijk maar saai :bloos: Hahaha ik kom niet eens bij winkels als Kruidvat, daar haal ik mijn neus voor op stiekem. Ik wil geen troep op mn gezicht :)

  • 7 jaar ago

   Budget is niet noodzakelijk troep, hoor … ;)

 • 7 jaar ago

  handige tips ;) ik neem soms 2 keer per dag een bad als ik me verkouden of grieperig voel!

 • W
  7 jaar ago

  Leuk geschreven! Ik ben benieuwd naar je budgetproducten:)

 • Fien
  7 jaar ago

  Hèhè, heb ook wat last van ‘versnobbisering’ .. Maar ach, work hard, play harder denk ik dan :/
  Toch veel succes (ik heb het deze maand wat kalmer aan gedaan) en véél beterschap toegewenst zodat je snel terug als een dartel veulen door de zon kan huppelen B) (of zoiets) :cute:

  • 7 jaar ago

   Lol! xD
   & word! “Work hard, play harder.”

 • Mada
  7 jaar ago

  Deze maand was ik juist met hetzelfde begonnen omdat de kosten de hoogte in liepen, ik heb een paar goeie producten ontdekt maar ook een paar nachtemerries :), gisteren nog een serum van de hema gekocht voor gevoelige huid. Dus heel enthousiast gisteren avond uitgetest en wat blijkt hij zit vol met glitters, mijn gezicht was net een discobal.

  • 7 jaar ago

   Omg, HORROR! Nee, dat wil je niet … :()
   *schrapt van lijstje*

 • Iris
  7 jaar ago

  Ik ben dol op Dampo zalf, vooral als ik in bed lig. Dit smeer ik op een zakdoek of onder mijn neus en je hele neus gaat weer open. Als mijn neus dichtzit word ik namelijk ontzettend benauwd en dit is vooral vervelend wanneer ik wil gaan slapen. Geen medicijnen maar werkt wel goed. ;)

 • 7 jaar ago

  Veel beterschap! En succes met je budget project, ik ben benieuwd of het gaat lukken :)

 • Veroniek
  7 jaar ago

  Oei oei, in april een valling en in mei een budget project… Veel sterkte!
  Ben wel benieuwd naar je bevindingen en wens je een afkickverschijnsel-loze periode toe.

 • 7 jaar ago

  Jij bent sterker met je valling, ik heb er net wel heel het weekend mee in mijn bed gelegen :)

  Het budget project klinkt echt super leuk. Ik ben benieuwd naar je conclusie, kies je meer voor budget of smacht je naar je luxe potjes.

 • 7 jaar ago

  I :love: Project Budget! Is lang geleden dat hier nog een budget productje voorbij kwam voor ons studentjes :p

 • 7 jaar ago

  In ieder geval beterschap (al ben je niet echt ziek XD ), en ik ben erg benieuwd naar je project budget! Leuk idee! :D

 • 7 jaar ago

  Good luck. Mij zou het niet lukken (en ik ben benieuwd hoe lang jij het gaat volhouden :D )

  • 7 jaar ago

   Lol! Ik ook. Hopelijk de hele maand. Zou moeten lukken. #fingerscrossed

 • 7 jaar ago

  euchalyptusolie voor in bad doet ook deugd :) Veel beterschap en succes met afkicken ;)
  Waar heb je die Gingerlove gehaald?

 • 7 jaar ago

  Veel beterschap! Zo vervelend om nu een verkoudheid te krijgen :?:
  Die gemberthee klinkt lekker!

 • 7 jaar ago

  Sterkte! Met de valling & mei. :/

 • 7 jaar ago

  wat een goed idee om eens een budget project te doen! ben erg benieuwd wat er voor producten langskomen.

 • 7 jaar ago

  Ben benieuwd of het je gaat lukken, één hele maand budget!

 • Ivy
  7 jaar ago

  De hammam lijn van Rituals (met Eucalyptus) helpt ook goed tegen vallingen. Beterschap!

 • Kelly
  7 jaar ago

  Ocharme! Een valling met dees weer zeg! Beterschap! En leuk project van je! Ik gebruik eigenlijk dagelijks budget producten :p

 • 7 jaar ago

  wauw! leuk project, vee succes, ga je ook afkick-posts doen?
  x

 • 7 jaar ago

  Die gemberthee is idd heerlijk maar van de prijs ben ik toch achterovergevallen. Veel beterschap en succes volgende maand!

 • 7 jaar ago

  Ik vind je project budget leuk! :)

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close