Persoonlijk : summer in the city

Persoonlijk : summer in the city

Deze ochtend slofte ik over de Meir met een paar oude Havaianas aan m’n voeten, gehesen in een gescheurd zomerjurkje en met – gelukkig – een fat-ass zonnebril om m’n uitgelopen make-up mee te verbergen. In m’n hand geen fashionable it-bag maar een Carrefour zak met etensrestjes en een fles rosé. Tragisch. Hoe het zo ver is kunnen komen ?

Mijn oma (überfashionista en eigenaresse van een strak appartementje in het Antwerpse stadscentrum) zit voor een paar weken in Amerika. Aangezien ik de sleutels heb van haar duplex leek het me wel zo fijn om na een shopdate met Katia & Roxanne lekker cheap te eten door samen met vriendin C. te koken in m’n tijdelijke stadskeuken. Mijn oma heeft zo’n gezellig bistro setje : Franse klapstoeltjes en een klaptafel voor op het dakterras. Gezellig!
Na het diner besloten we hip te doen en aan de kaai te gaan zitten. Strantwerpen was even geen optie wegens blut – maar vooral omdat ik heels aan had die mijn voeten molesteerden, dus niet al te ver wilde lopen. Blijkbaar waren we niet alleen met dat grandioze idee want de kaai zat vol met volk! Een eenzame romanticus, een groepje platinablonde bakvissen, neo-hippies met dreadlocks en fils-à-papakes met achteruit gegeld haar en pastel shirtjes. Dus we zochten ons een plaatsje op de met mensen bezaaide Schelde-kaai en nipten van ons glaasje rosé terwijl we wat bijkletsten. Over hoe het alweer veel te lang geleden is dat we daar laatst gezeten hebben, over mannen en over Indië. Want C. vertrekt over een maandje naar de andere kant van de wereld om daar tijdelijk te gaan werken …

Nog een gespreksonderwerp : de Dior sjaal die ze kocht voor €3 in een tweedehandswinkeltje.

“Zie je’t ?!”

Nu, ik weet niet of jij ervaring hebt met kaai-zitten, maar dat bleek niet zo handig met een zomerjurkje aan. Resultaat : een scheur! Poeh! En toen ik deze ochtend van het appartement naar huis wilde, kreeg ik mijn pijnlijke voeten met geen mogelijkheid in die k#tschoenen! Dus dan maar slippers aan. In mijn katerige toestand was ik bovendien helemaal vergeten dat ik mijn winged eyeliner van de vorige avond nog op had. Vandaar de zonnebril in de schaduw én in de metro. Toen een clochard zijn gelijke in mij herkende – hey, ik neem het hem niet kwalijk – en me breedgrijnzend toefluisterde “Ola, sexy …” Mepte ik hem nog net niet rond de oren met mijn met pasta-, salade- en olijven-gevulde Carrefour zak.

Dus zo kwam het dat ik deze ochtend als een verdwaalde Winehouse over de Meir liep – tragisch indeed, maar stiekem ook een beetje rock & roll …

Wat was jouw minst glamoureuze stads-moment?

14 Comments

 • 8 jaar ago

  Waha, dit is echt een awesome post! Ik hou van je blog (:

 • 8 jaar ago

  Ik denk dat Antwerpen wel wat gewend is ;)
  Mijn moment: Ik was gaan stappen in Café d’Anvers en rond vijf uur besloten we alvast een frietje te gaan eten in Number One voor we op de bus stapten. Waggelden op mijn hoge hakken, mijn voeten pijnlijk van de wandeling van het Schipperskwartier naar de Number One, vermoeid en met mijn haar in een vogelnest stapte ik de gelagzaal naast het frituur binnen om jubelend begroet te worden door een hele groep lesbiennes. Ik was zelfs te moe om ook maar iets zinnigs terug te zeggen.

 • 8 jaar ago

  Cool leven heb je!

  Geweldig geschreven *S*

 • 8 jaar ago

  Haha wat een leuk verhaal! Gelukkig heb ik nog niet zoiets meegemaakt, al lijkt het me eigenlijk wel leuk!

 • 8 jaar ago

  @misswhitemilkyway @maaike @soesja Thx :D :love:

 • 8 jaar ago

  Super artikel!
  Ik denk dat elke Gentse student wel al door Gent gelopen heeft de morning after met een giant kater, een outfit die een paar uren ervoor wel nog mooi was maar dan volhangt met bier en niet nader te benoemen bestand delen.

  Eigenlijk zie je zulke fenomenen 10 dagen lang tijdens de Gentse Feesten… Vooral memorabel zijn die zwoele zomeravonden waarbij je dan vertrekt in een zomer jurkje en dan ’s morgens waggelend naar huis fietst in een fikse regenbui. Très sexy…

  Jouw vriendin heeft trouwens een mooi kleedje van de H&M aan ;) (ik heb het in het blauw lol)
  .-= CommentLuv link : Uitgebreide review: Kiehl’s Creme de Corps =-.

 • 8 jaar ago

  Haha, je schrijft echt goed :D

 • 8 jaar ago

  LOL. Prachtig geschreven.

 • 8 jaar ago

  Uhm niet veel speciaals wat ik me kan herinneren tenminste…. Wel een keer zo’n filmmoment gehad toen het erg regende.. ik moest oversteken… ik zag er leuk uit en er kwamen 2 leuke gozers voorbij…. rijdt er een auto langs.. SPLASH en niet zo’n beetje ook! Ik was doorweekt… XD
  .-= CommentLuv link : Review: ALCINA – Concealer =-.

 • 8 jaar ago

  Grappig geschreven :yes:
  .-= CommentLuv link : Mac Fluidlines =-.

 • 8 jaar ago

  Gelukkig in een klein Nederlands dorpje, maar wel lopend in een gloednieuwe jeans. Mét al die stickers er nog aan :o

  Oh! of in een regenbui terechtkomen in een wit jurkje… beetje vervelend, alleen vond mn date dat toen niet:p

  • 8 jaar ago

   haha omg! dat lijkt me vreselijk om te overkomen! :lol:

 • 8 jaar ago

  Lol xD ach ik liep ook al op de keyserlei in een vuile outfit van de avond ervoor met ongekamd haar, snel vastgebonden met een rekkertje :D de avond daarvoor gaan stappen, in slaap gevallen in de zetel om dan de volgende ochtend naar huis te wagelen.. Very non stylish xD

 • Roxanne
  8 jaar ago

  Klinkt als een doordeweekse avond. Mijn minst glamoureuze moment (of één van *ahum*): ik die op een zomerse avond in een gruwelijk lelijk jurkje van C&A (met glanzende fuchsia en gele patronen – no judging) over de meir wankelde omdat ik nét iets te hard in me zelf had vertrouwd om op torenhoge hakken over de kasseien te stappen (“Da lukt wel!”). Ohja, en m’n vriendje die weigerde om een pleister voor me te gaan halen terwijl ik zowat doodbloedde aan m’n tenen en hielen (er reed nota bene een wagen van het Witte Kruis voorbij, oh – the irony!).

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close