Welkom, lieve lezer! Joliette publiceert op maan/donderdag. (: (Ok, en ook vaak zaterdags, lalala...)

Persoonlijk: over licht & felle lipstick

Persoonlijk: over licht & felle lipstick

(foto’s hierboven = slider)
NYX Soft Matte Lip Cream in ‘Paris’ – wentelteefjes met Chani bij Barchel, Antwerpen – badje met Chanel Coco Noir (lees) en Starskin Red Carpet Ready (lees) – Chanel Rouge Allure in ‘Rouge Audace’ (lees) en YSL Opium Eau de Parfum – roze Love Sundaily sweater op zondag – Olaf in z’n nopjes met de sneeuwstorm – onze hood – lezen, lezen, lezen (tip: kortverhalenbundel ‘The Dark Dark’ van Samantha Hunt)

Het is meer dan een half jaar geleden sinds ik een persoonlijke blogpost schreef. De voorbije maanden schreven lekker weg in artikeltjes over nail art, parfum, ons interieur en nieuwe skincare. Vooral beauty, natuurlijk, mijn eeuwige obsessie. “Een felle lipstick en alles wordt beter“, enzo. Soms is het de waarheid, als een rots in de branding: fake it until you make it.

De zalige oppervlakkigheid van cosmetica is een tromp l’oeil: je put energie uit kleur, troost uit een lotion en kracht uit parfum. Ik hield me voorzichtig vast aan die rode draad wanneer ik me het afgelopen jaar verloren voelde. Deze zomer overkwam me iets bijzonder akeligs. Misschien vertel ik er ooit over, misschien helemaal niet, maar wie mij kent/beetje volgt weet: deze zomer ging mijn licht uit. Sindsdien is het opstaan, vallen en opnieuw opstaan. “Hoofd omhoog en tieten vooruit,” en steeds vaker opnieuw met felle lipstick en een killer parfum. Komt allemaal snor.

It’s beginning to look a lot like Christmas.


Enfin. Het eerste sneeuwtapijt ligt mooi te wezen buiten uit ’t raam en ik heb hier binnen zoveel mogelijk kaarsen aangestoken. Ik heb zin in de periode die nu komt. Zelfs al voel ik me nog vaak/vaaglijk verloren, aan de donkere kant van de maan, de rinkelende, twinkelende kerstvibes – gezellig huismussen, een knusse groep familie en vrienden, cadeautjes uitzoeken voor mijn secret santa, punch en dessert bedenken voor kerstavond – daar licht ik van op. En hey, da’s wat al de cool cats doen momenteel, volgens mijn kerstboom.

Geniet van deze periode, lieve lezer. Een paar weken wintermagie! Gevolgd door de betovering van 1 januari: een nieuw begin. Bring it! :)

3 Comments

 • 2 maanden ago

  Leuk om toevallig tegen te komen! Veel plezier met je sweater!

  • 1 maand ago

   Leren kennen via een insta post van Ellen Kegels! En helemaal dol op. Misschien moet ik me nog eens trakteren op een Love Sundailyke voor het voorjaar. *-*

 • 2 maanden ago

  <3

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close