Persoonlijk: ’n warm bad en chicklit

Persoonlijk: ’n warm bad en chicklit

Eens een keer iets anders. Ik had even geen zin om te reviewen, m’n nagels te showen of een nieuwe collectie aan te kondigen. Vandaag gewoon een keertje oldschool bloggen … over mezelf en mijn weekend.

Soak your troubles away

Ik heb net een bad genomen met The Frog Prince van Lush. Jasmijn, neroli, rozen, sandelhout, … lekker. Het is een zwaardere geur dan ik gewoon ben van Lush, doet wat parfum-ish aan. De voedende oliën die in de rode lippen zitten maakten mijn huid lekker zacht. Een warm, geurig, verzorgend bad werkt altijd heel ontspannend voor me. Stress en algemene negatieve vibes gaan in mijn spieren zitten, niets dat een goede soak-sessie niet kan verhelpen.
Meestal duik ik het bad in met een magazine (Elle, Glam*it, Glamour, Harper’s Bazaar, … <3) maar deze keer koos ik voor Lauren Conrad’s L.A. Candy. Dat boek kocht ik ooit in een vlaag van zinsverbijstering en heb het al vaak willen weggeven (ik haat chicklit – echt, alleen al de aanwezigheid van zo’n boek in de kamer geeft me spontaan maagkrampen) maar nu was ik heel blij dat ik het had. Uiteindelijk blijkt het ook echt wel een boeiend boek, tot mijn grote verbazing. Ik heb ook het vervolg. Goodie!

Sterke vrouwen

Gisteren begon bijzonder. De vader van één van mijn beste vriendinnen is onlangs (veel te vroeg) overleden. Zijn dochters organiseerden een herdenkingsmoment waarop afscheid kon genomen worden van een man die ik nooit gezien heb. Ik heb hem als het ware gisterenochtend pas leren kennen. Dat was janken, natuurlijk – afscheid & ik, wij zijn geen goede vrienden – maar tegelijkertijd was het een enorm inspirerend moment. Over hoe je moet doen wat je wil, hoe je moeilijkheden kan overwinnen en over hoe iemand graag zien niet altijd makkelijk en/of vanzelfsprekend is. En over drie hele sterke, jonge vrouwen. Ben nog steeds diep onder de indruk, en weet niet goed waar naartoe met mijn nieuwe inzichten en ervaringen, weetjewel.

Goed gezelschap

Na de dienst ben ik snelsnel naar Antwerpen teruggekeerd waar ik had afgesproken met een aantal bloggers. Een paar oude, vertrouwde gezichten en een nieuw. Mijn hoofd zat echter nog bij die voormiddag, en bij de vriendin. Het weer volgde, en in plaats van een zonnige dag begon het miezerig te regenen. Bluh. Het minste wat Caroline had kunnen doen was een beetje van d’r Spaanse zon meebrengen, niet?! ;)
Het was gelukkig nog wel gezellig door het fijne gezelschap. Op het einde van de avond hebben Nini en ik sushi gegeten met Katia (Twinxxx) en Laura (Viva Glam x3). Op een heel lekker adresje, trouwens – bedankt, Katia!

Vandaag was een onbestemde dag. Ik heb absoluut alle positieve ervaringen mee naar huis gebracht, maar dat ging toch ook gepaard met een zekere tristesse. Dusja. Op zo’n momenten van slecht weer is niets beter dan een warm bad en een goed (maar niet te zwaar) boek. Oh … en sushi onder goed gezelschap, natuurlijk! Het is de vooravond van Valentijn, dus zo meteen ga ik gezellig chickflicks kijken met Nini en giechelen zoals alleen zussen dat kunnen.

Wat is jouw medicijn tegen de blues?

13 Comments

 • Eva
  7 jaar ago

  Mmoi geschreven. Ik vind het fijn dat er af en toe ook persoonlijke stukjes op Joliette verschijnen

 • 7 jaar ago

  Eventjes in mijn eentje keihard janken. Haha, ja, ik ben een echte huilebalk maar dat kan dan echt zo lekker opluchten. En dan inderdaad even lekker bijkomen in bad met een luchtig boek of magazine of op de bank 90210 of Gossip Girl ofzo kijken. :)

 • 7 jaar ago

  Leuk geschreven en leuk om zo wat achter ‘Joliette’ te zien. Als ik echt de blues heb dan is het gewoon even lekker uithuilen, een warme douche nemen en in bed lezen of op de bank een filmpje kijken. :)

 • 7 jaar ago

  Leuk eens een persoonlijk blogje tussendoor te lezen. Ik moet zeggen dat ik mijn blues vaak van me afschrijf. Ik publiceer natuurlijk niet alles, maar zo zijn de warrige en vaak emotionele gedachten wel minder en kan ik ze letterlijk een plekje geven. En tijd. Heftige indrukken hebben tijd nodig om dat te verwerken, dus ik sluit me dan ook echt bij Katia aan, me-time is hier dan een must.

 • 7 jaar ago

  Glad you liked it! :cute:

  Ik doe ongeveer hetzelfde als jij als ik me wat minder voel. Hup naar de badkamer of in de zetel onder een dekentje met een theetje en een goed boek of magazine. Maar het belangrijkste: alleen. Gewoon wat me-time om alles te verwerken en het een plaats te geven.

  Hoop dat je je al wat beter voelt :)

  enneh… geen dank voor de sushi joh! ’t was gezellig! ;)

 • 7 jaar ago

  Grr, nu krijg ik ook zin om een bad te nemen, maar ik ben net op mijn kot en ik heb hier geen bad. :p
  Leuk artikel btw.
  En sterkte!

 • 7 jaar ago

  Wat een mooi stukje heb je geschreven :)

 • 7 jaar ago

  mooi stuk om te lezen

 • 7 jaar ago

  Mooi stukje. Life sucks sometimes. Wanneer ik het moeilijk heb of verdrietig ben, dan praat ik daarover mrt mijn lief of met mijn hartsvriendin. Dat helpt altijd. En soms wanneer ik me gewoon niet super voel, dan trakteer ik mezelf op iets wat ik heel graag wil. Een mooie gloss van Dior, een leuke tas of een mooi product voor mijn haar. Soms moet je jezelf gewokn kietelen ^-_-^

 • 7 jaar ago

  Fijn om eens een persoonlijk stukje te lezen over jou en nini :)
  Heb maar lekker veel plezier jullie beiden met de film die jullie gaan kijken!;)

  xoxo

 • 7 jaar ago

  Waar hebben jullie sushi gegeten? Ik ontdek wel graag nieuwe sushiadresjes in ’t Stad :luv:

 • 7 jaar ago

  Alexander zijn geglimlach, dat maakt gewoon je dag goed :)

 • Kelly
  7 jaar ago

  Leuk om te lezen zo een persoonlijk blogje!
  Mijn blues medicijn is gewoon muziek! Als ik naar mijn favoriete muziek luister voel ik me altijd stukken beter :) !

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close