Persoonlijk: mijn haarroutine

Als er één ding is wat ik als beautyblogger niet echt heb, dan is dat een 100% vaste routine. Er zijn altijd producten die moeten worden uitgetest, maar de nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen heeft als gevolg dat ik vaak niet trouw blijf aan wat er al op mijn opmaaktafel / in de badkamer prijkt.
Momenteel is dit mijn haarroutine. Deze producten vind ik heel fijn om te gebruiken, en ook al wissel ik soms af voor de nodige testsessies, deze flacons, tubes en potjes hebben een vaste plek in mijn badkamer.

mijn haar-ID:
steil, fijn, halflang (lange bob), gekleurd (lichter)
klik voor foto

de producten:

Wassen

Sebastian Professional Color Ignite (Single Tone)
De shampoo van deze lijn is gewoon heel aangenaam, en de conditioner … ha! De conditioner is een zachte mousse waar je maar een heel klein beetje van nodig hebt. Hij verdeelt makkelijk, werkt snel in en het resultaat is heel mooi. Dit duo geeft mijn kleur echt een boost, en verzorgt het ondertussen goed terwijl het mild reinigt. Hele zuinige, fijne producten.

L’Oréal Professionnel Vitamino Color
De shampoo van deze lijn is heel lang m’n vaste dagdagelijkse shampoo geweest, tot ik de Kérastase Bain Mirroir ontdekte. Dan volgde het Color Ignite duo. Toch heeft het Vitamino Color masker de verschuivingen overleefd. Eén keer per week (ok, anderhalve week zegmaar) verzorg ik er mijn haren mee en dat werkt goed. Ik heb echt het idee dat het masker mijn kleuring helpt behouden.

Verzorging

Kérastase Elixir Ultime (review)
Dit elixir staat in de badkamer, mijn geliefde Shu Uemura Essence Absolue staat op mijn make-uptafel. Waarom? Wel, het Elixir Ultime doe ik als bescherming en extra voeding in mijn natte haar voor ik begin te föhnen, het Essence Absolue gaat ’s ochtends vroeg op droog haar om het te verzorgen, shine te geven en soepel te maken. Het elixir maakt mijn haar te snel vet.
Het Essence Absolue is heel fijn, maar het Elixir Ultime is een product waar ik niet meer zonder zou kunnen – echt niet – want het maakt het hele proces en ritueel van mijn haarverzorging simpeler. Geen hitte-beschermende lotion en een de-frizz én een glansserum: dit goedje doet alles.

Wella Professionals Mirror Polish
Wanneer ik superveel glans wil, dan is dit momenteel mijn go-to product. Spiegelglans, indeed! Ik gebruikte het vaker toen mijn haar nog lang was, maar wanneer ik een chique shiny (lange) bob wil werkt deze Mirror Polish z’n magic.

L’Oréal Professionnel Solar Sublime beschermende anti-frizz
Als ik weet dat ik veel buiten ga zijn of in de zon ga zitten, skip ik de olie en breng ik deze Solar Sublime spray aan. Het biedt UV-bescherming, maar werkt ook verzorgend en gaat pluizen tegen. Een leave-in conditioner, eigenlijk. Maar dan met benefits.

Volume

Rusk Thickr Myst
Ik spray wat van deze thickening mist op mijn nog wat nattige haar en zet er dan even de föhn in. Hallo volume!

Redken Velvet Gelatine
Van deze blow-dry gel komt nog een review, maar aangezien hij in m’n vaste routine zit, weet je genoeg: I love it! Het geeft volume, maar is niet sticky en maakt je haar niet ‘hard’. Het ruikt lekker, is supermakkelijk om mee te werken en tja … ’t is gewoon goed.

Schwarzkopf Got2b Powder’ful
Ah, haarpoeder. Als we één ding hebben geleerd van Serena (The Beautylab) dan is het wel haar + styling powder = volume like woah! Dus ik ging naar de winkel. Sindsdien heb ik een haat/liefde-verhouding met het spul. Het werkt perfect – tonnen volume, I tell you! – maar het voel niet zo fijn. Mijn haar wordt er extreem stug van.

Braun Satin Hair 7 Airstyler (review)
Een borstel in de ene hand en een haardroger in m’n ander? No can do. Daarom hou ik zo van deze Airstyler, die een borstel-en-föhn in 1 is. Ik gebruik hem om de paar dagen, sinds ik hem kreeg in september. Kan niet meer zonder!

P.S. Ik gebruik natuurlijk niet alle producten tegelijkertijd, maar naargelang het gewenste effect. Op een doordeweekse dag is het vaak gewoon het Elixir Ultime en een beetje poeder. Als ik m’n haar was dus ook de shampoo en conditioner, en in de plaats van het poeder de thickening mist of de Velvet Gelatine.

Wat zijn jouw favoriete haarproducten op dit moment?

Meer Joliette

13 Comments

 • 7 jaar ago

  Bij mijn kapper. Er is vast wel ergens een lijst met verkooppunten – ik zoek het straks even op voor je.

 • Denise
  7 jaar ago

  Leuk om te lezen dit haha. Waar koop je die Rusk Thickr Myst, ik wil het wel proberen om te kijken of het bij mij voor volume kan zorgen.

 • 7 jaar ago

  Wauw, wat een producten allemaal :D Leuk om te zien :)

 • 7 jaar ago

  Zozo dat zijn best veel producten, maar wel mooie producten (A)

 • xxxxBrenda
  7 jaar ago

  Voor mij ook de Elixir Ultime van Kerastase. En indeed ook omdat dit zo’n veelzijdig product is: na het wassen en conditioneren in het handdoekdroge haar, dan nog een pompje in mijn droge haar voordat de krullers erin gaan en nog een mini-pompje nadat de krullers eruit zijn en mijn haar is doorgekamd. LOVE LOVE LOVE it!!! Overigens gebruik ik voor mijn haar alleen maar Kerastase. Made in heaven i’d say!

 • 7 jaar ago

  Mijn favo is Lush Rehab & Retread en Orofluido haarolie :love:

 • 7 jaar ago

  Zitten hele fijne dingen tussen :)

 • 7 jaar ago

  Zoveel leuke producten! Leuk om is te zien!!

 • 7 jaar ago

  veel producten! Ik gebruik bijna niets in mijn haar haha.

 • 7 jaar ago

  Wat gebruik jij veel!

 • 7 jaar ago

  Mijn favoriete haarproducten op het moment zijn mijn Guhl Pure Glans spray, Osis+ poeder, maar heb ook een haat/liefdeverhouding hiermee door hoe het aanvoelt en mijn Chi organics conditioner. :)

 • 7 jaar ago

  Leuk artikel! En inderdaad veel producten :)

 • 7 jaar ago

  best veel producten :D

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close