Menu & Search
Persoonlijk: mijn bureau, november ’16

Persoonlijk: mijn bureau, november ’16

For future reference: mijn bureau zoals ze die nu is.


img_8264

Nog voor 2017 aanbreekt, willen we verhuizen naar het nieuwe appartement. Een toffe locatie, een bad (én walk-in douche), toilet waarvoor je niet meer via de slaapkamer moet, … véél meer ruimte, quoi, met vooral ook een apart bureau voor Steven en voor mij. Yay! For future reference: mijn bureau zoals ze die nu is.

img_8498

img_8267

currentdesksituation_zuid

img_8268

Ik grap er vaak over, maar it’s funny cause it’s true: ik woon momenteel in een veredelde koekendoos. Nadat Chani indertijd ging samenwonen met haar nu ex-vriend en na het daaropvolgende avontuur met mijn twee flatgenoten Koen en Gert-Jan (en mijn existentiële-crisis-borderline-depressie waar ik onder de rader mee kampte) verhuisde ik naar de bovenste verdieping van een oud huisje op ’t Antwerpse Zuid. Een door de zoon mijn huisbaas opgekalefaterd en charmant zolderverdiepinkje met enkel glas, een vloer die niet helemaal waterpas is, muren van karton én zicht op ’t Museum van Schone Kunsten, de fijne koffiebars van ’t Zuid bijna letterlijk binnen handbereik en heel veel lichtinval die ik na het donker appartement aan het Albertpark (de gang was zo episch lang dat we overwogen er rolschaatsen te zetten) extra kon appreciëren.

Bon. ’t Zuid is over een paar weken geen thuis meer. We zijn ermee weg, zoals ze dat hier zeggen, naar een hele toffe nieuwe locatie.

wat met mijn bureau?

Ondertussen ben ik honderd-per-uur – laat ik deze blogpost anders efkes lekker volstouwen met Antwerpse uitdrukkingen – bezig met het opdoen van work space inspiratie. Toch is mijn bureau zoals die nu is quasi perfect. Gewoon … over een paar weken heb ik er effectief een eigen ruimte voor, in plaats van de halve woonruimte (en eettafel, wat je hierboven ziet is éigenlijk waar we zouden moeten eten #quodnon) te bezetten met mijn computer en te pas en te onpas fotosessies te houden met mijn nieuwe make-upjes. Het was ooit begonnen uit noodzaak: er was gewoon géén ruimte om een bureau te zetten waar mijn iMac op kon. Geleidelijk aan is er een hele nederzetting met ladenblok en printer ontstaan, wisselde ik de stoelen in voor een zitbal, … Oeps. Nu Steven erbij komt en ook plaats nodig heeft voor zijn bureau, drong een meer radicale oplossing zich op. Alzo zal geschieden: The Big Move. (Yet again. Ik heb, I guess, geen zittend gat.)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

6 Comments

 1. 5 jaar ago

  @ Kelly: Danku! <3

  @ Kiss & Make-up: Merci. :) Zal blij zijn als het achter de rug is ... bah, indeed. (Allezja, het effectief verhuizen dan toch.)

  @ Petra: <3!

  @ Marlissa: Danku. :) Ja, daarom, ik plan niet al te veel te veranderen. Beetje aanpassen naar de ruimte, nieuwe bureau in plaats van de eettafel, maar voor de rest niet te veel prullen. Of dat is het plan. (Maar ik ken mijzelf. Compleet losgehen bij Ikea of Espoo, lalala...)

  @ Elisa: Danku; :) Doorheen de werkweek ligt hier ook wel wat op tafel, hoor, niet in het minst omdat het dus ook gewoon onze tafel is! Maar als ik echt aan het werken ben, kan ik geen rommel verdragen.
  Zo leuk dat je ook verhuisplannen hebt! Inspiratie opdoen is zo tof. (En moeilijk.) Ik vind het altijd erg leuk om van een sobere basis te beginnen en dan aan te kleden met dingen die ik doorheen de tijd verzamel. :) Heel veel plezier (en succes) met de verhuis, ook!

 2. 5 jaar ago

  Succes met de verhuis!

 3. 5 jaar ago

  Ben benieuwd wat ’t gaat worden! Succes met de verhuis (bah).

 4. 5 jaar ago

  Zo gezellig!! Maar ik kijk al mee uit naar hoe je volledige bureau-ruimte er zal uit zien!

 5. 5 jaar ago

  Haha het ziet er nu ook wel erg leuk uit! Maar ben benieuwd wat het straks gaat worden!

 6. 5 jaar ago

  Ik vind je workspace nu eigenlijk dik ok en vooral heel netjes! Mijn bureau ligt, bij gebrek aan ruimte, permanent volgestouwd met allerlei stationary, brieven en make up die ik nergens anders kwijt kan :p Ik zit nu al continue workspace inspiratie te pinnen, ook al verhuis ik maar over een dik halfjaar! Het lijkt me echt fantastisch om een hele ruimte als bureau te hebben, met een make up tafel (zo’n vanity ding) als klapper om al je make up faves op uit te stallen. Anyway, succes met de verhuis!