Menu & Search

Persoonlijk: Afrika & verjaardagsmaand

Een persoonlijke blogpost waarin ik vertel over mijn reis naar Zuid-Afrika (safari!) en mijn 32ste verjaardag.


out of Afrika

De maand loopt op d’r einde en ik vind het steeds moeilijker te vatten dat ik ze begon in Zuid-Afrika. Ik mis de wilde natuur daar. En de geur. De eerste dagen terug in Antwerpen kon ik moeilijk wennen aan de – sorry, sorry, sorry! – stank van deze stad. Ik was zwaar onder de indruk van dat groene land aan de andere kant van de steenbokskeerkring. Als ik terugkeer, wat ik geenszins uitsluit (lalala… #IKWILTERUG), zal dat in eerste instantie voor de garden route zijn.

Dat gezegd zijnde, zal ik ook altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben voor de dieren die ik heb gezien. Voor de leeuwen (mét welpjes! *-*), de olifanten, talrijke neushoorns en cheeta’s en wrattenzwijntjes (met hun staartjes omhoog, echt de schattigste biggetjes die je je kunt voorstellen), de hyena’s en zebra’s, giraffen, wildebeesten, buffels en kudu’s. Zélfs voor de impala’s en die ene black mamba die het op ons gemunt had. En de vogels, oh, de vogels! We zijn nog niet door alle foto’s, anders had ik er hier eentje gedeeld van de fluffy lilac-breasted roller. Heb je nog tegoed van mij!

Olifanten (en het hoge gras) genietend van de regen.
De bruine bollen in de struiken zijn suuuperschattige (weaver)vogelnestjes.

Queen of the world.

Die leeuwin op de foto hierboven lag op een paar meter van onze jeep op uitkijk: door de bush achter haar passeert ondertussen een andere leeuwin met een welp. Ja, ik heb mijn raam open gedaan voor deze foto. Herinnert iemand zich nog dat ik een jaar geleden zei dat niemand mij ooit in hetzelfde park als een wilde leeuw zou krijgen? Dat was dus duidelijk buiten mijn schoonmoeder gerekend.

Deze retraite heeft me echt goed gedaan. Ik laat de reis nog wat bezinken en typ een artikel met concrete ervaringen, adressen en tips uit tegen de zomer.

happy camper:

[korra_icon icon=”heart”] [korra_icon icon=”moon”] [korra_icon icon=”leaf”]

yo shorty, ’t was my birthday

Ondertussen ben ik dus al bijna een kleine maand terug thuis. Bij ons eigen wild beestje, Hilo. De eerste dagen na onze terugkeer was ze super aanhankelijk. Terwijl ik dit typ, echter, is ze aan het kijken hoe dicht te bij de vaas met rozen op mijn bureau kan komen vooraleer ik ze wegjaag. Enfin ja, katten… ([korra_icon icon=”heart”])

Begin deze maand vierde ik mijn 32ste verjaardag. Steven en ik bestelden sushi en keken hoe Elon Musk een Tesla de ruimte inschoot met z’n raket. Heerlijk. Er waren eerder die dag ook pannenkoeken (bij Fratelli’s op het Antwerpse Eilandje, aanrader!) en een paar dagen later méér sushi met Roxanne die ook stiekem een sesam-ijsje voor me bestelde met een kaarsje ([korra_icon icon=”heart”]).

De reis, een nieuw levensjaar, … na mijn moeilijke periode vorig jaar, voelt dit als een nieuw begin. Ik heb zoveel gezien, zoveel geleerd, over mezelf en mijn omgeving en de wereld gewoon, eigenlijk. Daarvoor ben ik ze wel dankbaar, die periode. Die crisis was mijn eigen kleine, persoonlijke revolutie: ik ben kalmer, zelfzekerder, minder bang en minder bitter. Ik voel meer liefde dan ooit voor alles en iedereen rond mij.

Maar bon, dat is een geheel andere blogpost. Voor je struikelt over al die hartjes en hippievibes: geniet van jouw weekend en volgende week ben ik er weer met een beauty artikeltje! Want oehlala, de dingen die hier een beetje mooi staan te wezen in mijn bureau moeten d-r-i-n-g-e-n-d gedeeld worden. Tot maandag, lieve lezer! x

0 Comments