Menu & Search

Parfum : Hermès Un Jardin Après La Mousson

In 2008 kwam Hermès met de derde geur uit hun ‘Les Jardins’ reeks. Deze keer bedacht neus Jean-Claude Ellena een kruidige compositie met Indië als inspiratiebron. Unisex, uniek en totally Hermès … Hoef ik er nog bij te vertellen dat dit mijn favoriete parfum is ?

 • De geur

Het is een unisex parfum wat wil zeggen dat zowel mannen als vrouwen het kunnen dragen. De inspiratie van de geur was een tuin in het Indische Kerala na de moesson (het regenseizoen). Noten van kardemom, koriander, peper, gember, gemberbloesem en vetiver maken het tot een kruidige geur die aan water doet denken. Heel fris en uniek.

Je ruikt écht een Indische tuin na een felle regenbui. De geur transformeert constant. Toen het parfum net uit was las ik overal dat hij niet lang zou blijven, maar snel zou vervliegen. Onzin! Bij bij, althans – als ik hem ’s ochtends opdoe ruik ik hem ’s avonds nog. Kleine illustratie : Op weg naar een club vroeg een vriendin plots : “Hmm, wie ruikt hier zo lekker?” Waarna ik schuld bekende. “Damnit” zei ze,  “ik ga heel de avond aan je ruiken. Blijf maar in mijn buurt!”
De geur blijft dus niet de hele tijd ruiken zoals hij doet wanneer je hem pas hebt opgebracht. Hij past zich aan je huid aan, en net daarom is het mijn favoriete geur. Ik hou van dit parfum.

 • De ontwerper

De neus achter de geur is Jean-Claude Ellena. Sinds 2004 werkt hij exclusief voor Hermès en hij is eigenhandig verantwoordelijk voor een aantal van mijn favo parfums (eh … ja, ik heb een kleine obsessie met Hermès perfums).
Op zijn lijstje :  Kelly Calèche, Terre, Les Jardins (Un Jardin Sur Le Nil, Un Jardin Après La Mousson, Un Jardin de Mediterranée), Les Colognes (Eau De Gentiane Blanche, Eau De Pamplemousse Rose, Eau D’Orange Verte), een hele reeks Hermessences en de nieuwste geur van het huis : Voyage.

Een aantal van zijn creaties voor andere huizen : Acqua Di Parma  Colonia Assoluta, Amouage Dia Pour Femme, Bvlgari Eau Parfumé au Thé Vert, Emporio Armani Night (voor haar), Lalique Eau de Lalique, Paul & Joe Blanc, Sisley Eau De Campagne, Van Cleef & Arpels First, …

Te koop bij Hermès boetieks, warenhuizen en parfumerieën.

11 Comments

 1. 12 jaar ago

  Lijkt mij lekker!

 2. E
  12 jaar ago

  Kelly Calèche is één van mijn favorieten, dus ik vertrouw die Jean-Claude ook wel :)

 3. 12 jaar ago

  aangezien ik in Kerala geweest ben wil ik die nu toch eens ruiken :P

  • 12 jaar ago

   OMG! Nu ben ik officieel jaloers op jou :D Jij bent in Indië geweest ??!!!

 4. 12 jaar ago

  Inderdaad, deze ruikt héérlijk!! En ik vind het zelfs nog een mooie fles ook :-) Maar als ik het goed voorheb kan je hem niet overal vinden…ik vroeg er eens naar hier in de Inno in Brugge, en die verkochten toen geen Hermes meer :-(

  • 12 jaar ago

   Goh ja, ze hebben Hermès niet overal … Hier in de Inno op de Meir wél en heb hem ook al tegengekomen in een aantal Ici Paris XL’s in Antwerpen. Tja en anders rechtstreeks in de Hermès boetieks, maar die heb je ook niet bepaald op elke straathoek :?:

 5. 12 jaar ago

  Ik heb deze ook! Gekocht in Lafayette Paris aan het Hermes standje. Die vrouw was echt niet vriendelijk, maar achteraf gaf ze wel HOPEN staaltjes mee! Bodylotion van het parfum, echt véél! :love: Dus eigenlijk was ze best wel heel lief, alleen die Franse arrogantie kwam eerst over als onvriendelijk. :uh:
  Ik draag hem supergraag. Ik kocht de grote fles, want het prijsverschil was daar toen echt miniem.

  • 12 jaar ago

   Mmm – lijkt me nog een heerlijkere geur als hij uit Parijs komt :3 Ik heb ook een staaltje bodylotion – uit de Hermès winkel. Daar hebben ze echt van die luxestalen … :love:

 6. 12 jaar ago

  Nu wil ik dit parfum ook eens besnuffelen ^
  .-= – Mijn laatste post : Make Up Blunder =-.

 7. 12 jaar ago

  Ook een van mijn favorieten, heerlijk is deze :D
  Die meneer Ellena heeft een geweldige “neus”! Zoveel geurtjes die hij gecreëerd heeft die ik echt heel lekker vind.

  • 12 jaar ago

   Echt hé? Zullen we een fanclubje oprichten? ;) XD