Parfum: Harajuku Lovers

Parfum: Harajuku Lovers

Zijn ze niet lief?! Deze concrete parfums (vaste parfum-balsems) scoorde ik enkele maanden geleden in Amsterdam. Toen Gwen Stefani in 2008 haar welriekende legertje Harajuku Lovers op de markt bracht, stond ik in no time in de parfumerie om de geurtjes te ontdekken. Ik koos toen voor G, wat zich al snel tot mijn favo feel good geurtje promoveerde. We zijn ondertussen twee jaar verder, en ik hou vandaag nog meer van G dan ik indertijd deed. Het is gewoon zo’n me!-parfum geworden, weetjewel?

De andere Harajuku Lovers bleven schattig staan wezen in de parfumerie. Ik vond het gewoon te duur om de hele collectie te kopen. “En als ik ze nu zo één voor één …” dacht ik soms, maar tot een concrete actie is het nooit gekomen. En toen kwam ik plots deze mini’tjes tegen!

Kom meer te weten over de individuele geuren:

G

Zoals ik dus al zei is dit mijn favoriet van de collectie. Dit parfum is gewoon zo anders-dan-anders! Het is enerzijds heel vrolijk en punchy, maar het is allesbehalve onopvallend. Als ik dit parfum op heb weet ik dat er die dag wel iemand gaat zijn die er iets over zegt of vraagt. Gwen beschrijft de geur dan ook als “de leider van het stel”. Dit is een geur die volgens haar zelfvertrouwen uitstraalt.

topnoten: mandarijn, kokosnoot, appelschil
hartnoten: Jasmijn sambac, fresia, magnolia
basisnoten: crème de coco, wit sandalhout, katoenhout

Love

Dit is Nini’s favoriet. Love is een spontane, zoete en natuurlijk gewoon lieflijke geur. Enerzijds fris en bloemig, maar ook sexy en een tikkeltje mysterieus. Heel origineel en tegelijkertijd ook behoorlijk klassiek. Bijzonder!

topnoten: bergamot, roze grapefruit, perzik, bamboeblad
hartnoten: pioen, hydroponiclace rozen, jasmijn sambac, nectarinebloesem, Egyptische jasmijn
basisnoten: ylang-ylang, romige vanille orchidee, muskus, blonde houtsoorten

Angel

Met deze geur heb ik een soort van haat-liefde verhouding. Enerzijds vind ik hem gewéldig, maar hij past gewoon niet bij me. Lil’Angel wordt beschreven als ‘aangenaam brutaal & sexy’ en daar kan ik me wel in vinden. De geur is heel zacht en vrouwelijk, maar heeft een subtiele mannelijke toets die deze fluweelzachte, poederige Lil’Angel een edgy toets geeft.

topnoten: framboos, cranberry, braambes, ananas
hartnoten: perenbloesem, gekonfijte viooltjes, gesuikerde rozen
basisnoten: lollipop akkoord, hinokihout, amber

Music

Music is in de eerste plaats een fun geur. Uiterst fris en sprankelend – doet me denken aan shampoo of een lekker bad. Op een goede manier! Na G mijn favoriet uit de collectie. Dit parfum heeft trouwens dezelfde uitwerking op mijn humeur: instant feel good!

topnoten: clementine, peer
hartnoten: jasmijn sambac, lathyrus, kamperfoelie
basisnoten: vanille, muskus, gladde houtsoorten

Baby

Baby doet me erg jong maar retro aan, alsof het een baby-zusje is van één of ander klassiek Frans parfum. De viooltjes komen heel sterk naar voren, en zijn gehuld in een poederig maar fris wit parfum. Heerlijke geur die perfect aansluit bij dit schattige, babyroze personage.

topnoten: Fresia, bergamot, witte rozen
hartnoten: sinaasappelbloesem, tiarebloemen, jasmijnblaadjes
basisnoten: witte muskus, zachte houtsoorten, heliotroop, vanille, viooltjes

Het vaste parfum: een balsem met subtiele glimmertjes …

En nog een keertje alle Lovers tesamen.

15 Comments

 • jane
  7 jaar ago

  Ooh zo lovely allemaal, ik zou ze allemaal willen hebben!

 • 7 jaar ago

  Heel erg cute!

 • 7 jaar ago

  Ze kijken me eng aan!

 • 7 jaar ago

  Aaaah zo leuk!

 • 7 jaar ago

  OMG deze zijn CUTE!!!

 • 7 jaar ago

  Oeeeeh G & Love klinken lekker! En music & baby en angel ook:D ochja ze klinken allemaal lekker :lol: me wants :D :xxx: :luv:

 • myrte
  7 jaar ago

  ik ben ook benieuwd naar de prijs!

  • 7 jaar ago

   Heb ze gekocht voor een 35 euro ofzo. Was aan 50 (of meer – weet niet meer) percent omdat deze set dus het deksel miste. Maar aan de parfums zelf was helemaal niets mis. :)

 • 7 jaar ago

  Aaah wat leuk! Ik wist helemaal niet dat er ook balsems waren!

  • 7 jaar ago

   Die zijn zegmaar best hard to find. Dus was heel blij toen ik deze in de winkel zag! Het was de laatste doos en afgeprijsd omdat het een deksel miste :’) (Ah, so lucky!)

 • abby
  7 jaar ago

  ze zien er echt schattig uit :cute: ik heb zelf baby, is nu wel op maar hij is best lekker!

 • Danique
  7 jaar ago

  Wat leuk! Hoe duur zijn deze?

 • 7 jaar ago

  Wat leuk! Ik kende het nog helemaal niet als vast parfum. Heel erg leuk artikel :-)

 • 7 jaar ago

  Wat leuk zeg :D!
  Ik vind die hoofdjes echt zo leuk :D!

 • Anne
  7 jaar ago

  Wat een superleuk artikel! Erg goed geschreven ook. Je hebt me er helemaal van overtuigd dat ik deze parfumcollectie eens even in de winkel moet gaan bekijken :)

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close