Menu & Search

Parfum: Guerlain Insolence

Voor diegenen die het nog niet wisten: ik ben een parfum-minded vrouw. Zo heb ik meer parfums dan schoenen. Ik word ook echt verliefd op geuren, waarna ik een levenslange (maar dus niet exclusieve) relatie met ze aanga. Insolence en ik gaan terug tot in 2006, wanneer het parfum uitgebracht werd.

Geurnoten

Insolence (in het Nederlands ‘onbeschaamdheid’ of ‘brutaliteit’) doet z’n naam alle eer aan. De geur is behoorlijk in-your-face, je kan het niet negeren. Het parfum is speels en jong, maar heeft ook iets supervrouwelijks en klassiek. Het is een geur waarvan ik me kan voorstellen dat mijn oma hem zou hebben gedragen toen ze een twenty-something was net na de oorlog.

top: framboos, bergamot, rode besjes, citroen
hart: oranjebloesem, viooltjes, roos
basis: iris, sandalhout, tonka, muskus, hars

De geur is zwoel maar fris en blijft de hele dag hangen. Hij neemt af in intensiteit, maar transformeert bijna niet. Wat ik zo leuk vind aan Insolence is dat hij me doet denken aan Guerlain make-up: de bekende violetjesgeur. Maar Insolence is veel uitbundiger en erg aanwezig. Toch is er ook dat poederige van de Météorites. Love it.

Onbeschaamd

Impressie van een flapper, uit de Steven Meisel 20’s shoot voor Vogue, september issue 2007.

Het parfum haalt m’n inner flapper girl naar boven. Je weet wel, die nieuwe generatie vrouwen die in de jaren ’20 de high society op z’n kop zetten door de gangbare normen en waarden aan hun elegante laarsjes te lappen. Gevoed door het nieuwe idee van ‘glamour’ en de magie van de eerste films (zwart-wit, zonder geluid, maar oh zo glam!) knipten ze hun haren kort, droegen veel make-up en rockten jurken die – le shock – de onderbenen in de verf zetten. Zij waren het einde van het corset, waren ‘brutaal’ en provocerend en trouwden niet meer met de eerste man waarmee ze het bed indoken. Een revolutionaire generatie vrouwen, quoi.

Maar aangezien Joan Crawford en Louise Brooks niet beschikbaar waren voor de reclamecampagnes, was Hilary Swank dus ook een prima keuze. Telkens ik het parfum op doe, denk ik terug aan The Black Dahlia, de film noir waar Hilary in 2006 (toen Insolence uitkwam) in speelde. Heerlijk.

20 Comments

 1. 11 jaar ago

  de favoriet van mijn mama!

 2. sonja
  11 jaar ago

  jij maakt elke dag mijn middagpauze.Trouwens weer geweldig geschreven.

 3. 11 jaar ago

  Het klinkt heerlijk! Denk dat ik hem maar even moet gaan ruiken :love:

 4. E
  11 jaar ago

  Ik vind dit een geweldig parfum! Doet me altijd aan snoepjes of bubblegum denken ofzo.

 5. Trienke
  11 jaar ago

  Ik deed hem gisteravond op en nu meer dan 12 uur later ruikt hij nog steeds. LOVE IT!

  & Hartelijk Gefeliciteerd :)

 6. 11 jaar ago

  @ Lisa, Esmay en Frauke : Bedankt, lieverds! :love:

 7. 11 jaar ago

  HAPPY BIRTHDAY :love:

 8. 11 jaar ago

  Klinkt lekker :D!

  En trouwens : Happy b’day meid! :D

 9. 11 jaar ago

  Ben heeeel benieuwd!

 10. 11 jaar ago

  Wilde je even een gelukkige verjaardag wensen! Heb een geweldige dag :D

 11. 11 jaar ago

  Bij deze geurmoet ik altijd een vriendin denken die draagt deze echt altijd!

 12. 11 jaar ago

  Hmmm, het maakt mij nieuwsgierig hoe die in het echt ruikt nu :) Zal het eens gaan ruiken in de winkel dan :) Bedankt voor de review!

 13. 11 jaar ago

  Nu mijn spaarkaartje van het Nieuwsblad vol geplakt is met zorgvuldig verzamelde spaarpunten, moet ik opzoek naar een nieuw parfum die mijn collectie mag aanvullen. Zal tijdens mijn zoektocht ook eens aan dit exemplaar gaan snuffelen. Wie weet wordt ik ook verliefd.

 14. 11 jaar ago

  Oh bah, ik vind deze vies! Heel muffig ofzo.. Brrr..! Het flesje is echter wel Prachtig (met een hoofdletter ja!).

  • 11 jaar ago

   Tja, ieder z’n ding. Als je niet van poederig of viooltjes houdt dan is deze geur inderdaad helemaal niets voor jou.

   (Ik <3 it ... xD)

 15. 11 jaar ago

  geweldige review!

  en een flapper girl? nooit van gehoord! zo leer ik ook nog eens wat :D

 16. 11 jaar ago

  Ik hou van dit soort reviews! Ik hou ook van Guerlain. Weet alleen niet zo goed of ik deze nou wel of niet lekker vond.. Maar dat maakt niet uit:) vind je review wel nog steeds leuk!

  • 11 jaar ago

   Héhé – thx chica! :)

 17. 11 jaar ago

  Ik ben erg benieuwd naar deze geur!