Menu & Search

Parfum : Estée Lauder Beyond Paradise

Het zonnetje schijnt en echt warm is het nog niet, maar zon is zon en dat wil zeggen lente. Eindelijk! Tijd voor mijn favo lenteparfum, dacht ik zo.

Beyond Paradise werd voor Estée Lauder gecreëerd in 2003 door neus Calice Becker. Zij is ook verantwoordelijk voor klassiekers als J’Adore van Dior, Tommy Girl van Tommy Hilfiger en meer recent zat ze mee in het team dat ons Lola van Marc Jacobs gaf.

Het parfum opent met een frisse mist van oranjebloesem, hyacint, pompelmoes*, bergamot, citroen en jaboticaba-bes met in het hart een exotisch boeket van gardenia, orchidee, roze kamperfoelie, jasmijn en Japanse mahonia. De basisnoten zijn Natal-pruimenbloesem, gouden melaleuca (beter bekend als Tea Tree), zebrano-hout en ambrette-zaden uit de Indische hibiscus.

Ik ruik vooral de witte geur van gardenia in het midden van een fris maar zoet, romig parfum. Het doet me denken aan een zwembad op een hete vakantiedag, in de hoteltuin met duizend-en-één exotische bloemetjes.

Het is een geur die je ofwel heel erg kan appreciëren, ofwel niet kan verdragen. Het hangt ook heel erg af van je persoonlijke chemie : hetzelfde parfum (élk parfum, niet alleen Beyond Paradise!) ruikt heel anders bij verschillende personen. Deze geur ruikt bijvoorbeeld heel onaangenaam op de huid van mijn moeder : doordringend, om hoofdpijn van te krijgen. Maar bij mij ‘kalmeert’ hij, hij blend met mijn huid en ruikt zoetig, romig en een tikje fris.

Heerlijk zomers, atyptisch tropisch en helemaal mijn ding. Yum.

Ken jij de geur? Ben jij een lover of een hater?

* Een ‘pompelmoes’ is bij onze Nederlandse buren beter bekend als grapefruit.

14 Comments

 1. Isiahtum
  9 uur ago

  buy cipro cheap ciprofloxacin order online

 2. GeorgeaburE
  16 uur ago

  https://withoutprescription.store/# comfortis without vet prescription

 3. Isiahtum
  2 dagen ago

  natural remedies for ed cheap erectile dysfunction pills online

 4. Edwardlag
  5 dagen ago

  tadalafil soft gel capsule 20mg tadalafil united states

 5. HomerFieme
  1 week ago

  lipitor 80 mg tablet how much is lipitor discount

 6. ShelbySof
  1 week ago
 7. 3 weken ago

  canada ed drugs buy cheap prescription drugs online

 8. 3 weken ago

  non prescription ed drugs buy prescription drugs without doctor

 9. 4 weken ago

  ivermectin brand name ivermectin nz

 10. Evi
  12 jaar ago

  Is een heel leuk parfum! heb hem ook lange tijd gedragen, maar nu is ie helemaal op… misschien toch maar eens een nieuw flesje halen ;)

 11. trienke
  12 jaar ago

  Vrolijk flesje zeg!

  • 12 jaar ago

   Echt hé :3 Net een druppel regenboog … :love:

 12. 12 jaar ago

  Mo Zeg, toevallig kocht ik vandaag de ‘fake’ versie ervan !!!! :-) Zodus ja, ik ruik hem graag!!! Ik heb momenteel geen budget om de $- versie te kopen dus hield ik het maar bij de fake ;-)

  (je kan er een foto van zien in m’n laatste nieuwe post van vandaag :-))

 13. 12 jaar ago

  Ik ken de geur nog niet. Ga hem eens ruiken als ik in de buurt van een parfumerie ben.

  Ik ben zo iemand die heel snel hoofdpijn krijgt van een parfum helaas.
  .-= – Mijn laatste post : Kort artikel over nagellak =-.