Parfum: Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Parfum: Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle

Nog niet zo lang geleden stond ik met mijn moeder in de parfumerie om een cadeau te kiezen voor één van haar beste vriendinnen.  Hypnotic Poison van Dior is één van haar favorieten dus liet de winkeldame ons ook de nieuwste variant ruiken:  het Eau Sensuelle, dat was toen echt nét uit.  “Lekkere geur,” dacht ik nog “maar niet mijn ding.”  Een maand later stond ik aan de kassa van de dichtsbijzijnde Ici Paris XL mijn flacon van 50 ml af te rekenen.

Ik ben een Hermès-meisje met enkele Guerlain escapades, en zo’n zwaardere geur is niets voor mij.  Dacht ik.  Ergens in mijn parfumschuif staat een al wat oudere fles L’Instant de Guerlain met een warme basis van vanille die ik enkel draag als het bitter koud is of als ik eh … een afspraak heb met m’n love-interest.  Jeweetwel.  Dat soort parfum dus.  En ik dacht één is al genoeg,  ik moet niet nog meer verleidelijke vanille in die schuif.  Tja.
Sinds enkele weken zit het Eau Sensuelle 24/7 in mijn handtas.  Wegens een zwaar geval van can’t-live-without.  Ik draag het zelfs wanneer ik thuis in m’n pyjama zit.  En die ene dag dat ik op het werk tot de conclusie kwam dat m’n flacon nog thuis lag, heb ik in een vlaag van paniek gegoogled hoe ver de dichtsbijzijnde parfumerie was en berekend hoe lang ik onderweg zou zijn.

Het parfum is een creatie van neus Francois Demachy die verantwoordelijk is voor de laatste geuren van Dior (geef die man een medaille, al is het al alleen voor de drie Escales!) maar ook Fan di Fendi en Givenchy Eaudemoiselle zijn van zijn hand.  Allemaal mijn ding, dus eigenlijk is het nog niet zo heel bizar dat ik viel voor deze fruitige, bloemige versie van Hypnotic Poison. Want hoe je het ook draait of keert, deze Eau Sensuelle is een pak minder ‘zwaar’ dan het originele Hypnotic Poison, me thinks.  Check de noten:

Hypnotic Poison (1998)
bittere amandel, Sambac jasmijn, mossig houtakkoord, vanille-muskus

Hypnotic Poison Eau Sensuelle (2010)
Sambac jasmijn, Damascusroos, heliotroop, bittere amandel, tuberoos, ylang-ylang, oranjebloesem, groene bladeren, vanille-orchidee, sandalhout en muskus

Ik vind het Dior Hypnotic Poison Eau Sensuelle dan ook verrassend draagbaar voor dames die normaal gezien niet van zoet en sensueel houden.  Het is te bloemig en heeft een verborgen snoepjesakkoord dat de boel wat lichter, vrolijker en minder serieus maakt. Tegelijkertijd is het origineel genoeg om niet de zoveelste lichte dertien-in-een-dozijn geur te zijn.  Ah, I like. Muchos!

monica-bellucci-3-z

Model van dienst: Monica Bellucci, naar mijn mening – en die van John Galliano
blijkbaar – nog steeds een van ’s werelds mooiste vrouwen.

Heb jij dit parfum al geroken?

b r o n n e n: NST (info)

Meer Joliette

15 Comments

 • 7 jaar ago

  die vind ik ook zooo lekker. ik heb hem al op mijn lijstje gezet voor kerst :)

 • 7 jaar ago

  klinkt lekker!
  x

 • 7 jaar ago

  Het Eau De Merveilles kan je in BE kopen bij de Inno (een department store) en de parfumerie. Ook bij Hermès zelf. In NL weet ik het helaas niet …

  Ik gebruik trouwens Un Jardin Après Le Mousson, Un Jardin sur le Nil, Eau de Gentiane Blanche en Kelly Calèche. <3

 • rafaella
  7 jaar ago

  Welke Hermès gebruik je? Ik ben op zoek naar Elixer des Merveilles (van hermès), ooit een tester van gehad en love at first sight. Maar kan het nergens vinden (ik woon in Amsterdam) *ZUCHT*

 • 7 jaar ago

  klinkt wel lekker! eens even gaan testen bij de volgende ici paris trip!

 • 7 jaar ago

  ik vind het flesje erg mooi!

 • 7 jaar ago

  Een heerlijk parfum! <3 Lekker zwaar, zoals de meeste Poison's. Love it!

 • Caro
  7 jaar ago

  ooh klinkt geweldig :D
  deze ga ik toch eens reuken binnekort :)

 • 7 jaar ago

  Ik vind de rode verpakking van deze Dior Poison erg lekker, ben benieuwd hoe deze ruikt! Ik ga er zeker even aan snuffelen binnenkort!

  Liefs Ilja

 • 7 jaar ago

  Oeh morgen ga ik naar Zwolle, dus even in de Douglas kijken of ze hem hebben en ruiken ^^!

 • sonja
  7 jaar ago

  ja hoor het is echt een Lisha geur.

 • JustMe
  7 jaar ago

  Dat flesjee ziet er zoooooo mooi uit hihi :D

 • 7 jaar ago

  Ik ben wel nieuwsgierig naar deze geur, maar eens even aan snuffelen! :)

 • Nele
  7 jaar ago

  Deze heb ik nog niet geroken, maar ik had ooit een staaltje van L’instant de Guérlain en die vond ik wel lekker :)

 • 7 jaar ago

  Ik ben op zoek naar een lekker geurtje, ga deze zeker ff “ruiken”.

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close