Menu & Search

Parfum: Aqua Allegoria de Guerlain in Tiaré Mimosa

Dit parfum en Yours Truly ontmoetten elkaar al een tijd geleden in het stad. Ik was aan het wachten op een vriendin, en dat doe ik bij voorkeur niet op m’n eentje in een café (zo zielig en saai, plus het trekt foute kerels aan) maar in de parfumerie. Ik was nog maar nét binnen of de vriendin in kwestie belde me al dat ze net de auto had geparkeerd en onderweg was. Het parfumeriebezoek was dus een quickie – maar op die tijd (wat … 2 minuten?!) was het toch alweer gebeurd : ik was weer helemaal head-over-heels verliefd geworden op een parfum. Gebeurt wel meer. Zeker in het geval van de Aqua Allegoria’s van Guerlain.
Soit. Ik had het parfum dus opgedaan en vluchtte de parfumerie uit.

De geur is lang blijven hangen. Niet alleen in m’n leren jasje (de geur hangt er serieus nu nog steeds in) maar ook in m’n hoofd. Ik moest en zou die Eau De Toilette hebben! En zo geschiedde.

Aqua Allegoria Tiaré Mimosa is een licht-zoet maar vooral ook fris parfum met de geur van witte bloemen. Ik vind het de ideale lentegeur en het heeft een klein beetje Hawaii (de Tiaré bloem, ook wel ‘gardenia’) in zich wat hem een beetje exotisch maakt, dus ook bijster geschikt voor de zomer.

Je moet dit parfum echt wel testen op je huid en het even de tijd geven, want op zo’n papieren strookje in de winkel ruikt hij een beetje chemisch en in-your-face. Dat zijn de roze peper en citrus ennn het papier :lick:  Maar als je hem een paar minuutjes op je huid draagt, transformeert hij zich.

topnoten : citrus, roze peper,
hartnoten : mimosa, tiaré
basisnoten : vanille, vetiver

Dit is een parfum dat ik nu bijna dagelijks draag. Het is zo’n relaxt, licht parfum zonder saai of seutig te zijn. Ik heb het kleinste flacon, maar ga binnenkort misschien voor een groter. Want voor je het weet is je favo Aqua Allegoria uit de collectie! Zo heb ik twee grote flacons Pivoine Magnifique uit 2005 die ondertussen bijna leeg zijn. De geur is nergens meer te vinden! Elke keer dat ik in een boerengat ben – niet zo heel vaak, dus – check ik de lokale parfumerie in de hoop dat ze nog een onverkocht flacon hebben staan …
Ook deze keer wil ik een groot flacon voor het geval dat, weetjewel?

19 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 11 jaar ago

  Waaauw ziet er heel mooi uit, en klinkt echt super fijn <3

  x Martine
  .-= CommentLuv link : I Shopped; A Maxi Dress =-.

 2. 11 jaar ago

  Klinkt goed en ziet er mooi uit!
  .-= CommentLuv link : Belissima =-.

 3. 11 jaar ago

  mooi flesje!

 4. 11 jaar ago

  You’re making me curious!

 5. 11 jaar ago

  wow, klinkt goed! en supermooi flesje

 6. 11 jaar ago

  Klinkt goed :) Zeer mooi flesje!
  .-= CommentLuv link : A day at the races – Monsoon & Accessorize =-.

 7. 11 jaar ago

  Mmm… dit is er eentje dat ik maandag eens ga besnuffelen. Ik vind de flacon ook erg mooi. :cute:

 8. 11 jaar ago

  Wooow, klinkt heerlijk! Citrus en vanilla zijn (samen met kokos) mijn favoriete geuren :yey:

 9. 11 jaar ago

  Ziet er echt super mooi uit, echt een pareltje :bloos:
  Ga ‘em in de Ici Paris eens proberen :D
  En idd je smileys zijn top! :love:

 10. 11 jaar ago

  Ik.Moet.Hebben! Klinkt echt geweldig! Vraag hem wel voor mijn verjaardag :P
  .-= CommentLuv link : Shoplog: 5 juni =-.

 11. Caro
  11 jaar ago

  Vreselijk als je favoriete parfum niet meer verkocht wordt! Ik was hopeloos verliefd op de Chloé Collection 2005, uiteraard ook een limited edition maar dat had ik pas door toen ik nergens meer een flesje kon bijkopen…

  • 11 jaar ago

   Ohnee! Dat is pas echt spijtig zeg!!!
   Hoop ik nooit te moeten meemaken …

   We hebben hier thuis wel een aantal extra flacons liggen van onze favo L.E. parfums. Ook één van de Escada zomergeurtjes :love:

 12. Yara
  11 jaar ago

  :yey: klinkt goed, ziet er ook zo mooi uit !

  maar hoe duur is ie? en hoeveel zit er in?

  of staat dat in het artikel en heb ik er nu serieus 3 x over heen gelezen :cute: ?

  trouwens ben echt fan van jou smilies, zit bij elke zin een passende smilie te zoeken :nono:

  • 11 jaar ago

   Ik ben ook benieuwd naar de prijs.. ;)

   Lijkt me een lekker geurtje met citrus en vanille :D
   .-= CommentLuv link : Bourjois contour clubbing oogpotlood =-.

  • Lisha
   11 jaar ago

   Ik denk dat ik zo’n €40 heb betaald voor een flacon van 75 ml (de kleinste).

   Haha, en thx! Ik heb ze van http://www.kao-ani.com/ Die site is te schattig voor woorden. Ze hebben een hele reeks superkawaii smilies ;)

 13. Michelle
  11 jaar ago

  Ik ben ook erg aan het twijfelen over deze geur. Maar blijft hij op je huid ook lang zitten? Een dag redt hij wel? In je jasje wel, maar dat is stof en dus weer anders dan huid ;).

  • 11 jaar ago

   Nee, je moet hem in de loop van de dag wel nog eens opbrengen. Het is een Eau De Toilette dus die vervliegen sneller (ik ben Eau De Parfum gewoon) en het is ook een geur die goed met je huid blend. Dus na een dag zonder opnieuw aanbrengen ruik je hem wel, maar heel subtiel.

 14. 11 jaar ago

  Ik probeerde ze nog niet maar je maakt me nu wel superbenieuwd hoor :-) !! Ik ben trouwens nog opzoek naar een nieuw HE zomerparfum…momenteel staat Chance Eau Fraiche + z’n haarparfum op m’n wishlist, maar wie weet kan daar verandering inkomen :-)

 15. Veroniek
  11 jaar ago

  De Aqua’s zijn echt zalig hé! Als ik in de buurt van Ici Paris kom, spring ik er altijd binnen om een geurtje uit deze collectie te testen, en ik blijf twijfelen over deze… Misschien volgende keer toch maar eens de sprong wagen.