Orly Bonder basecoat & Won’t Chip topcoat

Orly Bonder basecoat & Won’t Chip topcoat

Ik lak al jaar en dag mijn nagels. De afgelopen twee jaar heb ik welgeteld één dag zonder nagellak rondgelopen, en dat was omdat ik vergeten was een flesje mee te nemen. Felgekleurde nagels, zwoele roodtinten of rebels blauw … love it all! Gelakte nagels vind ik dan ook het ultieme accessoire dat een look maakt of breekt.

Maar als je er altijd strak in de lak bij wil lopen, heb je een aantal goede basics nodig. Mijn secret weapons du jour: Orly Bonder en Won’t Chip, een basecoat en topcoat om je manicure (én je nagels) te beschermen. Ze staan bij mijn favoriete producten van 2010, deze twee flesjes. Reden genoeg om er een artikel aan te wijden, dacht ik zo. 

Bonder

Bonder is dus een basecoat. Je brengt best altijd eerst een laagje van dit spul aan alvorens je met een kleur aan de slag gaat. Waarom? Een basecoat creëert een goede basis voor je nagellak, zodat hij zich goed kan hechten en bijgevolg langer goed blijft zitten.
Het bijzondere aan Bonder is dat hij een rubberachtige textuur heeft. Dat zorgt voor extra binding tussen de lak en de nagel (vandaar de naam ‘bonder’) waardoor je manicure langer mee gaat. Leuke bijwerking is dat het lekker lakken is over een rubberen basis.

Bonder is echter niet de beste basis om je natuurlijke nagels mee te beschermen. Mijn nagels zijn behoorlijk vergeeld … Helaas heb ik dat met elke basecoat die ik tot nu toe probeerde. Volgens mij moet ik gewoon wat vaker naakte nagels. (Not gonna happen.) Maar echt goed beschermen tegen vergeling doet hij dus niet.
Hij staat er trouwens om bekend om rood-tolerant te zijn. Het rode pigment van de lak laat hij door waardoor je nagels rood kunnen kleuren. Dat heb ik zelf nog niet voorgehad, en ik draag hem bijvoorbeeld ook gewoon onder mijn Rouge Fatal. Heb het alleen van horen zeggen dus, maar dacht dat het wel nuttig was dit even mee te geven …

Won’t Chip

Ik draag niet zo vaak een topcoat. Ik lak mijn nagels heel vaak – bijna dagelijks – en heb normaal gezien helemaal niet zo’n last van chips. Tegen de tijd dat er tipwear zou kunnen verschijnen, zit er meestal al gewoon een andere kleur op. Maar de afgelopen maanden had ik een job als receptioniste waarbij ik heel wat facturen moest vouwen en posten. Dames met een gelijkaardige job zullen het wel beamen: wat een complete ramp voor je manicure, al dat gevouw! Echt niet normaal! Dus ik was desperately op zoek naar een goede topcoat die de schade kon beperken. Zonder voorkennis viel ik voor de naam van deze Won’t Chip.

Zoals ik al zei heb ik niet zoveel last van chippende lak. Maar die tipwear, oh my … Daarmee kan dit flesje wel helpen. Méér dan mijn gewoonlijke topcoat (één van Wet & Wild). Op MA zijn ze helemaal niet zo enthousiast over Won’t Chip maar whatever. Geen idee wat die dames allemaal doen dat hun nagels zo massaal gaan chippen, voor mij is hij in ieder geval ideaal. Vreemd.

De textuur van deze topcoat is echt helemaal anders dan van een ‘normale’ topcoat. Check deze foto met halfdroge Won’t Chip en zie hoe hij kreukt en plooit: het is echt een rubberig plastiek laagje.

Conclusie

Extreem handig aan de flesjes is het feit dat de dop van rubber is. Nooit meer mijn pols breken om een flesje open te wrikken! Met zo’n 18ml zijn ze ook rijkelijk gevuld. Even ter vergelijking: Chanel heeft flesjes van 13ml en zowel een O.P.I. als een Essie bevat 15ml lak.

In een gewone situatie – dat wil zeggen : minus het vouwen – doe ik vier tot vijf dagen met een manicure als ik Bonder en Won’t Chip draag. Soms langer, maar dan krijg ik toch wel wat tipwear. Deze producten werken gewoon goed voor mij.

Ik haalde mijn flesjes bij Boozyshop. Beide kosten rond de €10.

Meer Joliette

18 Comments

 • Jozefien
  7 jaar ago

  Hoe lang wacht je tot het echte lakken (aka laat je de basecoat langggggg drogen of zo ’n 3min?)

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed!

 • Nathalie
  7 jaar ago

  Naar deze review was ik écht benieuwd omdat ze tussen je favo producten stonden. En ik ben altijd op zoek naar de ideale base en topcoat! Leuke review!

 • 7 jaar ago

  Lijken me echt goede producten!
  Maar meestal haal ik alles erna 2 dagen er alweer af, dus voor mij is een topcoat ook niet echt belangrijk! :) Maar toch gebruik ik het voor het mooie glanslaagje :P!

 • 7 jaar ago

  Goh nee, ik wacht niet tot mijn nagels droog zijn. Maar ben nogal een trage lakker, dus ze zijn wel half droog tegen dat ik er met een topcoat over ga!

 • 7 jaar ago

  Ben best wel benieuwd nu :-)

 • Vann
  7 jaar ago

  Op MA zijn ze er precies allemaal heilig van overtuigt dat je topcoat moet aanbrengen over natte nagellak. want ik volg schoonheid en heb 2 jaar manicure gehad en het lijkt me vrij vreemd om topcoat over natte nagellak aantebrengen. zo hebben wij het toch nooit geleerd ;)
  doe jij het ook zo want bij jou blijft hij wel heel lang zitten, een gewone nagellak heeft bij mij bijna altijd na zeker een dag “redelijk” wat tipwear maar ben wel vrij perfectionistisch op dat vlak :)

 • 7 jaar ago

  Die topcoat ziet er goed uit, van de base coat blijf ik trouw aan Rituals :)

 • 7 jaar ago

  ^^ Geduld… Niet mijn sterkste punt! Al moet’k zeggen dat’k zeer tempted ben, aangezien mijn mooie manicures altijd chippen like crazy door mijn niet zo sterke *ahum* (nu al de understatement van het jaar 2011) nagels.

 • 7 jaar ago

  Word! Haha ;D

 • 7 jaar ago

  Argh, haat aan papercuts!

  En een tip voor de loslatende nagellak: voor je je nagels lakt eerst de nagel vetvrij maken met zeep en je handen goed wassen. Het minste beetje vet, olie of ander vuil (dat je vaak niet eens ziet of voelt) kan je hele manicure om zeep helpen. Doen, dus!
  Naar mijn ervaring helpt het ook enorm als je regelmatig je nagels polijst met een buffer. Dit het oppervlak van je nagels. Dat lakt beter, imo.

 • Karo
  7 jaar ago

  Klinkt goed ! Heb echt dringend een nieuwe basecoat nodig, mijn manicure haalt meestal zelfs de 2e dag niet :ween: Er komen soms hele delen los van m’n nagels, het lijkt wel alsof de nagellak los komt van mijn nagels, dus ik denk het door m’n basecoat komt, of zou het aan iets anders liggen ? Aan de nagellak zelf ligt het niet denk ik, heb het zowel bij cheap spul als bij OPI en Essie…topcoat is van INM.
  Ik werk als secretaresse, dus ja ik begrijp je volledig trouwens ! Al dat kantoorspul en papier is niet gemaakt voor mooie manicures, boo ! Heb ook altijd overal sneetjes in m’n handen :(

 • 7 jaar ago

  klinkt heel erg goed, alleen jammer dat de topcoat niet zo sneldrogend is. hoewel, het is een goed excuus om de afwas niet te doen en wat langer in de zetel te zitten.

 • 7 jaar ago

  Die heeft tijd nodig – het is geen sneldrogende topcoat. Je moet dus wel even de tijd nemen voor je manicure, maar dan zit je ook voor een paar dagen strak in de lak.

 • 7 jaar ago

  Ik ben groot fan van Orly en deze staan al een tijdje op mijn lijstje om te proberen. Ik hoor alleen maar goede verhalen!

 • 7 jaar ago

  Goed review!

 • 7 jaar ago

  Hmm, ik ben wel nieuwsgierig nu! Hoe zit het met de droogtijd van de topcoat?

 • 7 jaar ago

  Goede uitgebreide review!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close