Menu & Search

Origins Original Skin Retexturizing Mask with Rose Clay

Dé beauty goal van 2018? Een heldere, volle, gezonde huid met een heftige glow. Dit maskertje helpt hier een handje bij...


Met al dat sheetmasking going on, zou je haast vergeten dat ik nog steeds heel erg into ‘oldschool’  (tubes / potjes / sachets) maskertjes ben. Grote liefde in de categorie: dit Original Skin Retexturizing Mask with Rose Clay van Origins.

[korra_small_gradient_separator]

skin is in

Dé beauty goal van 2018? Een heldere, volle, gezonde huid met een heftige glow. Zowat alle merken komen met glow creams: vloeibare highlighters en lotions met allerhande parelmoer finishes. Maar alles start natuurlijk met de naakte huid. Zelf gezegend met een huidje dat allesbehalve perfect is – can you spell ‘drama queen’ ? – heb ik een arsenaal aan producten om moeder natuur een duwtje in de rug te geven. Ik stel je vandaag mijn weapon of choice van ’t moment voor.

roze(n)

Iedereen weet: there’s no such thing als too much roze. Niet voor mij, het is mijn favoriete kleur – no shame! – en dat was het al voor millennial pink de plak zwaaide. Barbie heeft er geen hand in, ik was meer van de My Little Ponies en de kleuren die in mijn kindertijdnostalgie-logica (keimooi woord) voor altijd van hen zijn, zijn pastelgeel en mintgroen. DUS! Ok, nobody cares, Leffelaer: terug naar dat maskertje!

[korra_icon icon=”poop”]

Hoewel er rozenextract in de lange ingrediëntenlijst van dit Origins snoepje staat, doelt de ‘Rose Clay‘ in de naam van dit masker echt wel op pink clay: roze klei met al z’n bekende voordelen. In dit geval vooral het diep reinigen van de huid – propere poriën, hooray! – en het exfoliëren wat de doorbloeding en celvernieuwing stimuleert. Dofheid wordt letterlijk weggeveegt: de huidtextuur en -teint gaan er al van het eerste gebruik op vooruit.

De formule is geschikt voor de droge, normale én vette huid. Gevoeligere huidjes kunnen het exfoliëren beter skippen en spoelen gewoon af. Wie een heel gevoelige huid heeft, deze is niet voor jou (maar dat wist je waarschijnlijk al toen je ‘klei’ las).

gebruik

Kies de beste producten voor jou. Wetenschappelijk bewezen effectief. Probeer nu!

Ik gebruik dit zowel ’s ochtends als ’s avonds (natuurlijk niet op dezelfde dag, geef je huid een break van minstens 48 uur) als extra stap na m’n standaard reinigingsroutine en voor het aanbrengen van toner, essence, serum, moisturizer, the works.

Aanbrengen, tien minuutjes laten zitten en verwijderen met water. Je voelt zelf wanneer het masker ‘klaar’ is: het voelt droog & trekkering aan op de huid. Tijd om af te wassen! Maak je vingertoppen nat en masseer er voorzichtig de huid mee. De superkleine zandkorrels van de klei zijn abbrasief, dus wees lief voor je huid en ga niet schrobben.

Het resultaat is een superschone, geëxfoliëerde huid.

[korra_small_gradient_separator]

o.a. bij Parfuma en Planet Parfum
€25/100ml

0 Comments