Menu & Search
Opgemaakt – april ’19

Opgemaakt – april ’19

Ik waag me aan een 'opgemaakt' blogpost. Deze eerste edit. is vooral skincare & haarverzorging.


In mijn tien jaar van Joliette.be heb ik nooit een ‘opgemaakt’ blogpost gedaan, toch een klassieker in het beautyblog genre. Ik heb de lege verpakkingen vaak bewaard met het oog op een artikeltje, maar bedacht me uiteindelijk steeds dat ik jullie niet wilde lastig vallen met, wel, mijn vuilnis. Toch vind ik het stiekem leuk om te zien wat anderen hebben opgemaakt. Dusss bij deze mijn meest recent opgemaakte producten en hun rebuys/opvolgers. (Leuk? Stom? Lemmeknow.)

Er zit nog een beetje secretaresse in mij, want ik heb het aangepakt met een euh … excelleke. Soortvan. Producten met een * heb ik ontvangen via PR. Sommige van de producten zijn rebuys van wat ik ooit via PR ontving, die heb ik niet gemarkeerd.

Hou rekening met het feit dat ik veel samples heb liggen en meestal de voorkeur geef aan die uit te testen voordat ik zelf iets koop, tenzij ik echt iets specifieks nodig heb of gewoon te nieuwsgierig ben. Dat heeft voordelen (spaart veel geld uit, je ontdekt dingen die je niet zelf zou kopen) en nadelen (je beperkt je tot wat je hebt liggen, eenheidsworst qua blogposts want iedereen krijgt hetzelfde).

Wauw, deze blogpost is uiteindelijk een kleine illustratie aan het worden van mijn beroepsmisvormingen. Bon. Here goes.

opgemaakt

L’Oréal Professionnel Mythic Oil Detangling Spray* Joico K-Pak Luster Lok*

vervanging

Dr. Hauschka Gezichtslotion* Delbôve Eau Sorcière
Medik8 Hydr8 B5* Yves Rocher Hydra Végétal Ultra-moisturizing Liquid Serum*
Dior Hydra Life Time To Glow Ultra Fine Exfoliating Powder*
Bumble And Bumble Prêt-à-powder dry shampoo Batiste droogshampoo*
Urban Decay All Nighter setting spray Urban Decay All Nighter setting spray
Dolly Wink wimperlijm Velour Lash Adhesive
Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair Aveda Damage Remedy Daily Hair Repair*
rebuy   L’Occitane Pivoine Pure Perfecting Purifying Foam L’Occitane Pivoine Pure Perfecting Purifying Foam
first Shiseido Essential Energy Moisturizing Cream* Evidens De Beauté La Crème Sakura*

 

(Ja, ik maak mijn foto’s gewoon op tafel. Profesh af. 🤠)

Niet alles wat ik super vond, heb ik opnieuw gekocht omdat ik nog wel wat anders had liggen waar ik benieuwd naar was. Andere favorieten zijn onvervangbaar en kocht ik dus opnieuw. Van de L’Occitane reinigende mousse had ik twee backups dus die gebruik ik waarschijnlijk eerst op. Het is een enorm efficiënt product waarvan ik z’n gelijke nog moet ontmoeten, dus ik koop die zonder aarzelen in sets. Reinigt de poriën enorm grondig en egaliseert mijn teint. Ook de Aveda damage remedy haarlotion is ongeëvenaard en over m’n holy grail All Nighter ga ik zelfs niet beginnen.

De Batiste is nog niet bijna zo goed als de Bumble And Bumble, maar ik heb er een paar bussen van staan dussss … mja. Al kan ik niet beloven dat ik binnenkort geen nieuwe B&B ga halen, het gemis is groot. De Joico spray is ook bijna op, dus ik ben in the market voor een vervanger.  Hetzelfde wat betreft het Dior poeder, al weet ik wat dat wordt: één van mijn Dermalogica liefdes, de Daily Microfoliant of de Daily Superfoliant (ik beslis wel in de winkel). De Dior was enorm fijn, ik heb hem dan ook opnieuw gekocht, maar de verpakking blijft onmogelijk onhandig (ik heb het poeder uiteindelijk in een lege pot van dagcrème gestoken) dus ik geef die strijd op. De fancy Evidens De Beauté staat al lang in de wachtrij en ben blij dat ik er nu aan ben kunnen beginnen. Ruikt heerlijk, voelt super, … Benieuwd wat hij op langere termijn gaat doen.

Ondertussen ga ik gewoon verder met mijn routine(s) en gebruik ik andere dingen verder op. x

1 Comment

  1. Jessica
    3 jaar ago

    Ik vind ‘opgemaakt artikels’ zalig om te zien. ;) Zo zie je tenminste welke producten goed genoeg waren op volledig op te gebruiken.