Menu & Search
On blogging: burgers, lipstick & een Engelse tuin

On blogging: burgers, lipstick & een Engelse tuin

2F77972D00000578-3364932-_Cause_you_re_a_good_cake_and_you_know_it_The_account_was_starte-a-22_1450394056486A photo posted by @drakeoncake on

Vriendin / co-blogger dit weekend tegen mij, tijdens dindin (lees: vijf-minuten-pity-party / zelfhulp clubje over ’n burger & ginger ale): “Word jij nog blij van de zoveelste nieuwe lipstick release van ’t seizoen?” Mijn schouders omhoog en een understated: “Eigenlijk wel.” Playing cool, want de waarheid is na zeven jaar bloggen – mijn domein bestaat vandaag exact zeven jaar – dat élke keer wanneer ik een nieuwe lipstick binnen krijg een klein vlindertje in mijn hoofd enthousiast rondfladdert en kirt “OMG zie die kleur! Hoe ziet die er uit op mijn lippen? Kan deze naar kantoor, pakt van wel … YAY ik draag hem naar kantoor vandaag! DEZE KLEUR <3!” enzo.

Word jij nog blij van de zoveelste nieuwe lipstick release van ’t seizoen? – Ja.

Realtalk, lieve lezer: het internet is veranderd. Het gezellige clubje make-up geeks van vroeger is niet meer, of ik voel het toch niet meer. Mijn feeds bestaan uit perfecte, photoshopped instagrammers waarvan je al lang niet meer weet of de 101k volgers echte mensen zijn – en of je daar wel iets om geeft. De afstand tussen publishers en followers lijkt groter dan ooit. De tig comments van vroeger op mijn artikels, juist wanneer ik daar aan begon te wennen, bleven uit. Maar ik blog nog. En jullie lezen nog. En jullie geven nog een fuck. Samen zijn we nog benieuwd naar de nieuwe releases en lezen / schrijven we tussen twee jobs door over de nieuwe releases, trends en under-the-radar ontdekkingen. We zijn geen hechte groep meer, maar ik heb door de jaren heen alvast een aantal onder jullie leren kennen als waardevolle individuen. Sommigen zijn vrienden geworden waarmee ik iets ga drinken (zie de vriendin hierboven), anderen lees ik op tijd en stond in mijn mailbox, op hun eigen blog of in hun boek. In zeven jaar tijd zijn we alle kanten op gegroeid als een Engelse tuin, mooi in al haar wildheid. Hoewel ik de meesten van jullie nooit zal kennen, elk woord is persoonlijk aan jou gericht: I don’t take ‘lieve lezer‘ lightly.

Dus dank u, lieve lezer, om er te zijn voor mij. Om mij niet alleen te laten met dat kleine, enthousiaste vlindertje, en de liefde voor make-up en cosmetica te delen. Al was het maar omdat ik op die manier een reden blijf hebben om zelfs wanneer de wereld lijdt onder terreur en photoshop ik schaamteloos over lipsticks kan blijven schrijven. Een stukje digitale verjaardagstaart voor u. Santé!

http://www.instagram.com/p/BCn-ldWmqUO/

Save

Save

20 Comments

 1. 1 maand ago

  Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 2. 1 maand ago

  Hi there, the whole thing is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that’s in fact fine, keep up writing.

 3. 2 maanden ago

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who had been conducting a little homework on this. And he actually ordered me dinner because I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this topic here on your internet site.

 4. 2 maanden ago

  برای این منظور سرمایه گذار باید یک طرح توجیهی یا بوم کسب و کار ارائه نماید و در صورت موافقت وزارت اقتصادی و مهاجرت یونان برای راه اندازی این طرح می تواند اقامت یونان را دریافت کند. یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری و اخذ اقامت یونان، روش خرید سهام به صورت بلند مدت در یونان سات که به امضا قرارداد ده ساله سهام هم شناخته می شود. اقامت قدرت اقتصادی بدون اجازه کار می تواند تا هر زمان ادامه داشته باشد مگر اینکه فرد بعد از اقامت اولیه دو ساله و یک تا 2 بار تمدید اقامت سه ساله یونان، درخواست اقامت دائم یونان برای خود و خانواده اش بدهد و در صورت موافقت با اقامت دائم در کشور یونان، او می تواند برای انجام فعالیت تجاری در یونان اقدام کند. اما دانشجویان خواهان ادامه تحصیل در یونان از کشورهای غیر اتحادیه اروپایی بایستی از طریق ویزا تحصیلی یونان اقدام کنند. شمار فراوانی از این دانشگاه ها خود بصورت مستقیم و به عنوان یک کلاس اضافه و یا با بستن قرارداد با موسسات آموزش زبان، دوره های آموزش زبان یونانی را برای دانشجویان خود ترتیب می دهند که البته هزینه جداگانه دارد.

 5. 2 maanden ago

  Everything is very open with a clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is very helpful. Many thanks for sharing!

 6. 2 maanden ago

  Having read this I thought it was extremely enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 7. 6 jaar ago

  @ Petra: Yay! Danku! <333

  @ Lisa: Merciii! <3

  @ Beautyloves : Haha! Maar goed gezegd. De essentie is alles! :) Ik ben altijd blij om te zien dat er nog zo'n groot deel van die 'oude garde' overeind staat. <33

 8. 6 jaar ago

  Proficiat! En herkenbaar. Soms besef ik dat we tot de ‘oude garde’ behoren. Die bloggers die liefst niet met hun echte naam en al zeker niet met hun gezicht herkenbaar op de blog durfden. Die als bakvissen naar een event mochten, haha. Wiens lay-out en blogstijl een beetje gepruts en geprul was, en niet vanaf dag 1 gepolijst en afgelijnd. Het bloglandschap is hard veranderd, maar daardoor grijp ik misschien net weer meer terug naar de essentie: ik doe op mijn blog toch net wat ík wil, nèh. En we lezen tussendoor ook nog blogs, dus vooral blijven bloggen :-)

 9. 6 jaar ago

  Congratz! Ik ben dan wel geen fervente comment’er, ik lees alles van a tot z – keep up the good job!

 10. 6 jaar ago

  Hiep hiep hoera!! En hartjes <3

 11. 6 jaar ago

  @ Sonja & Marijke: Merci! <3

  @ Mieke & Elien: :) <3

  @ Dresses and Daisies: Dat is waar. & Zo mooi!

  @ Veroniek: Aw, danku, zo leuk om van jou te horen. :) Merci om de tijd te nemen om mij dat te vertellen, doet zo veel! <333

  @ Kiss & Make-up: Don't let it get to you, toch niet te veel. Het zal wel weer veranderen, hoop ik/geloof ik.

  @ Dzenita: ZO leuk om te horen! Dan ben ik toch al in mijn opzet geslaagd. :) Alle begin is moeilijk, maar ook spannend en een beetje magisch. Neem alle tijd om iets op te bouwen op de manier waarop jij het wil, vergelijk jezelf niet te veel met anderen en amuseer je! Dat schijnt altijd door en maakt alles mooier voor jezelf én je lezers. <3

  @ Nathalie: Ik begrijp je. Het lijkt mij echt moeilijk om te beginnen bloggen in deze tijd, langs de andere kant zijn er veel middelen en informatiebronnen beschikbaar die er vroeger niet waren. Dat kan wel wat stress geven, denk ik. Vergeet nooit: jezelf vergelijken met anderen/andere blogs geeft altijd frustratie want er is niemand/geen blog zoals jij/de jouwe. Dat is een cliché, maar het is écht zo! Laat je niet demotiveren. Durf afwijken van de typische look en manier van schrijven / foto's maken. En doe vooral lekker wat je zelf leuk vind. Let the creativity flow. :) Heel veel plezier & succes!

 12. Nathalie
  6 jaar ago

  Ik volg je blog al een tijdje en heb mede door je artikels echt zin gekregen om er ook aan te beginnen! Maar het verhoogt inderdaad de drempel dat de meeste blogs van in het begin ‘perfect gepolijst’ lijken te zijn.

 13. 6 jaar ago

  Ik blog nog maar sinds kort en heb eigenlijk geen idee van wat ik aan het doen ben, maar dit bericht moedigt me aan :)

 14. 6 jaar ago

  Amen to that.

 15. 6 jaar ago

  Happy Blog Birthday!

 16. 6 jaar ago

  Happy blog birthday! Inderdaad, de blogging scene is HARD veranderd. And it’s getting to me. Maar bon, voorlopig doe ik ook gewoon lekker verder.

 17. Veroniek
  6 jaar ago

  Proficiat, 7 jaar is al de moeite! Ik zeg niet veel, maar ik kom hier graag. Mooie foto’s en een leuke schrijfstijl en een duidelijk liefde voor de chouchoukes…

 18. 6 jaar ago

  Tgoh… We doen het vooral omdat we het graag doen. Anders had je die 7 jaar niet bereikt.
  En ik deel je mening over de vrienden. Het mooiste wat ik van bloggen kreeg, zijn vrienden voor het leven.

 19. Mieke
  6 jaar ago

  You said it!

 20. sonja
  6 jaar ago

  proficiat en santé !