Menu & Search

Oils of Life: Intensely Revitalising Gel-Cream, The Body Shop

In mijn laatste ‘skincare routine’ blogpost van september vertelde ik al een klein beetje over mijn crème crush du jour. De Oils of Life lijn die The Body Shop afgelopen zomer introduceerde, blijkt een mooie match met mijn huid. Meer over dit fijne product.

perfect match

Wie mij volgt op instagram en snapchat (lalalishaaa) heeft het mogelijk live gezien deze zomer: mijn trip naar Londen met The Body Shop om aldaar de nieuwigheden van het merk te gaan ontdekken. Eén van die nieuwigheden was de Oils of Life lijn. En lemme just tell you, lieve lezer, die is fijn. Heel fijn. De lijn richt zich op de iets oudere huid, met tram 3 nog maar één halte verwijderd, beschouw ik mijzelf als prima proefkonijn. Ondertussen gebruik ik de producten al enkele maanden en ben ik blijven hangen aan de Intensenly Revitalising gel-cream, de lichtste formule van de lijn die door zijn geltextuur perfect bleek voor het warmere weer. Nu het kouder wordt en mijn huid de afwisseling moet trotseren tussen de kilte buiten en de droge lucht van een verwarmd kantoor, is het misschien tijd om over te stappen op de vollere, romige crème…

oils of life

“Zo lang The Body Shop bestaat zijn we wereldwijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en laten we ons inspireren door traditionele, eeuwenoude beautyrituelen.” – Arnaud Jeanteur, general manager The Body Shop International

In een terug-naar-de-roots beweging, komt The Body Shop nu met een lijn gebaseerd op drie zaadoliën. Zaadolie in cosmetica is helemaal niet nieuw. Zoals de quote hierboven al aangeeft, worden de drie oliën van de Oils of Life formule al eeuwenlang gebruikt over de hele wereld. In de gecommercialiseerde Westerse cosmetica zit minerale olie (derivaat van aardolie) nog steeds op de troon. Ik ga op dit moment niet verder in op de zin of onzin van minerale olie (dan wordt dit een blogpost van 5.000 woorden) maar laat het ons houden bij het feit dat steeds meer mensen zoeken naar een alternatief voor mineralie olie en <insert Game of Thrones intro> de klant is koning, dus dan is het wel zo leuk om de handen uit de mouwen te steken en de klant een goed alternatief aan te reiken, toch? Juist.

“ Elk zaadje bezit in de kern het vermogen om een nieuw leven te geven. Deze natuurlijke krachtboosters zijn dan ook voorzien van fundamentele voedingstoffen, zoals antioxidanten en vitaminen.” – Jennifer Hirsch, Beauty Botanist voor The Body Shop

Zaadolie heeft over het algemeen een lichtgewicht textuur en werkt goed in op de huid. Het voelt niet vet aan, blijft niet dik op de huid liggen maar versmelt mooi en dringt redelijk snel in. Het maakt de huid zacht en soepel. De drie oliën gebruikt in de Oils of Life formule herstellen de huid ook en minimaliseren irritaties. De cocktail bestaat uit zwarte komijnzaadolie uit Egypte met een hoge concentratie antioxidanten, cameliazaadolie uit China met een hoge concentratie onverzadigde vetzuren en rozenbottelzaadolie uit de Andes voor een hoge concentratie omega 3 en omega 6.

tried & tested

Zoals ik hierboven al aangaf: ik ben fan. Voilà, dat is lekker ongenuanceerd. Een goede review zou natuurlijk bestaan uit een evenwichtige lijst van plus- en minpunten. Thing is, ik heb maar één minpunt. De crème had in een tube of een pompje kunnen zitten in plaats van in een pot. Hygiënischer en komt volgens mij de houdbaarheid & werking alleen maar ten goede. De lijst onder titel ‘thumbs up voor:‘ is echter veel langer.
De gel-crème voelt fris en licht aan op de huid, smeert makkelijk uit en dringt goed in maar ook niet zo snel dat je na vijf minuten niet meer het gevoel hebt dat je juist dagcrème hebt aangebracht. Mijn huid voelt langdurig comfortabel en gehydrateerd maar niet vet. Het product ruikt prettig, een beetje kruidig (hallo komijnzaad) en ik kan niet zeggen dat ik nog niet overwogen heb ervan te proeven … ahum. Meteen na aanbrengen heeft de huid een zachte glans. Op lange termijn kan ik inderdaad spreken van een mooie glow. De crème verstopt mijn huid niet, ik krijg geen pukkeltjes, integendeel: hij helpt mooi om maandelijkse onzuiverheden te genezen. Ik krijg andere crèmes binnen maar vind het moeilijk om deze gele pot opzij te schuiven. <3 Uiteindelijk is dit ook helemaal geen dure dagcrème: voor een pot (binnenkort een pompflacon, anders?) van 50ml betaal je €29. Dus jawel, lieve lezer, we hebben hier te maken met een aanradertje. ’t Is maar dat je het weet.

oilsoflife

P.S. Een merci aan The Body Shop om me dit product in avant-première voor te stellen en me de kans te geven om jullie toen de sneak peeks te laten zien.

*
verkoopinformatie

sinds 15 september 2015 verkrijgbaar bij The Body Shop

Oils of Life Intensely Revitalising gel-cream €29 / 50ml
Oils of Life Intensely Revitalising cream €29 / 50ml

 

Save

6 Comments

 1. 6 jaar ago

  Ik ben fan van de iets rijkere versie. Hoewel dit in het begin niet het geval was. Vooral de natuurlijk geur maakt me al redelijk blij. Maar last but not least, mijn huid bleef gehdydrateerd. Toppie!

 2. 6 jaar ago

  Zo te lezen ben jij er heel tevreden over, ziet er ook allemaal goed uit

 3. 6 jaar ago

  TBS heeft zichzelf echt overtroffen met deze lijn vind ik, ben echt fan.

 4. 6 jaar ago

  Ik ben gek op TBS. Dit klinkt als een heel fijn product en laat mijn dagcreme nu net op zijn!

 5. 6 jaar ago

  Wat bijzonder om zoiets mee te mogen maken zeg!

 6. 6 jaar ago

  Wat leuk dat je er zo tevreden over bent!