Menu & Search
Office essentials: wat niet mag ontbreken op mijn bureau

Office essentials: wat niet mag ontbreken op mijn bureau

De 4 beauty essentials die mijn permissie hebben om rond te slingeren op en rond mijn workspace.


Maandag! Helemaal klaar voor een nieuwe week met – hopelijk – een flinke dosis lentevibes. 🌸 Maar come rain or shine, ik heb altijd een aantal beauty basics bij de hand.

[hygge_icon icon=”hexagon-fill”]

handlotion


Een totale no-brainer: een goede handcrème. Wat belangrijk is voor de ene (snel intrekken) staat voor de ander veel lager op de prioriteitenlijst, het is maar wat je nodig hebt en wat jouw job al dan niet toelaat.

Zo heb ik een verzachtende handcrème met honing voor wanneer ik bezig ben/ga zijn met dossiers, omdat mijn huid nogal reageert op de rubberen elastiek waarmee die worden gebonden. Op andere dagen, wanneer ik vooral veel typ en ik dus geen documenten kan beschadigen met een vette crème, gebruik ik graag mijn Grown Alchemist.

Hoe dan ook, handcrème is zo’n product waar ik graag in investeer. Het blijft een rust- en verwenmomentje in het midden van een misschien superhectische dag. Make the most of it, denk ik dan!

Op de foto: GROWN ALCHEMIST Persian Rose and Argan Extract Intensive Hand Cream

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

face mist


Een face mist is echt zo heerlijk! Een flacon bij de hand houden helpt me m’n hoofd letterlijk koel te houden in de zomer. Ongeachte de temperaturen op kantoor, geeft een face spray me een snelle opkikker doorheen de dag.

Naargelang de formule heeft het ook nog eens fijne voordelen voor de huid, op de houdbaarheid van mijn make-up look en/of een aromatherapeutisch effect.

Mijn favorieten? De cultklassieker CAUDALIE Beauty Elixir (lees meer) voor de zomer, deze KENZOKI Eau Douce De Lotus Frais (op de foto) voor de rest van het jaar. Deze heeft zo’n ongelooflijk zalig zachte geur, enorm verslavend.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

easy lippie


Ik noem het bewust lippie en geen lipstick, want hoewel ik altijd wel een paar lipsticks bij de hand heb, gaat mijn voorkeur uit naar een multifunctioneel product dat mij voorziet van een aantal zaken. Zo wil ik hydratatie, een kleurtje dat ook nog eens goed blijft zitten – wie heeft er tijd, laat staan de tegenwoordigheid van geest wanneer je in de werkflow zit – om elk half uur lipgloss bij te werken, srsly?

Liefde van ’t moment is bovenstaande balm-gloss-stain hybride die transparant aanbrengt en naargelang de zuurtegraad en temperatuur van de lippen van een subtiel tot een fel fuchsia kleurt. Het maakt onderdeel uit van de French Temptations lentecollectie van LANCÔME. Ik vertel er heel binnenkort meer over.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

depuffer


Eigenlijk zou ik nog eens een aantal jade rollers moeten kopen, zodat ik er overal eentje bij de hand heb. Ik wil nooit meer zonder vallen. De koele steen heeft een onmiddellijk kalmerend effect op mijn huid. Omdat het verkoelt, én masseert tegelijkertijd. Vooral onder mijn ogen is dit ideaal voor ’s ochtends.

Wanneer ik al een paar uur naar het computerscherm zit te kijken, haal ik hem opnieuw boven om mijn ogen een minuutje te sluiten en te depuffen. Op het advocatenkantoor waar ik werk, durf ik dat al eens met een gewone theelepel doen, bij gebreke aan m’n Chinese tried & testen jade roller. Een beauty hack die iedereen kent, maar naar mijn mening nog te weinig inzet doorheen de dag.

[hygge_icon icon=”hexagon-fill”]

Pauze tijdens een stevige meeting, vermoeide ogen van een sessie cijferstaten, post-lunch dipje a.k.a. food coma of gewoon echt even geen focus meer? Stretch de rug, benen en armen. Depuff de ogen, spray wat face mist en adem diep in en uit. Masseer de handen met een fijne handcrème, voorzie jouw lippen van een comfortabel laagje en je bent weer een frisse chickadee die ertegenaan kan. 💁🏻 🙆🏽‍♀️

Wat mag er zeker niet ontbreken op jouw bureau?

0 Comments