Menu & Search

NYX Total Control Drop Foundation

De foto hierboven verklapt het al: ik ben tegenwoordig into deze fijne NYX find, de Total Control Drop Foundation. Een redelijk goedkope high-performance no-brainer van een foundation met een goed kleurenaanbod.


De foto hierboven verklapt het al: ik ben tegenwoordig into deze fijne NYX find, de Total Control Drop Foundation. Een redelijk goedkope high-performance no-brainer van een foundation met een goed kleurenaanbod.

verpakking

Het glazen flacon oogt netjes, redelijk strak en higher end dan dit product eigenlijk is. De pipet (dispenser van de ‘drop’ in Drop Foundation) is een handige en propere manier om product uit het flacon te halen en direct op het gezicht aan te brengen. Pipetjes zijn een trend, maar ook gewoon handiger dan de meeste pompjes waarbij het a/ toch moeilijker is om de gewenste hoeveelheid te bepalen en b/ gezien de waterachtige consistentie zou een pompje makkelijker een kliederboel worden. Nog een groot voordeel: de plastiek in deze verpakking kan beperkt worden tot de draaideel van de dop, de rest is glas (flacon + rietje van de pipet), rubber (top/’balonnetje’ van de pipet) en papier (doosje). Een trend die graag zie ontwikkelen.

Het flacon is klein: 13 ml. Then again, je hebt maar weinig nodig, zeker als je twee kleuren mengt. Het flacon geeft aan 24 maanden (na opening) te bewaren.

applicatie

Je hebt maar heel weinig nodig van de NYX Total Control Drop Foundation voor een goede dekking. Ik begin met een druppel per zone (twee wangen, voorhoofd en bovenlip+kin+neus) en werk de foundation uit met een ei-vormig sponsje. Indien nodig, kan je de dekking nog opbouwen of je vingers gebruiken om de foundation aan te brengen.

Voelt heel soepel en luchtig op mijn huid, makkelijk om te vergeten dat je überhaupt foundation draagt. De suede finish draagt bij tot het no-foundation gevoel. Mijn huid ziet er nog steeds uit als huid. Ik werk vaak af met finishing powder, bij voorkeur een subtiel iriserend poeder – zoals bv. de Hourglass poeders of Les Météorites van Guerlain – om de matte finish een beetje te counteren. Blijft ook zonder poeder uren zitten en wanneer de foundation vervaagt, heb ik niet het gevoel dat hij gaat migreren of een beetje cakey gaat zitten wezen in een hoekje/randje/lijntje. Mijn huid komt er gewoon terug door.

Ik varieer tussen TCDF05 Light (winter) en TCDF07 Natural (zomer) of mix de twee. Deze foundation bestaat in 24 kleuren, waarvan de helft kleuren die heel licht of donker zijn, de moeite om te bekijken als je jouw kleur niet bij de drogist vindt.

[korra_icon icon=”tag”]
NYX store en on-line
€17

3 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 4 jaar ago

    @ MANON & @ LOES : Bedankt voor de feedback, dames, zal ik rekening mee houden voor een volgende review.

  2. 4 jaar ago

    Ik vind het er goed uitzien zo. Ik had wel een resultaat foto willen zien

  3. 4 jaar ago

    Deze foundation ziet er heel chique uit! Ik had wel graag een foto gehad van het resultaat op je gezicht, dan zien we wat beter wat het effect is.