Menu & Search

Nuxe verzorging met rozenblaadjes

Mijn obsessie met rozengeur drong onlangs door tot mijn skincare, toen ik deze Nuxe verzorgingsproducten ontdekte tussen mijn post. De producten met (Damas)rozenblaadjes zijn geformuleerd voor de gevoelige huid, ze gaan kalmeren & verzachten. En vooral ook heel lekker ruiken. Een review? Allez dan, omdat jij het bent.

Gelée Exfoliante Douce

De eerste keer dat ik deze gebruikte dacht ik “Whut?!” De exfoliërende gel bevat namelijk een dosis big ass uitziende scrubpartikels – blijkt lycheepit – waardoor ik gilde “No way dat ik deze op mijn huid gebruik!” Maar het product moest getest, en ik heb vertrouwen in Nuxe, dus smeerde ik – hop! – de gel op mijn vochtige gezicht en begon zacht te wrijven. Met de nadruk op zacht, want ik durfde amper druk zetten met een vervaarlijke Scarface in mind. What was I thinking?! De lijn is namelijk gecreëerd voor een gevoelige huid, dus mijn angst bleek al snel op niets gebaseerd.
Na de facial massage-sessie onder de douche kwam ik er uit met een frisse, zachte huid. Mede dankzij het rozemarijnbloesemwater in deze scrub, dat zuivert, ontzwelt, verheldert en poriën minimaliseert.

Gel Démaquillant Fondant

Deze gelreiniger wordt vloeibaar bij het aanbrengen. Door de kokos en macademia-olie vermoedde ik dat hij super zou zijn voor mijn droge huid, maar helaas. Hij is fijn, doch nét iets te uitdrogend om het tot nieuwe favoriet te schoppen. Blijft wel fijn in gebruik, en sinds mijn Shu Uemura olie op is pak ik steeds vaker deze van Nuxe. Hij is het meest geschikt voor een gemengde, gevoelige huid: reinigt zacht en voedt, maar niet genoeg voor dit droge huidje.

Lotion Tonique Douce

Een reiniging is niet compleet zonder toner. Omdat deze rozenblaadjes bevat, maakten mijn gedachten de overhaaste conclusie: rozenwater! Errr … toch niet zonder meer. Het water is gespiked met hamamelisbloesem, klassiek ingrediënt voor toners omdat het de huid tegelijkertijd een boost geeft – de microcirculatie wordt gestimuleerd – én kalmeert. Maar mijn favoriete ingrediënt is toch wel het (plantaardig) hyaluronzuur. Het houdt water vast in het huidoppervlak, waardoor vochtgebrek geminimaliseerd wordt en de huid er voller en dus jeugdiger uitziet. #like
Naast rozen heb ik een tweede beauty-obsessie a.t.m. en dat zijn facial sprays. Dus, lieve Nuxe, maak deze sprayable en ik sjouw hem de hele dag mee in mijn handtas om me af en toe te verfrissen. Merciiii!

prijzen

Lotion Tonique Douce – €15,80
Gel Démaquillant Fondant – €14,50
Gelée Exfoliant Douce – €18,50

nog in het gamma:
Eau Démaquillante Micellaire – €10,20
Lait Démaquillant Confort – €15,80
Eau de Mousse Micellaire – €16,25
Masque Purifiant Doux – €20,90

verkrijgbaarheid

sinds 15 mei bij o.a. de apotheker, Inno, Iu.

13 Comments

 1. 10 jaar ago

  MIjn moeder heeft laatst een zelfbruiner van Nuxe gekocht. :)

 2. evelien
  10 jaar ago

  wauw! site net ontdekt, en echt, wat een prachtige foto’s zijn dit allen! alleen al daardoor wil ik hier dagelijks komen kijken! de reviews erbij maken het helemaal top, hie!! :)

  • 10 jaar ago

   Zo leuk om te horen, bedankt! :)

 3. 10 jaar ago

  Oh, klinkt té fijn om niet uit te testen! Ik plan een tripje richting iu! :-)

 4. 10 jaar ago

  Hmmm, klinkt zalig allemaal! Nog eens een tripje naar de iU plannen, dus :)

 5. 10 jaar ago

  Oooh, I want the scrub! Scrubben doe je inderdaad best voorzichtig, but I love it. Ik gebruik momenteel een scrub van Yves Rocher met abrikozenpitdeeltjes. Ruikt hemels en maakt m’n huid heerlijk zacht. Misschien probeer ik deze Nuxe exfoliant wel als volgende uit.

 6. 10 jaar ago

  Klinkt goed! Ik heb een droge/gevoelige huid en ben gek op de geur van rozen en de werking ervan op mijn huid, wil deze producten dus zeker eens proberen. Kijken of het ook in Nederland te koop zal zijn :)

 7. 10 jaar ago

  mmmm rozenblaadjes :)

 8. 10 jaar ago

  Ah, mmm rozen geur! Die lijken me heerlijk.

 9. 10 jaar ago

  Rozenblaadjes! <3 Ben benieuwd naar deze producten. :)

 10. 10 jaar ago

  Lijken me heerlijke producten! Zijn ze ook in NL te koop? ^^

  • 10 jaar ago

   Laat ik je asap weten, Esmay…

 11. 10 jaar ago

  Mm deze lijn ruikt heerlijk. Ben er zelf verslaafd aan !