Menu & Search

NOTD: petite chérie

Voor deze lente komt Bourjois met de Rendez-vous à Paris nagellakcollectie: glossy macaron pastelletjes op je nagels zijn nooit verkeerd, namelijk. Ik weet niet goed wat het is met dit specifieke lakje uit de collectie, maar ik vind het zooo schattig! Een lievig babyblauw, matchy verpakking, lalala … #liefde! Dekt goed in één laagje (100% in twee), superglanzende finish en blijft ok zitten. Alleen de naam. ‘Adora-blue‘. Really? Ugh! Ik herdoop deze ‘Petite Chérie’. Which reminds me … 
This spring, Bourjois wants us to paint our nails the yummy colours of macarons. The Rendez-vous à Paris collection includes this cutest of cute baby blues: Adora-blue. Since I love everything about it (the sweet hue and matchy packaging, flat brush, good coverage, good staying power and great gloss) except for the name, I’ve decided to pretend this polish is called ‘Petite Chérie’. Which reminds me …

Het ‘Petite Chérie‘ parfum van Annick Goutal zit al een tijdje in mijn hoofd. Een hele zachte, poederige fruitgeur waarin ik in eerste instantie vooral peer en (echte) perzik ruik. Droogt tot een iets eleganter ‘theekransje-in-de-tuin’ soort van geur met noten van gras, frisse nieuwe roze rozen én en basis van subtiel vanille. Het herinnert aan een zorgeloze, onschuldige kindertijd in de tuin van mijn grootmoeder (alwaar ik een paar van haar zorgvuldig onderhouden bloemen plukte en in een bokaal met water stopte ‘om parfum te maken’). Dat maakt dat ik het EDP a/ eigenlijk niets voor mij vind wegens té lief en subtiel, maar ook b/ heel erg verslavend, persoonlijk en mind-clearing. Een parfum dat ik wil, dus, maar niet noodzakelijk om te dragen naar het werk of uit, gewoon … voor mijzelf. Is dat herkenbaar? Of ben ik de enige met vreemde parfumgewoontes?
The ‘Petite Chérie‘ perfume by Annick Goutal has been on my mind for a while now. It’s a very soft and gentle, powdered down fruity scent that smells mostly of pear and fresh, ‘real’ peach cut in half. Dries down to a more elegant and slightly less childish ‘garden tea-party’ sort of scent with notes of grass and new pink roses with a subtle base of creamy vanilla. Reminds me of a careless, innocent childhood of playing in the sun in my grandmother’s  garden (picking some of her treasured flowers and putting them in a jar filled with water to ‘make perfume’). All of this makes the perfume a/ not for me since it’s oh-so sweet and subtle, yet b/ personal, tender, addictive and mind-clearing. So I still sort of need this. I won’t wear it for work or to go out, it’d be a perfume just to wear around the house or whenever I visit family, a scent for … well … myself. Is that strange? Do you recognize this or am I alone in my slightly weird perfume habits?

verkrijgbaar available in Belgium
nail polish @ Inno, Ici Paris XL, Kruidvat
perfume @ Avenue Louise 52 (Brussel), Parfuma (Antwerpen / Wijnegem), Necessities (Antwerpen), Après L’Ondée (Knokke)

prijs price
Bourjois So Laque Glossy €8,50
‘Petite Chérie’ by Annick Goutal €115 / 100ml EDP, 95 / 100ml EDT

24 Comments

 1. 9 jaar ago

  Oh Ish, wat doe je me aan? Dat parfum… het klinkt hemels! <3

 2. 9 jaar ago

  Mooi lakje!

 3. 9 jaar ago

  Mmm ik heb zo een parfum Annick Gouthal dat ik enkel voor mezelf houd. Enkel opdoen als je niet buiten komt of enkele uren voor het slapen gaan.. dan word je zo lekker wakker in diep geurende lakens die je herinneren aan een kickass parfum en een bepaalde persoon. :P

  Iedereen moet 1 geur hebben die compleet voor zichzelf is en niet gedeeld wordt, naar mijn mening toch.

 4. Bieke
  9 jaar ago

  Petite Chérie was mijn eerste kennismaking met de nicheparfums (enkele jaren geleden) en kan me nog steeds bekoren. Normaal hou ik meer van de zware, zwoele parfums (met veel amber, patchoeli, vanille,…), maar dit parfum maakt me elke keer als ik het draag vrolijk en blij!

 5. Mooi pastel kleurtje!

 6. 9 jaar ago

  zou ik zelf nooit dragen maar het staat je wel :)

 7. 9 jaar ago

  Mooi kleurtje!
  Eefje

 8. 9 jaar ago

  Mooie felle nagellak :D x

 9. 9 jaar ago

  Wat een geweldige kleur!

 10. 9 jaar ago

  Echt een heel mooi kleurtje!

 11. 9 jaar ago

  Lekker fris kleurtje, helemaal lente-proof :)

 12. 9 jaar ago

  Helemaal lenteproof! Love it! En die ananas-oorringen, ik ben nog steeds stikjaloers;)

  Liefs

  xoxo

 13. 9 jaar ago

  Wat een mooi, fris kleurtje!

 14. 9 jaar ago

  Wat een leuke kleur!
  Helemaal lente proof ^^

 15. 9 jaar ago

  <3 baby blue nails :D
  Aan je omschrijving te horen mag het parfum er ook wel zijn :)

 16. 9 jaar ago

  Wat een lief lakje!

 17. 9 jaar ago

  Wauw, die kleur is trés pretty! :D Lekker retro blue lavendel ish!

 18. 9 jaar ago

  Oh dat nagellakje, liefde! En ik ben nu wel erg benieuwd geworden naar het parfum, ken het merk niet.

 19. 9 jaar ago

  Love the nail polish! Echt een cute kleurtje.

 20. 9 jaar ago

  Ieeeh, pretty! :3

 21. 9 jaar ago

  Dat lakje vind ik zo ongelofelijk mooi! Ik ben al langer op zoek naar zo’n tint blauw dus ik ben echt blij dat Bourjois er zo eentje heeft.

 22. 9 jaar ago

  Helemaal herkenbaar! ik heb net hetzelfde met alien, vind het een heerlijk parfum maar niet om te dragen want ik krijg er hoofdpijn van. Toch wil ik het stiekem hebben, gewoon zomaar.

 23. 9 jaar ago

  Super lief kleurtje!

 24. 9 jaar ago

  Dat ik fan ben van het parfum!