Menu & Search

NOTD: Dior ‘612 Metallics’

De Dior Vernis in 612 Metallics is één van de vier nagellakken uit de limited edition herfstcollectie 2017 van Peter Philips, Creative & Image Director voor Dior Makeup. De uitgebreide collectie is een kleur- en textuuroefening in metallic finishes. Deze toepasselijk 'Metallics' gedoopte nagellak is een donker taupe met lila microshimmer en satijnfinish.


De Dior Vernis in 612 Metallics is één van de vier nagellakken uit de limited edition herfstcollectie 2017 van Peter Philips, Creative & Image Director voor Dior Makeup. De uitgebreide collectie is een kleur- en textuuroefening in metallic finishes. Deze toepasselijk ‘Metallics‘ gedoopte nagellak is een donker taupe met lila microshimmer en satijnfinish.

De kleur

[korra_small_gradient_separator]

Wie vreest voor de draagbaarheid van dit lakje, don’t. De kleur en finish zijn in mijn ogen perfect: chic, understated en flatterend. Geen hysterisch, in-your-face metallic. Deze nagellak houdt haar cool. 612 Metallics is klaar voor cocktailsfeestjes en dressy gelegenheden, maar is evengoed ideaal voor een beetje extra op doordeweekse dagen. Wat mij op het eerste zicht een eindejaarslakje leek, blijkt op één of andere manier een bijna nude vibe te hebben in die zin dat Metallics perfect in mijn leven past. (Bon, dat klinkt melodramatischer dan bedoeld.)

De eerste keer dat ik mijn nagels in Metallics lakte. Even serieus, perfecte kleur much?! [korra_icon icon=”pointer-down”]

De formule

[korra_small_gradient_separator]

De nagellak brengt makkelijk aan: de formule is de exact juiste consistentie, niet te vloeibaar, helemaal niet dik, lakt lekker. Voor een metallic lak verschijnen er opvallend weinig strepen in de shimmer. Ik moet echt van heel dichtbij kijken, moeite doen, en dan misschien, heel misschien, kan ik fijne strepen onderscheiden.

Droogt heel snel. Tegen dat ik rond was en mijn fast dry top coat ging aanbrengen, was de nagellak al droog.

 

De verpakking

[korra_small_gradient_separator]

Een luxe verpakking is soms veel meer dan alleen maar mooi om de mooi. Met deze nog een keer een liefdesverklaring aan het signature Dior Vernis penseel, dat lakken zo makkelijk maakt dat ik geen touch-up penseel bij de hand hou wanneer ik lak met Dior. Dat is van de eerste keer namelijk quasi-perfect en -netjes. Plus: zo gepiept.

Daarnaast nogmaals een ode aan de zilveren dop, die je er af haalt en waaronder je tweede dop ontdekt, de zwarte dop waar het penseel aan vast zit. Leek me initieel gewoon voor de leuk, maar de zilveren dop heeft een functie: je gebruikt hem als vingersteun om te lakken. Echt geniaal. Dat ben ik ondertussen zo gewend dat ik me verloren voel wanneer ik nagellak gebruik met maar één dop (sorry Essie en O.P.I. …) en klungelig een surrogaat steuntje moet zoeken.

 

Swatched

De swatches hieronder zijn telkens twee lagen Metallics. De grote foto is zonder top coat, de drie close-up eronder spreken voor zich.

Verkoopinfo

[korra_small_gradient_separator]

limited edition
bij de parfumerie
+/- €26

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

0 Comments