Menu & Search
Not today

Not today

Over een koffietje zetten en mijn nagels lakken. (En een break.)


In november 2018 schreef ik: “De afgelopen weken heb ik me veel dingen gevoeld, maar ‘blogger’ was er niet bij.” Hoewel ik nog wel wat blogposts geproduceerd heb, is dat gevoel in mijn kleren blijven hangen. Het was dus een beetje onwennig toen ik daarnet – gisteren wanneer je dit leest – aan de telefoon hing met een student over bloggen. Voor haar … scriptie? bachelorproef? not sure maar maakt uiteindelijk niet uit voor mij. Zo’n interviews zijn goed om te doen, het is een moment van reflectie.

De afgelopen weken heb ik me veel dingen gevoeld, maar ‘blogger’ was er niet bij.

Ik vertelde haar dat ik een break heb ingelast. Ook achter de schermen (wat een beetje een megalomane manier blijft om te zeggen in mijn inbox & in mijn agenda) ben ik even met niets in de weer. En ik geniet daar ZO van, holy shit! Gewoon rustig mijn (dag)job doen en mijn huishouden, veel lezen en leren mezelf te zijn zonder mijn doen en laten te delen met ‘het internet’ – bon: met mijn mama en (blijkbaar 👽) met jou.

Het ding is, waar ik deze periode vorig jaar echt zoiets had van “dit is een blogazine” heb ik het momenteel heel erg gehad met de professionele approach. Geen tijd voor, geen energie en geen geld. Dus voilà. Stiekem is daarmee heel veel stress weggevallen. Ik heb wel een comfortabel aantal foto’s klaarstaan (de helft al achterhaald: Pasen met Lush zou – hier komt’ie – vijgen na pasen zijn *badum-tss*), maar ik heb tevens bijzonder weinig fucks voorhanden. Dus kijk.

Steven en ik hebben een reisje geboekt binnenkort. 🕶 De kat krijgt een nanny – nooit moeilijk om housesitters te vinden voor ons zalig appartement, natuurlijk – en ik zet Joliette alvast op non-actief totdat ik de batterijen heb opgeladen. Tenzij ik morgen plots weer zin heb om te gaan schrijven; mezelf kennende klinkt dat eerlijk gezegd best als een typisch/aannemelijk scenario…

Dus terwijl mijn reddit bulkt van alle beautube drama, mijn instagram timeline één vermoei(en)de schreeuw om aandacht is ondanks verwoede pogingen om in de accounts te snoeien en in mijn inbox mails staan te blinken met al-dan-niet-louche-as-fuck samenwerkingen en influencer ‘opportuniteiten’ – goed dat ik dit typ en niet uitspreek of ik moest mijn mond even gaan wassen met zeep – laat ik alles rustig sudderen en ga ik gewoon een koffietje zetten en mijn nagels lakken.

Brb!

6 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Sabine
  2 jaar ago

  Klinkt zeer herkenbaar. Take your time hun!

 2. 2 jaar ago

  Ik heb heel veel rust gekregen met apps die alles vooruit plannen. (Preppr voor Instagram en op Facebook een week plannen.Ik werd ook gek van elke dag nadenken en weer die pc aan en elke dag wat plaatsen op social media. Nu zorg ik 1 keer per week dat alles klaar staat en dat geeft heel veel rust!

  • 2 jaar ago

   BEdankt voor de tip, Roos. Bij mij is de stress niet wat ik ga posten en wanneer, maar waarom.

 3. 2 jaar ago

  Geniet van je koffie, topmens <3.

  • 2 jaar ago
   • 2 jaar ago

    Ok dat waren dus hartjesemoji maar die worden blijkbaar niet ondersteund in de comments, whoops! Dus: HARTJES! <3