Menu & Search
Niet van de poes …

Niet van de poes …

Serena van The Beauty Lab blogde vanochtend over een (handig of niet handig, dat is maar de vraag) gadget dat je helpt de perfecte driehoek of brazillian te scheren. Down there, dus. Even later brak er een discussie uit op Twitter.

Sex, blogs en rock-n-roll

Serena bleek de enige onder de grote Nederlandse bloggers die ervoor had gekozen om er iets over te schrijven. Want blijkbaar schrijft men niet over De Poes. “Ik wil sowieso geen dingen die je met seks kan associeren op mijn site, daarnaast vind ik het maar een raar/nutteloos ding.” twitterde Miss Lipgloss. “Vind het niet passen bij mijn site en mijn doelgroep.” was het argument van Vera Camilla. LushiousBabe vond het ding dan weer gewoon “niet chique” dus besloot er niets over te schrijven. Miss Lipgloss rondde de discussie dan ook wijselijk af met de uitspraak: “Nu genoeg over de LadyShape, elke blogger maakt zijn eigen keuzes!”

Zo, mag ik dit even inkaderen? Geweldige one-liner en blogwijsheid, namelijk. Iedere blogger maakt zijn eigen keuzes. Het is dan ook mijn keuze om te schrijven wat ik wil, dat vind ik namelijk het leuke aan een blog: lekker persoonlijk & oprecht. Dus de dag dat ik zin heb om over sex te schrijven, krijgen jullie een artikel over sex te lezen. That’s the way I roll.

Let’s talk about sex, baby.

Laten we het even hebben over doelgroepen en die shizzle. Want hoe eigenzinnig en egocentrisch (ja, ik pleit schuldig) een blogger ook kan zijn, die doelgroep blijft belangrijk. Aangezien mijn doelgroep bestaat uit vrouwen, ga ik ervan uit dat zij allemaal een bikinilijn hebben die ze naar alle waarschijnlijkheid ook waxen, scheren, epileren of laten laseren.

Dus hoezo passen artikels over poezenpluk, intieme verzorging en pakweg eetbare bodylotion niet op een blog als Joliette? Dat ik niet meteen een dildo ga reviewen lijkt me logisch, maar verzorging is verzorging en daar hoort een nette poes ook bij!

Dus, lovelies … to blog or not to blog about De Poes? Ik pols even naar jullie mening (meerdere antwoorden zijn mogelijk): (***poll werd ondertussen verwijderd***)

34 Comments

 1. 12 jaar ago

  Ik denk dat iedereen daar zo zijn keus in moet maken, als het bij je blog past dan moet je er vooral over schrijven. Seks en de verzorging van je intieme delen ligt bij elkaar in de buurt, maar persoonlijk schrijf ik over die eerste echt niet (past absoluut niet op mijn site vind ik) maar over het tweede kan best een artikel komen. Alleen dit ladyshape ding vond ik zelf behoorlijk nutteloos en gewoon stom, ik steek die tijd liever in een artikel over hoe je zelf een brazillian wax kan doen bijvoorbeeld. Het gaat in dit geval niet om ‘preuts’ zijn, maar of het werkelijk boeiend genoeg is voor een artikel.

 2. 12 jaar ago

  Waarom zou je het daar niet over kunnen hebben? En zolang het netjes blijft en niet ranzig wordt zie ik geen probleem. Het is juist goed om ook dit soort onderwerpen bespreekbaar te maken. We leven toch niet meer in het stenen tijdperk? :P Tieners zien tegenwoordig ergere dingen gewoon op TV en een beetje educatie is prima :P

 3. 12 jaar ago

  Die geweldige kattige discussies van onze Nederlandse collega’s toch… ;) Ik vind dat het moet kunnen, over dergelijk onderwerp iets schrijven. Het hoort er nu toch eenmaal bij? Maar blijkbaar is naaktheid en co. nog altijd een groot taboe. Spijtige zaak volgens mij.

 4. 12 jaar ago

  Ik vind het gewoon kunnen hoor dat bijv Serena over dat ding geschreven heeft, zoveel heeft het niet met sex te maken, tenminste niet zo veel als bijv een dildo! Ontharen hoort toch ook bij het onderwerp beauty, of het nou t ontharen is van je armen, bovenlip of je poes! En het lijkt me niet dat je op een beautyblog dildo’s en vibo’s gaat reviewen XD maar als je dat wel doet, nou ja, dat is dan ook wel eens leuk voor de afwisseling. Zolang we maar geen foto’s en/of filmpjes krijgen te zien haha en mensen die het vies vinden, lezen het dan toch gewoon niet

 5. 12 jaar ago

  Laat die pussy-info maar komen! We zijn toch gewoon vrouw… is dat dan niet één doelgroep?

 6. Sanne
  12 jaar ago

  Je noemt nou twee verschillende dingen; sex en praten over ‘de poes’. Dat zijn in mijn ogen twee verschillende dingen. Praten over ‘de poes’ kan op een beauty blog passen, het gaat immers dan meestal over een schoonheidsideaal en hygiëne. Seks daarentegen heeft niet heel veel met beauty te maken en vind ik dan ook niet passen op een blog. Als ik daar wat over wil weten, dan Google ik het wel.

  • 12 jaar ago

   Blij dat je dat opmerkt. Poezenpluk heeft helemaal niets met seks te maken – er is toch zeker geen rechtstreeks verband. Daar zijn de meeste commenters het dan ook wel over eens, inderdaad.

   Daar bovenop hebben tot nu toe al 215 mensen hun mening gegeven over aan seks gerelateerde artikels op Joliette. 149 (69%) van hen zegt “Kom maar op met die info!” Niet dat ik artikels ga schrijven over seks (tenzij het een edel doel dienst zoals bijvoorbeeld het bespreekbaar maken van AIDS, af en toe een garppige toespeling naar seks, e.d.) maar het kan volgens de meesten dus wel.

   Dus dat zijn twee vliegen in één klap, zegmaar. ;)

 7. 12 jaar ago

  Haha de maks! Laat die poes-info maar komen ;)

 8. 12 jaar ago

  Wij hadden pasgeleden een artikel over de Brazilian Wax en daar kwamen maar liefst 34 comments op. Voor ons heel erg veel. Dus hoezo “het hoort er niet bij?” – er werd maar al te vaak op gereageerd, en niet met commentaar dat het niet kon of not done was.

  Geen probleem dus, wat ons betreft. Sexspeeltjes, nee, dat gaat me te ver, maar verzorging? Tuurlijk wel.

 9. Iris
  12 jaar ago

  Ik vond het artikel van Serena supertof, je poes moet je ook verzorgen, dus ook je ‘poezenpluk’. Waarom zou dat niet thuishoren op een beautyblog? Net zo goed verzorging. (: En dat is iets heel anders dan ook meteen seks hebben.
  Alleen inderdaad, je moet je er wel fijn bij voelen om er een artikel over te schrijven.

 10. Maaike
  12 jaar ago

  Poezenpluk :bloos: Een synoniem dat ik gewoon MOET onthouden :D :yes:

 11. 12 jaar ago

  Beauty is een ruim begrip, dus waarom zou lichaamsbeharing en -verwijdering daar niet bijhoren? Voor mij heeft dat trouwens hoegenaamd niets met seks te maken!

  • 12 jaar ago

   Dat wilde ik net schrijven! Je lichaamsbeharing trimmen heeft toch niet per sé met seks te maken, maar toch alles met uiterlijke verzorging. Daarom vind ik dat het moet kunnen. Zolang je als blogger niet de link maakt naar seks, denk ik dat de meeste lezeressen dat ook niet zullen doen.

 12. Lisa
  12 jaar ago

  Ga voor de twee laatste opties ;) Zolang het netjes wordt gehouden, waarom niet ? Het hoort toch bij de vrouwelijke beauty zeg maar ? :) Vind het goed van Serena dat ze het gedaan heeft :D

 13. 12 jaar ago

  Geweldig artikel weer! Heb de discussie op Twitter aandachtig gevolgd en ben het eigenlijk met niemand oneens. Kijk, als jij je er als blogger niet lekker bij voelt om te bloggen over dingen eventueel aan seks gelinkt kunnen worden, dan moet je dat gewoon niet doen. Ook dat is onderdeel van eerlijk, authentiek en jezelf zijn, allemaal dingen waar veel blogger prat op gaan.

  Maar andersom net zo goed. Als je er wel over wilt bloggen, zoals Serena en waarschijnlijk ook Lisha :) dan doe je dat toch gewoon? Je hebt het niet over alcohol, drugs, criminaliteit of nog erger. Sterker nog, je hebt het niet eens over iets wat iedereen doet, seks. Je hebt het over het verzorgen van een onderdeel van je lichaam en voor mij staat dat gelijk aan het verzorgen van je huid of je hoofdhaar.

  Haha, heel verhaal weer van mij maar de conclusie is eigenlijk: fijne zondagmiddag entertainment deze discussie maar mij maakt het niets uit. :)

  • 12 jaar ago

   En ik lig dus echt helemaal dubbel om de term poezepluk. Nooit van gehoord. :D

 14. Nini
  12 jaar ago

  Ik dacht dat het taboe seks nu ondertusse geen taboe meer was, en het verzorgen van je girl parts daarbeneden… Wat heeft dat eigenlijk met seks te maken? Wie legt die link? Het is toch niet omdat je je tanden poetst dat je een spannend dagje voor je tong hebt gepland? I :love: poezepluk, en ik vind ontbossing van je partner in crime niet meer dan, tjah … ‘proper’ :yes:

  • Valerie
   12 jaar ago

   Haha, 100% mee eens! De verzorging van je “down under” heeft absoluut geen rechtstreeks verband met seks. Ik vind dat echt nog wel kunnen. Maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zich “offended” voelen bij artikels die wél over seks gaan…

 15. Mlle_Sariitha
  12 jaar ago

  Ik vind wel dat je erover moet kunnen praten. Het is ook wel leuk zolang het niet te vulgair wordt. Dus moet zeker kunnen. En persoonlijk vind ik niet dat 12-jarige op dit soort blogs moeten rondhangen :?:

  Toen ik 12 was speelde ik nog met popjes in onze achtertuin :oeps:

 16. 12 jaar ago

  seks is goed leuk en gezond, zou dus niet weten waarom het niet besproken zou mogen worden (maar ja, ik ben dan ook aan het studeren om uiteindelijk seksuoloog te worden dus ik ben bevooroordeeld!)

  • 12 jaar ago

   Nee, jij bent opgeleid – dat is een verschil :’)

 17. Lija
  12 jaar ago

  Ik vind absoluut niet dat je je ‘verplicht’ moet voelen om dat soort artikelen te schrijven. Maar moet wel zeggen dat ik het stoer vind van Serena dat ze dat artikel heeft geschreven. En om eerlijk te zijn, kom op, we hebben nu eenmaal allemaal lichaamsbeharing :D Zij is er heel goed mee om gesprongen, heeft er met humor een leuk stukje van gemaakt. Moet ook wel zeggen dat zij er beter mee weg zou komen, dan de andere bloggers die de keuze hebben gemaakt om er niets over te schrijven. Ze schrijft nu eenmaal met meer humor. Net zoals jij! Jij zou er ook zeker weten een leuk artikel over kunnen schrijven, I’m sure! Maar dus niet dat je dat ‘moet’ doen, maar ik denk dat jouw personality er ook beter mee weg komt, dan andere bloggers.

  • 12 jaar ago

   Bedankt voor het compliment! En ik voel me – gelukkig – niet verplicht, eerder een beetje beknot. Maar als ik zo even naar de voorlopige uitslag van de poll kijk lijkt dat nergens voor nodig! :)

 18. 12 jaar ago

  Kom maar op met die kittytalk!

 19. 12 jaar ago

  Persoonlijk vind ik seks een heel normaal onderwerp maar je moet inderdaad wel oppassen dat je schrijft voor je doelgroep. Als je heel veel jonge bezoekers hebt moet je dergelijke artikelen misschien op een andere manier schrijven dan wanneer je allemaal bezoekers hebt die 18+ zijn.

  Onlangs heb ik zelf een artikel geschreven over de Durex Lovebox. In eerste instantie wilde ik geen artikelen plaatsen die met seks te maken hadden omdat ik bang was dat ik veel jonge lezeressen had maar uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om dit te plaatsen omdat ik het belangrijk vind dat mensen veilig seks hebben en ik vind dat er geen taboe mag zijn op het kopen van condooms en seks.

  Tegenwoordig worden krijgen we overal met seks en seksualiteit te maken, ik bedoel set MTV maar eens aan… Dus een netjes geformuleerd en geschreven artikel over seks, condooms, geslachtsdelen of in dit geval het scheren van je schaamhaar in figuurtjes moet kunnen. Mits het niet funzig of vatsig wordt.

  • 12 jaar ago

   Vind het ook net goed dat je over condooms schrijft! Dan vooral i.v.m. AIDS en andere SOA’s – daar moet echt meer aandacht aan besteed worden! :yes:

 20. 12 jaar ago

  Preutsheid is like, zo passé. :yes:

  • Kelly
   12 jaar ago

   Hier ben ik het volledig mee eens ;) !!!

   • 12 jaar ago

    Word!! :D

 21. Roxanne
  12 jaar ago

  Had al het vermoeden dat je er iets over ging bloggen ;) Ik vind het erbij horen. Als je doelgroep natuurlijk bestaat uit 12-jarigen, moet je daar wel rekening mee houden. (Maar kom op, tegenwoordig…?)
  Zolang je niet tekeer gaat met je fototoetstel (én Photoshop natuurlijk – “je lady parts kunnen immers wel wat grammetjes minder gebruiken”), vind ik het allemaal best! In mijn ogen is het gewoon de aanzet tot een leuk en grappig artikel waar een boel meisjes (waaronder mezelf) ongetwijfeld mee zal moeten giechelen. We worden toch niet preuts, dames?! :yes:

  • Roxanne
   12 jaar ago

   – nu hopen dat ik geen nieuwe trend start, fanorexia ofzo –

   • 12 jaar ago

    Lol! XD

 22. 12 jaar ago

  Haha! :D lovely ^^