Menu & Search

New York May ’14 (pt. 1)

Een goede avond nacht, lieve lezer, vanuit het zonnige Belgenland. Je suis de retour. New York was weer goed voor mij en het afscheid viel me bijgevolg zeer zwaar. Het is dat mijn nagels te lijden hebben gehad onder het vieze chloorwater of ik had mijzelf vastgeklauwd in de Amerikaanse bodem om voor altijd verder te bestaan op Nathan’s corndogs, home-made iced teas en Hershey’s Kisses. Helaas. Ik bezig mijn gekortwiekte worstenvingertjes – toch een hamburger of vijf teveel gehad, vrees ik – daarom dan maar met het bij elkaar typen van deze eerste blogpost: het begin van een paar hapklare tips voor een bezoek aan de wereldstad die mij zo nauw aan het hart ligt.

1/ Explore.

We vlogen vanuit Zaventem naar JFK (en *ween* weer terug) met Delta. Ons hotel – het Tryp, ok maar zou er geen tweede keer boeken – bevond zich heel centraal. Superhandig om van daaruit op verkenning uit te gaan. Elke blok een nieuwe buurt in NY en I love it. Van het fancy Upper East naar het dodgy Garment District, immer drukke Hell’s Kitchen waar ons hotel was en het relaxe Chelsea. Liefde voor het hipster Meatpacking, uitwaaien op het cult Coney Island en zonnen in Central Park. Je ziet het meeste wanneer je loopt, maar voor fragiele voetjes (en een overvol schema) is een weekpas voor de metro een plan. Voor zo’n $30 trein je de hele week van Noord naar Zuid en onder het water door naar Brooklyn. Op de meest regenachtige dag namen we de bus naar Jersey Gardens, een outlet center alwaar ik Nikes vond voor nog geen €25 (die hier nog in de winkel liggen voor €180). Het Met was ook een optie maar … tja. Een Amerikaanse mall is ook cultuur. (Toch?)

(foto’s vervallen)

Tryp hotel – airplane window – metro card – hotelroom

Jersey Gardens – new Nikes – Bath & Body Works candles

Coney Island

2/ Eat your greens.

Gezond eten in New York is niet vanzelfsprekend. Bij Whole Foods kan je een papieren bakje vullen met allerlei van mijn favoriete lekkers lekkers (zoals daar zijn: tofu, quinoa, libanese salades, kikkererwten, zoete aardappelen, cranberry + feta salade, vegetarische burgers, …) en ter plekke opeten of ergens ten velde (suggestie: Central Park, Union Square, of mee naar de hotelkamer slepen en ondertussen live GoT kijken op tv, ik zeg maar iets) lustig opschrokken. Hoewel de gargantische rijen aan de kassa tot gemiddeld halverwege de an sich al omvangrijke winkelruimtes reiken, waan uzelve geenszins in het vagevuur, ’t gaat vooruit als een trein. De manier van aanschuiven (per kleur en vervolgens per nummer) is een leuke regeling die ik heel graag geïntroduceerd zou zijn in Belgische supermarkten. Whole Foods verkoopt ook prima sushi, honderduusd bio sapjes en voorverpakte goodies. Reken op een kleine €12 per lunch. Er zijn o.a. Whole Foods aan Union Square, Bowery, Central Park, Chelsea, Tribeca en Brooklyn. Dean & Deluca is ook een goede optie voor take-away sushi en vers (gesneden) fruit. Vind ze o.a.  vlakbij Soho op Broadway en in het New York Times gebouw.

(foto’s vervallen)

Happy veggie!

De minder gezonde keuze bij Dean & Deluca Broadway

3/ Ich bin ein Hamburger.

Dat gezegd zijnde, je bént wel in New York, dus y’all better grease up. Dat deed yours truly bij voorkeur @ Schnipper’s in het New York Times gebouw (de Sloppy Joe is een yummy kruising tussen chili en bolognaise), Bill’s Bar & Burger aan het Rockefeller (burgers ahoy, en lekkere unsweetened home-made iced tea), het cheape doch très yum Johnny Rockets in New Jersey en knabbel een corndog van Nathan’s op de Coney Island boardwalk. De lekkerste pancakes (spiked met lemon ricotta en frabozencoulis) at ik bij de Tick Tock Diner en het Belgische Wafels & Dinges kraam was ook tof. Wegens Belgisch. (Het, in het buitenland word ik plots chauvinistisch.) Beiden vlakbij ons hotel, dus easy breakfast spots.

(foto’s vervallen)

Nathan’s Hot Dogs ‘corn dogs’ op de boardwalk, 500 cal op een (klein!!!) stokje.

Bill’s Bar & Burger – Johnny Rockets – Hardrock Café – Johnny Rockets jukebox

Welgemanierde selfie @ Johnny Rockets met Sté

next up: 4/ City greens, 5/ Shop, 6/ Wishlisted reads

29 Comments

 1. Sien
  8 jaar ago

  superleuk! (maar waar blijft part 2?) x

  • 8 jaar ago

   (Ben een paar uurtjes aan het samensprokkelen om er aan te werken. LOTS of shop tips. ;))

   • 8 jaar ago

    Can’t wait ‘till it’s finished!

 2. 8 jaar ago

  Ik kan niet anders dan zeggen dat ik onwijs jaloers ben ! Ziet er uit als een super trip! x

 3. 8 jaar ago

  Wat een heerlijk verslag Ish! <3 Nu heb ik zelf NOG meer zin om NYC onveilig te maken! Al is het maar voor all that yummy food hoor!

 4. 8 jaar ago

  Zoveel zin in ongezonde dingen nu :)
  Superleuke foto’s, vond het ook leuk jullie foto’s te zien verschijnen op instagram (waren we er toch een beetje bij).
  De eyeliner op de laatste foto staat je superleuk!! xx

 5. 8 jaar ago

  Oh wat fijn om te lezen en zien! Ik ga in oktober weer, dus ga dit artikel even bookmarken. Ik ben benieuwd naar deel 2 :)

 6. Vanessa
  8 jaar ago

  Het hotel geen hoogvlieger? How come?
  Ik wil zo graag naar NYC, maar dan moet m’n budget eerst nog wa aandikken vrees ik :’)

 7. 8 jaar ago

  Super tof om te lezen!!

 8. 8 jaar ago

  Al dat eten, mmm :-) Handige tips! Die onthoud ik voor mijn tripje naar NY in September! :-)

 9. 8 jaar ago

  Wat een leuk verslag om te lezen! Ziet er super uit allemaal!

 10. 8 jaar ago

  Superleuk om te lezen én de foto’s te bekijken. Ik moet dringend nog een keer naar NYC!

 11. 8 jaar ago

  Geweldig verslag, I want more more more! Je foto’s zijn echt prachtig, ze geven de hele sfeer echt fantastisch mooi weer.

 12. 8 jaar ago

  Leuke foto’s en goede tips, deze post gaat in mijn NYC trip guide voor september ^^!

 13. Leesa
  8 jaar ago

  Love this.
  Makes me wanna go to NYC so baaaad!

 14. Chiara
  8 jaar ago

  Yaaas Lisha you look so good :3

 15. 8 jaar ago

  Hi Jelissa

  Ik zit hier te “gapen” naar je foto’s. Nu wil ik ook meteen vertrekken naar NY! Toffe post, kort en krachtig en toch lekker speels!

  Groeten,

  Bjorn

 16. 8 jaar ago

  Ik wil nu alleen maar heel veel hamburgers en frieten eten. Thanks :-)

 17. 8 jaar ago

  Geweldige fotos, ik heb daar ook overal gelopen <3 wat een geweldige stad en ik wil er weer heen gaan!

 18. 8 jaar ago

  Ach, ik krijg zo’n heimwee wanneer ik dit lees!

 19. 8 jaar ago

  #IkWilOokNaarNewYork

 20. Wat een onwijs mooie foto’s heb je gemaakt! Echt daar wil ik naartoe ^^.

 21. 8 jaar ago

  ik heb het allemaal gevolgd via twitter :)

 22. 8 jaar ago

  Aaah New York! Mijn hart ligt daar nog ergens.
  De laatste keer heb ik via Air’n B een kamer gehuurd in The Village. Veel goedkoper dan een hotel, op plaatsen waar er vaak geen (betaalbare) hotels zijn en je voelt je een local…
  Ik wil zo graag terug!

 23. 8 jaar ago

  Die mall komt op mijn to-shop-list voor mijn next NYC trip! Tokyo was trouwens ook in de ban van Belgische wafels met duizend little shops everywhere, gestart door een Belg maar bemand door waffle crazed locals. Trend much!

 24. 8 jaar ago

  Leuke foto’s! Het eten ziet er echt lekker uit! :)

 25. 8 jaar ago

  Dit wordt zowaar een reisgids op zakformaat. I-De-aal !

 26. 8 jaar ago

  Ik heb net een new york trip van mijn ouders cadeau gekregen. Volgend jaar zal ik dus ook naar deze wereldstad vliegen en ik vind het heerlijk om nu al wat inspiratie op te doen.

 27. 8 jaar ago

  Wat leuk om te zien en te lezen, heb jullie via social media ook wat gevolgd tijdens de trip ^^